ALAT

Sanjao sam Tumačenje sna
ALAT

Videti: nagrada za trud, budi istrajan u radu.

Kupovati alat: srećan početak nekog posla.

Prodavati alat: izgubićeš prijatelja.

Pozajmiti alat: smrt u daljoj familiji.

Šta znači sanjati alat?

Videti alat u snu
Kada u snu vidite alat, to označava da će vam se rad isplatiti. Uložili ste dosta vremena i truda u posao kojim se bavite. Takođe, mnogo ste učili i radili na svom obrazovanju kako biste imali uspeha. Ovaj san je pokazatelj da nastavite tim tempom i rezultati sigurno neće izostati. Kada ste tek počinjali, moguće je da su svi sumnjali u vaš uspeh, pa i vi sami. Vreme će raditi za vas i iskustvo koje steknete omogući će vam lep život.

alat.jpg

Kupovati alat u snu
Kada sanjate da kupujete alat, to znači da ćete imati uspeha u novom poslu. Planirate da započnete privatni biznis ili da radite na novom projektu u okviru firme u kojoj ste zaposleni već duže vreme. Zabrinuti ste jer vam se čini da situacija nije povoljna za pokretanje novog posla. Niste dovoljno sigurni u sebe i stalno sumnjate u odluke koje donesete. Moguće je da će se to promeniti čim počnete da radite. Uvidećete da se ljudima dopada ono što imate da im ponudite i sa zadovoljstvo će sarađivati sa vama.

 

Pozajmiti alat
Kada sanjate da ste pozajmili alat, to upozorava na smrtni slučaj u daljoj familiji. Ukoliko imate starijeg rođaka koji ima zdravstvenih problema, moguće je da ćete čuti tužnu vest. Iako ste se vremenom udaljili, bićete jako tužni jer ste ranije bili u dobrim odnosima. Verovatno ćete posle toga ostati u kontaktu sa rođacima.

Dobiti alat na poklon
Ukoliko sanjate da ste od nekoga dobili alat na poklon to znači da će vaša poslovna ideja naići na dobre reakcije kolega ili nadređenih. Već neko vreme pokušavate da „progurate“ nešto što bi moglo višestruko da vam se isplati. U budućnosti biste mogli svoju ideju dovesti do savršenstva, a kada je predstavite kolegama ili saradnicima tražiće da odmah krenete u realizaciju. To bi moglo da vam podigne samopouzdanje koje je zbog stagnacije bilo narušeno.

Pokloniti alat
Kada sanjate da ste nekome poklonili alat to znači da ćete odustati od namere da tražite novi posao. Moguće je da s vremena na vreme razmišljate o tome jer vas posao vrlo često guši i opterećuje. Zbog nagomilanog stresa i briga niste sigurni da li je to što trenutno radite dobro za vaše zdravlje. Međutim, uprkos svemu strah od promene će prevagnuti i odlučićete da sebi i svom postojećem poslu date novu šansu.

Ukoliko ste trenutno nezaposleni ovaj san može da znači da ste se razočarali tokom potrage za zaposlenjem. Verovatno ste otišli na dosta razgovora koji nisu završili onako kako ste vi to očekivali. Ipak, ne oklevajte, nego nastavite. Možda se dobra prilika nalazi iza ugla, a ako je propustite biće vam još teže.

Bacati alat
Ukoliko sanjate da bacate alat to znači promenu na ljubavnom planu. Osećate da vaš trenutni emotivni život ne zadovoljava vaše potrebe, bilo da ste zauzeti ili sami. Kod zauzetih osoba to nezadovoljstvo se ogleda u lošoj komunikaciji sa partnerom koji nema previše razumevanja niti volje da nešto promeni.

Kutija s alatom u snu
San u kome gledate ili nosite kutiju s alatom označava finansijski dobitak. Premda ste se plašili da će vas loša primanja ili rizične investicije dovesti u krizu, desiće se neočekivan dodatni priliv novca koji će razrešiti mnoga pitanja i probleme.

