AJKULA

Sanjao sam Tumačenje sna
AJKULA

Videti je generalno: doći ćeš u opasnost, svađa, bolest.

U vodi: posvađaćete se sa nekim do koga vam je stalo.

Bežati od nje: uskoro ćete se pomiriti sanekim.

Videti je na suvom: biće onako kako ste planirali.

Šta znači sanjati ajkulu (morskog psa)?

Ajkule ili morski psi u sanovniku obično predstavljaju negativne snove. Ajkule retko sanjamo, a ako smo skoro čitali o njima, videli ih na televiziji ili uživo onda se snovi o njima ne tumače.

ajkula.jpg

Videti ajkulu u snu
Kada u snu vidite ajkulu, to je upozorenje da ćete biti u opasnosti. U poslednje vreme se osećate izgubljeno i nezaštićeno. Nesigurni ste u svemu što počnete da radite. To vide i drugi ljudi, pa će se verovatno naći neko ko će hteti da zloupotrebi vašu slabost. Iako ste svesni da vas je lako oblatiti, moguće je da ćete opet upasti u klopku. Okolina vas upozorava da budete pažljiviji, ali vaša želja za bliskošću vas uvek odvede u propast.

 

Kada sanjate ajkulu u vodi, to označava da ćete se posvađati sa nekim do koga vam je stalo. Vaša iskrenost će vas skupo koštati. Moguće je da ćete bliskoj osobi reći stvari koje ne želi da čuje. Vodićete se time da je i najgora istina bolja od laži. Bićete pogrešno shvaćeni i vaša briga će biti protumačena kao ljubomora. To će vas mnogo povrediti, ali imaćete utehu da vam je savest čista, a namere poštene.

Bežati od morskog psa
Kada u snu bežite od ajkule, to simbolizuje pomirenje. Verovatno ste imali sukob sa nekim ko vam je ranije bio važan. Vremenom ćete shvatiti da je razlog svađe besmislen i želja za pomirenjem će biti jača. Nećete biti sigurni kako da se ponašate u novoj situaciji, ali osetićete olakšanje što ste povratili blisku osobu.

Sanjati ajkulu na suvom
Kada sanjate ajkulu na suvom, to znači da će se stvari odvijati po vašim planovima. Šta god da zamislite u narednom periodu, ostvariće se. Izgledaće kao da imate čarobni štapić kojim ispunjavate sve želje. Moguće je da ćete imati uspeha u traženju posla ili će vaša veza biti baš onakva kakvu ste zamišljali.

Sanjati napad ajkule
Ova vrsta sna se tumači u zavisnosti od konteksta i situacije u kojoj ste se nalazili kada vas je napala ajkula u snu. Da li ste bili u blizini plaže ili na otvorenom moru. Ovakav san može da simboliše neke neočekivane nesreće ili opasnosti u vašem svakodnevnom životu. Ukoliko ste sanjali da vas je ajkula napala dok ste pecali to može da znači incident na radnom mestu.

San se tumači i u zavisnosti od toga da li ste u snu očekivali napad morskog psa ili vas je on iznenadio. Ako ste u snu bili spremni na napad ući ćete u rizične poslove, a ako vas je napad iznenadio otkrićete nešto što će vas šokirati.

Ako sanjate da vas je na pučini okružilo više morskih pasa to simbolište da ste na javi saterani u ćošak i da ne vidite izlaz iz te situacije. Zbog toga se osećate bespomoćno i nervozno. Može se odnositi na situaciji u školi, fakultetu ili na poslu gde imate problem sa profesorima, kolegama ili saradnicima.

Sanjati više ajkula
Ukoliko sanjate više morskih pasa koji plivaju prema vama moguće je da će vam se desiti neki peh, koji će narušiti vašu reputaciju. To ne možete da sprečite, ali možete da minimalizujete uticaj toga na svoje mentalno zdravlje. Pomirite se sa tim i nastavite dalje. Teško stečen ugled se lako poruši, ali vi znate da imate poštovanje ljudi koji vas okružuju i tu činjenicu treba da imate stalno na umu.

