AKTA

Sanjao sam Tumačenje sna
AKTA

Videti: putovanje.

Prelistavati: napredovanje u karijeri.

Dokumenti (akti) – šta znači kada sanjate dokumente?

Listati dokumente
Kada sanjate da prelistavate akta, to implicira da ćete napredovati u karijeri. Moguće je da očekujete nagradu za vaš trud u vidu stipendije za studije u inostranstvu. Ako ste zaposleni, biće vam omogućeno da usavršavate vaše znanje u inostranoj kompaniji. To će biti ostvarenje vaših snova. Sve ono za šta ste se borili i u šta ste ulagali doneće vam mogućnost da napredujete u životu. Bićete ponosni jer ćete moći da živite gde god poželite i to zahvaljujući sopstvenom radu. Upoznaćete mnogo ljudi koji će želeti da sarađuju sa vama. Verovatno ćete dobiti poslovnu ponudu koju nećete moći da odbijete, a koja će zahtevati da se trajno preselite u drugu zemlju. To će vas malo uplašiti, ali želja za uspehom će preovladati.

akta.jpg

Cepati dokumente
Kada u snu cepate akta, to upozorava na probleme sa sudom. Uskoro će početi parnica koju ste dugo očekivali. Međutim, njen ishod neće biti u vašu korist. Moguće je da vam neko duguje novac koji ne želi da vam vrati. Bićete primorani da se obračunate na sudu, ali kada se sve sabere i oduzme, vi ćete biti oštećena strana. Osetićete se izrevoltirano jer nećete uspeti da se izborite za ono što vi smatrate da je pravedno.

 

Sanjati razbacane dokumente/akta
Ako su akti koje vidite neuredno razbacani mogući su propusti na poslu ili u školi. Podsvest vam govori da imate neki zadatak koji već duže vreme odlažete da završite zbog njegove složenosti. Vreme je da se uhvatite u koštac sa time jer bi u suprotnom mogli da trpite posledice.

Sanjati gomilu dokumenata
San u kome na velikoj gomili vidite mnogo dokumenata obično znači da ste na sebe preuzeli previše obaveza koje su počele da vas guše. Moguće je da se plašite kako ćete sve završiti, a ukoliko zatražite pomoć da će vas okolina smatrati nesposobnim. Situaciju ćete prevazići upravo uz pomoć bliskih saradnika koji će imati razumevanja za problem u kome ste se našli. Ne dozvolite da sujeta ili sud javnosti utiče na trezveno rasuđivanje.

Sanjati gomilu dokumenta zgužvanih u loptice
Kada sanjate hrpu akata zgužvanih u loptice verovatno ćete odlučiti da promenite profesiju ili fakultet. Vaša odluka neće biti dobro prihvaćena od strane osoba koje su vam bliske naročito zbog toga što smatraju da posao koji radite ili za koji se školujete ima dobru perspektivu. Uprkos tome, vi ćete i dalje smatrati da je ispravna, potovo zato što osećate prezasićenje od onoga što trenutno radite.

Sanjati da ste pronašli akta
Ukoliko sanjate da ste pronašli neki važan dokument ostvariće vam se želja da kupite nešto o čemu dugo maštate. Finansijska situacija će se konačno stabilizovati pa ćete moći lakše da dišete. Već neko vreme vaši prohtevi premašuju stanje na računu, ali ćete uskoro uspeti da prevaziđete i taj problem.

 

Sanjati nečitko napisan dokument
Ako uzaludno pokušavate da pročitate šta piše na dokumentu to znači da ste zbunjeni trenutnom situacijom u kojoj ste se našli. Moguće je da ćete se naći u nezavidnom položaju i da u startu nećete znati kako da odreagujete. Ipak, nema razloga za brigu jer i sami znate da vam je snalažljivost jedna od vrlina.

Sanjati dokument na stranom jeziku
Kada sanjate dokument napisan na stranom jeziku očekuje vas neplanirano putovanje. Možda će vas neko od članova porodice ili prijatelj pozvati u goste ili ćete zbog posla ili škole otputovati u inostranstvo. Taj put vas neće posebno obradovati, ali se nećete pokajati ukoliko prihvatite da na nega odete.

Sanjati da čitate tajne akte ili spise
San u kome čitate neke tajne akte znači da sumnjate u partnerovu vernost. Sve češće vam se čini da nešto krije od vas. Kako bi ste iz njega/nje „izvukli“ priznanje ili dokaze da ste u krivu, odlučićete da do informacija dođete „okolnim putem“. Ipak, kada shvatite da je to pogrešan pristup, stavićete sve karte na sto, što ste trebali da učinite na samom početku. Nemojte da donosite odluke samo na osnovu osećaja, saslušajte i drugu stranu priče pa tek onda prosudite da li su sumnje bile osnovane ili ne.

Sanjati da ste izgubili akta
Ako ste sanjali da ste izgubili važan dokument moguće je da ste zbog nečeg uplašeni. Svakodnevne brige utiču na vaše raspoloženje, a sve dodatno pojačava strah od gubitka posla ili voljene osobe. Možda vam trenutno situacija izgleda vrlo loše, ali morate biti svesni da, šta god se dogodilo nema razloga da na život gledate tragično.

Sanjati da potpisujete dokument
San u kome potpisujete neki dokument ima više tumačenja. Ako u snu potpisujete ugovor mogli biste da dobijete primamljivu ponudu za posao. Primićete poziv od uticajne osobe koja bi putem svojih poznanika mogla da vam obezbedi siguran posao, a samim tim i manje neizvesnu budućnost.

Sanjati da nekome dajete akta
Ako sanjate da nekom dajete dokument mogući su gubici zbog nepromišljenosti ili nepažnje. Zato budite vrlo oprezni i promislite o svakom narednom koraku.

Sanjati da ste od nekog dobili akta
Ukoliko vam u snu neko daje neki dokument nadređeni će vam poveriti odgovoran zadatak jer veruje da ste u stanju da ga bez problema rešite. Možda ćete osetiti da vam je stavljeno preveliko breme zbog važnosti posla, ali i ponos jer vas smatraju dovoljno kompetentnim za tako nešto.

Sanjati da palite dokument
Ako sanjate da palite dokument to znači da ćete u budućnosti naići na nerazumevanje okoline za svoje postupke. Kolege, porodica, pa čak ni partner neće moći da shvati zašto toliko vremena provodite radeći. S druge strane, vi ste ubeđeni da će vam trud i zalaganje biti od velike koristi, te da će se u budućnosti isplatiti. Pokušajte da razgovarate sa dragim ljudima kako biste im približili svoje planove, tada će verovatno shvatiti da ste spremi da podnesete žrtvu za bolje sutra.

Sanjati da sečete dokumente makazama
San u kome makazama sečete neki dokument simboliše nečistu savest. Verovatno ste nekome nešto prećutali iz straha od kritike, te vas podsvest upozorava da biste trebali reći istinu. Trenutno pokušavate da se sitnim lažima iščupate iz te situacije, ali se neistine sve više gomilaju. Budite oprezni jer biste se mogli zapetljati još više.

Definicija akta

Akt ima više značenja, a neka od njih su: delo, rasprava, pretres, sudska radnja.

Sinonimi: SPISI, DOKUMENTI