 

Kada sanjate da nekome poklanjate kutiju s alatom savest vam poručuje da odsustanete od nečega ili nekoga. Moguće je da ste se „zakopali“ u posao koji vam oduzima mnogo vremena, a ne donosi rezultate ili ste „zaglavili“ u lošoj vezi – prijateljskoj ili emotivnoj.

Ukoliko sanjate da vama neko poklanja kutiju s alatom to znači da ćete čuti radosnu vest od prijatelja ili nekog člana dalje rodbine.

San se može tumačiti i u zavisnosti od toga koju vrstu alata sanjate.

Automehaničarski alat
Ukoliko u snu vidite alat za popravku automobila moguće je da ćete otići na putovanje. Verovatno se već neko vreme dvoumite da li da ušteđevinu ostavite za „crne dane“ ili da se konačno počastite nekim lepim odmorom. Na savet prijatelja ćete se u poslednjem trenutku odlučiti za drugu, opušteniju varijantu.

Tesarski alat
Ako u snu vidite alat za obradu drveta to simboliše novi početak. Ukoliko ste u braku ili dužoj vezi moguće je da partner previše sumnja u vašu vernost. Takva mučna situacija u kojoj morate konstantno da dokazujete da nemate nameru da ga/je prevarite već je počela da vas opterećuje. Sve češće zamišljate kako bi vaš život izgledao bez tog pritiska.

Onima koji su trenutno sami smeši se neočekivan susret. Moguće je da ćete videti starog poznanika koji vam je oduvek bio simpatičan. Sama činjenica da ste se sreli će probuditi neka lepa osećanja i evocirati uspomene na bezbrižni deo života. Odlučićete da prihvatite poziv na piće u nadi da biste se mogli ponovo zbližiti.

Zidarski alat
Ako sanjate zidarski alat moguće je da ćete dobiti priliku da promenite mesto boravka. Bilo da je u pitanju samo preseljenje na drugu adresu u istom gradu ili možda čak i odlazak u inostranstvo, ova promena će vam dobro doći.

Vodoinstalaterski alat
Ukoliko u snu vidite alat za popravku vodovodnih cevi nekog ćete „pustiti niz vodu“. Verovatno je u pitanju osoba s kojom već neko vreme niste u najboljim odnosima. Dugogodišnje prijateljstvo i mnoge stvari koje ste zajedno prošli sprečavaće vas da se odreknete osobe koja vam više ni u čemu odgovara. Shvatićete da njegova/njena negativnost crpi vašu dobru energiju, te ćete prvo prorediti viđanja, a potom se i potpuno udaljiti.

Krojački ili obućarski alat
Ako sanjate mašinu za šivenje, igle, konce, lepila i slično to znači da ćete uraditi nešto o čemu dugo maštate. Može se odnositi na emotivni ili poslovni život, ali uvek ima pozitivnu konotaciju.

Frizerski alat
San u kome vidite ili koristite frizerski alat može imati višestruko značenje. Ako sanjate makaze to označava veći finansijski dobitak, bilo da vam sledi povišica na poslu ili dobitak u igrama na sreću. Češalj ili četka su upozorenja na svađu. Razočaraćete se u blisku osobu. U tom kontekstu videti ogledalo simbolizuje neprijatnost. Neko će vas osramotiti u javnosti. Kada sanjate fen za kosu sumnjate u iskrenost partnera ili prijatelja.

Pribor za pisanje ili crtanje
San u kome vidite pribor za pisanje, poput olovke, bloka, kista, nalivpera, kucaće mašine i slično to znači da ćete dobiti neki kreativan zadatak u kome ćete moći da pokažete sav svoj talenat. Možda će vas mučiti kako će to drugima da izgleda, ali ćete ga raditi sa zadovoljstvom. Ljubav koju ste uložili u sve to videće se i na finalnom proizvodu.

Ako ste nedavno koristili alat, razgovarali o tome ili gledali na televiziji neku emisiju o alatima san se ne tumači jer vaša podsvest u snu samo procesuira informacije koje ste na javi dobili.

Definicija alata

Alat je sredstvo pomoću koje služi za ručni rad.