 

Sanjati ujed ajkule
Tumačenje ovog sna zavisi od toga za koji deo tela vas je moski pas ujeo. Ukoliko je u pitanju noga to znači da morate da prekontrolišete svoje zdravlje. Već dugo odlažete posetu lekaru. Nema razloga za paniku, ali je bolje sprečiti nego lečiti. Uključite više fizičke aktivnosti u svoju svakodnevnicu, telo i um će vam biti zahvalni.

Ukoliko vas je ajkula u snu ugrizla za šaku ili ruku obično znači da vas neprijatelji „vrebaju“ na poslu. Moguće je da kolege spletkare protiv vas, te pokušavaju da vas ocrne u očima nadređenih kako bi preuzeli vašu poziciju. Verovatno se niste prvi put našli u takvoj situaciji. Znate da im ne možete „začepiti usta“ rečima, vaš trud, rad i uspeh dovoljno govori o vama.

Sanjat da vas ajkula živog proždire
San u kome vas ajkula celog proždire simboliše vašu nemoć da se oduprete situaciji u kojoj se trenutno nalazite. Kako biste se iz toga izvukli morate biti kreativniji. Ne dopustite da osećaji vladaju vama, nego razum. Ako mislite da ne možete sami ne libite se da potražite pomoć prijatelja. Sigurno imate nekoga kome verujete.

Preživeti napad ajkule u snu
Ukoliko sanjate da se borite s ajkulom, te da ste uspeli da je savladate i preživite, to znači da ćete se i sa brigama koje vas muče na javi uspeti izboriti na ovaj ili onaj način. Trenutno ste u teškom periodu, ali kraj agonije se nazire. Potrudite se da iz svega toga izvučite pouku koja će vam poslužiti u daljem životu.

Svedočiti napadu ajkule
Ako sanjate da ajkule napadaju druge ljude u vašoj okolini, a vi to posmatrate sa distance to obično znači da je neko preuzeo zasluge za vaš trud i rad zbog čega se osećate razočarano i izdano. Drugo značenje je da vam partner, prijatelji ili rodbina zameraju zato što ne provodite dovoljno vremena zajedno.

Sanjati zube morskog psa
To znači da ćete se konačno ohrabriti da partneru ili poslovnom saradniku kažete ono što vam smeta. Osećate da ste se dosta dugo držali po strani i da sada konačno imate snage i hrabrosti da im sve saspete u lice. Možda se to nekome neće svideti, ali ćete vi osetiti veliko olakšanje.

Ubiti ajkulu
Ukoliko ste sanjali da ste ulovili i ubili morskog psa to simboliše da ćete se u budućnosti rešiti brige koja vas je dugo morila. Može značiti i prekid loše veze ili braka, te otkaz na poslu koji vas je gušio.

Videti mrtvu ajkulu
Ako sanjate mrtvu ajkulu ili više njih to znači da ćete uspeti da se izborite sa neprijatnom situacijom u kojoj ste se našli. Pri tome je moguće da ćete imati pomoć vama nepoznate osobe. Mrtav morski pas znači uspeh i dobro zdravlje.

Tigar ajkula (Galeocerdo cuvier) simbolizuje manje zdravstvene probleme.

Zambezi ajkula (Carcharhinus leucas) simbolizuje novčani dobitak.

Velika bela ajkula (Carcharodon carcharias) simboliše sukobe na poslu ili u porodici.

Sanjati da ste upecali ajkulu
Ako sanjate da se tokom ribolova upecali ajkulu, san označava da ćete se uvaliti u probleme preko glave, koje nećete moći sami rešiti.

Sanjati da jedete meso morskog psa
Ako u snu konzumirate mesto morskog psa, san označava da će neki dugotrajni problemi napokon biti rešeni i da vam dolazi bolje vreme.

Tumačenje snova može biti jednostvanije. Dovoljno je da gledate reportažu o ajkulama na televiziji koja može da ostavi utisak na vas.

Definicija ajkule

Ajkula je kičmenjaci iz grupe rušljoriba, potklasa Elasmobrancii.