ADAM I EVA

Sanjao sam Tumačenje sna
ADAM I EVA

Sanjati ih: velika radost. Pričati s njima – velika želja vam se neće još ispuniti. Videti samo Evu – loše osobe vam žele zlo i sramotu.

Šta znači sanjati Adama i Evu?

Adam u snu simbolizuje istinu ali i iskušenje, dok Eva predstavlja nevinost, ali i seksualnost. Ako ih sanjate oboje to je simbolizuje ravnotežu između poriva, tj. impulsa i način na koji ih kontrolišemo.

adam-i-eva.jpg

Ukoliko u snu vi predstavljate Adama i Evu to znači da ste u dilemi da li da priđete osobi koja vas neko vreme privlači ili da čekate da on/ona napravi sledeći korak. S jedne strane vas koči strah od odbijanja, dok s druge osećate da i on/ona pokazuje simpatije prema vama.

 

Goli ili obučeni Adam i Eva
Postoji razlika u tumačenju sna ukoliko su u njemu Adam i Eva obučeni ili goli. Ako su u snu obučeni to ima pozitivno značenje. To ukazuje na to da ćete u bliskoj ubudućnosti upoznati novu osobu ili ćete dobiti dobru ponudu za posao. Ukoliko su Adam i Eva u vašem snu goli to znači da ćete nehotice učiniti nepravdu prijatelju, poznaniku ili kolege, te da će vas zbog toga gristi savest.

Alternativno tumačenje kada u snu vidite Adama i Evu, je da to označava da vas očekuje velika radost. Konačno će se poklopiti kockice u vašem životu i stvari će krenuti nabolje. Osetićete olakšanje jer ćete konačno moći da se posvetite ostvarivanju vaših ciljeva. Bićete puni pozitivne energije i svi će jedva čekati da budu u vašem društvu. Imate mogućnost da odete na putovanje o kojem ste dugo sanjali.

Upoznati Adama i Evu
Ukoliko sanjate da se upoznajete s Adamom i Evom očekujte posetu rođaka ili prijatelja koje dugo niste videli. Prijaće vam društvo dragih ljudi.

Razgovarati s Adamom
Ako sanjate da razgovarate s Adamom u snu doći ćete do informacija koje će vam mnogo pomoći. S druge strane, prema nekim tumačenjima videti Adama u snu može da znači da vam neprijatelji spremaju neku podvalu, te morate da budete pažljivi.

Razgovarati sa Evom
Ako sanjate da razgovarate sa Evom, to implicira da vam se još uvek neće ostvariti velika želja. Jako ste nestrpljivi i želite da na silu postignete ciljeve koje ste zacrtali. Ako je u pitanju napredak u poslu, morate uložiti još mnogo truda da se usavršite. Šefovi vide da ste sposobni, ali ništa ne možete da uradite preko noći. Prevelika želja za uspehom vas čini nerealnim i suviše kritičnim prema svakom koraku koji napravite.

Biti prijatelj sa Adamom
Ako vam je Adam u snu prijatelj desiće vam se pozitivina promena na poslovom planu. Ipak, budite svesni da to iziskuje mnogo truda i rada. Iako vam se čini da mnogi to trenutno ne prepoznaju i ne cene budite strpljivi, jer vaše vreme tek dolazi.

Biti prijatelj sa Evom
Kada ste u snu prijatelj sa Evom, to je upozorenje da vam neko želi zlo. Okruženi ste zavidnim ljudima koji se raduju samo kada čuju da imate probleme. Često izvrću svaku vašu reč i uživaju da vam stvaraju neprilike. Ta situacija vas čini nesrećnim, ali nemate izbora. Svesni ste da morate da istrpite mnoge nepravde jer se radi o osobama kojima ne umete da kažete ne.

 

Svađati se s Adamom i Evom
Iako ste svesni da nikome ne možete da nametnete svoj način razmišljanja, trudite se da iz dobre namere pomognete prijatelju ili partneru. Budite pažljivi jer bi to druga strana mogla da protumači na pogrešan način. Zato prepoznajte trenutak kada treba da se povučete iz takve vrste razgovora kako vaše savete druge osobe ne bi doživele kao moralisanje.

Ljubiti se s Adamom ili Evom
Ako ste žensko i sanjate da se ljubite s Adamom to znači da je pred vama jedan miran period, a ako sanjate Evu očekuje vas novčani dobitak. U drugom slučaju, ako ste muškarac i ljubite Adama, znak je da čuvate neku tajnu i da se plašite da je ne biste nehotice nekome otkrili. Ako muškarac sanja da ljubi Evo to je znak blažih poslovnih turbulencija koje neće dugo trajati.

Sanjati kako Adam i Eva jedu jabuku
Religijska priča o tome kako je zabranjeno voće proteralo Adama i Evu iz raskog vrta ima jasnu poruku. Ipak ako se to dešava u snu postoji velika šansa da ćete napraviti dobar i uspešan posao.

Sanjati kako Adam i Eva vode ljubav
Ovaj san simbolizuje potisnutu seksualnu fantaziju. Verovatno se osećate usamljeno ili je nestala stras koju ste osećali prema partneru. Manjak komunikacije vas je udaljio, a to je rezultovalo sve ređom potrebom za intimnim odnosima. Vreme je da prestanete da mislite da će se stvari rešiti same od sebe i da preduzmete nešto. Iskren razgovor sa partnerom pomoći će vam da shvatite da li je to što vam se dešava prolazna faza ili je vreme da presečete i okrenete drugi list.

Sanjati Adama i Evu u svom domu
Ako ste sanjali Adama i Evu u svom domu, dakle u izmeštenom kontekstu od onoga u kome se oni inače nalaze u priči, to ima negativno značenje. U vašem životu će uslediti neki nemili događaji zato povedite računa o sebi, svom partneru i članovima porodice.

Sanjati rajski vrt
Ukoliko sanjate rajski vrt to ukazuje na razrešenje neke dileme. Shvatićete šta želite i nakon toga će sve biti mnogo lakše i jedostavnije. Ogroman teret koji ćete sa sebe skinuti doneće vam potreban mir, ali i poboljšanje poslovnih, porodičnih i ljubavnih odnosa, te lakšu komunikaciju s okolinom.

Sanjati da palite ili uništavate rajski vrt
Premda je prilično destruktivan, ovaj san nije negativan i tumači se u zavisnosti od konteksta u kome se nalazite. Ako sanjate da palite rajski vrt u naletu besa to znači da ćete sami sebi priznati da ste pogrešili, ali i shvatiti da nije kasno da se stvari poprave. Ako vam uništavanje rajskog vrta predstavlja zadovoljstvo u budućnosti ćete se rešiti brige koja vas je dugo morila i sprečavala da nastavite dalje.

Sanjati da neko drugi uništava rajski vrt
Ako sanjate da neko drugi uništava rajski vrt moguće je da imate utisak da vam se neko meša u život, ali vas svesnost da to čini iz dobre namere sprečava da mu kažete da prestane.q

Ukoliko ste nedavno čitali o Adamu i Evi ili gledali film na tu temu moguće je da je san samo rezultat utiska koji je na vas ostavila ta priča.

Definicija Adama i Eve

Adam i Eva su prvi muškarac i žena koje je Bog stvorio. Prognani su iz raja zbog Evinog greha.