ALMANAH

Sanjao sam Tumačenje sna
ALMANAH

Kad sanja žena: upozorenje da se ne žrtvuje.

Kad sanja muškarac: dobar posao.

Šta znači sanjati almanah?

Žena ako sanja almanah
Kada žena sanja almanah, to znači da je njena žrtva uzaludna. Moguće je da se samo vi borite da veza uspe. Partner je prilično ravnodušan i navikao je da sve prepusti vama. U početku vam je bilo lakše da sami organizujete vreme koje provodite zajedno, ali sve više počinje da vam smeta nedostatak inicijative kod partnera. Imaćete osećaj kao da mu je dosadno u vašem društvu i da mu je svejedno da li će vas videti ili ne. Biće vam žao jer ćete shvatiti da vas uzima zdravo za gotovo i nedostajaće vam pažnja koju vam je poklanjao na početku veze. Tražićete krivca u sebi i pitaćete se gde ste pogrešili.

almanah.jpg

Muškarac ako sanja almanah
Kada muškarac sanja almanah, to simbolizuje uspešan posao. U nedoumici ste da li da pokrenete posao sa novcem koji ste uštedeli ili dobili prodajom nekretnine. Imaćete podršku u tome jer se radi o nečemu što volite i što obavljate kvalitetno i sa puno uspeha. Novac vam neće biti jedina motivacija već ćete u tome naći zadovoljstvo koje niste osećali na prethodnim poslovima. Iako ćete sa strahom krenuti u nove radne pobede, imaćete nepogrešivu intuiciju da će sve biti onako kako ste zamislili.

 

Pisati almanah
Kada sanjate da pišete almanah to označava novi početak. Možda ćete odlučiti da promenite posao, sredinu u kojoj živite ili partnera. Osećaćete prezasićenje od svega i poželećete da doživite neko novo iskustvo. Moguće je da vas posao guši, da ste pretrpani obavezama i zadacima, a da ne mislite da će vam se ikada isplatiti trud i vreme koje ste uložili u sve to. Osećate da vas nadređeni ili kolege iskorišćavaju i da napreduju na poslu napreduju oni koji su to manje zaslužili od vas. Želeli biste da pokrenete vlastiti posao, ali vas plaši mogućnost neuspeha. Možda ste se zasitili i sredine u kojoj živite. Razmišljaćete o tome da negde otputujete, a moguće je i trajnije preseljenje u neki drugi grad ili državu.

Ako ste u braku ili dužoj vezi shvatićete da ste upali u kolotečinu. Ništa se novo ne dešava, vaš odnos sa partnerom je hladan i sve obavljate rutinski. Muči vas i to što se partner ne trudi dovoljno da shvati da vaše potrebe nisu hir, nego da želite da uspostavite zdrav odnos u kome će kompromis i ljubav prevladavati svaku potrebu. Bićete u dilemi da li da nastavite da se borite ili da svoju sreću tražite sa nekom drugom osobom.

Kada sanjate da neko drugi piše almanah, moguće je da vam podsvest govori da ste svoje vreme stavili u službu drugim ljudima. Rodbina i prijatelji se u svakom momentu mogu osloniti na vas jer znaju da ste spremni da pomognete. Zbog toga trpite isključivo vi, zanemarujete svoje obaveze i zbog toga osećate nezadovoljstvo, a ne znate kako da im to kažete jer se plašite da ćete ih povrediti.

 

Čitati almanah
San u kome čitate almanah simbolizuje dobro zdravlje. Ako ste nedavno imali zdravstvenih problema zbog kojih ste morali da posetite lekara moguće je da vam je propisana terapija pomogla i da se sada osećate dobro. Nastavite da brinete o sebi, pripazite šta jedete i kako koristite svoje slobodno vreme. Umesto što gledate televiziju, izađite van, prošetajte i udahnite svež vazduh. Ubrzo ćete shvatiti da je to što se ulenjili uzrokovalo probleme sa zdravljem i odlučićete da se bolje organizujete kako biste imali vremena da se posvetite sebi.

Kada sanjate da neko drugi čita almanah to znači da ćete dobiti dobar savet od bliske osobe. Moguće je da ste se suočili sa situacijom iz koje ne vidite izlaz, ali će vam novi, svež pogled na stvari pomoći da shvatite da nije sve tako tragično.

Cepati almanah
Ako sanjate da cepate ili režete makazama listove almanaha to znači da ćete ući u raspravu sa kolegom ili poznanikom. Doći će do sukoba ideja i mišljenja koje bi moglo rezultovati zahlađenjem odnosa između vas. Premda ćete osećati da ste u pravu, na vreme ćete shvatiti da nije pametno da se zbog nekih stvari svađate sa ljudima sa kojima ste do sada bili u dobrim odnosima.

Neko drugi da para almanah
Kada sanjate da neko drugi cepa almanah moguće je da će vas neko otračati, zato pazite šta pričate pred mnogo ljudi. Shvatićete da se neke stvari ne govore pred svima i odlučiti da o intimnim problemima razgovarate samo sa najbližima. Biće to najbolja odluka koju ste u poslednje vreme doneli, s obzirom na to da ste svesni da neko iz vašeg okruženja jedva čeka da mu nešto kažete kako bi preneo trećoj osobi.

Paliti almanah
San u kome palite almanah simbolizuje potrebu da raskrstite s prošlosti. Odlučićete da lepe i ružne uspomene ostavite iza sebe i konačno počnete da stvarate nove uspomene. Verovatno ste u poslednje vreme osećali da vas je neka greška iz prošlosti skupo koštala i sprečila da napredujete ili ostvarite ono što želite. Ubrzo ćete shvatiti da nije kasno za promenu i preuzeti stvari u svoje ruke. Morate znati da je strah sasvim normalan, ali i da ne smete da dozvolite da vas to sprečava da pokušate da uredite svoj život onako kako vi želite.

Da neko drugi pali almanah
Ukoliko sanjate da neko drugi pali almanah naći ćete se u nezavidnoj situaciji. Moguće je da ćete prisustvovati svađi između vama bliskih ljudi. I jedno i drugo će očekivati da se zauzmete za njega/nju. To će vam biti veoma teško jer ćete smatrati da ne biste trebali da se uplićete u njihov problem. Na kraju bi vas mogli dovesti do toga da se nađete u ulozi posrednika između dve strane. Pokušajte da ih urazumite i ukažete na to gde oboje greše, ali ništa više od toga, jer biste na koncu vi mogli da ispadnete najveći krivac.

Dobiti almanah na poklon
Ako vam u snu neko poklanja almanah moguće je da imate tajnog obožavaoca. Neka osoba iz vašeg okruženja oseća prema vama više od prijateljstva, ali se plaši da vam to prizna. Moguće je da ste i vi osetili da se nešto dešava, ali ste odlučili da to ignorišete jer takvi osećaji nisu obostrani. Trudićete se da „padnet“ u njegovim/njenim očima kako biste sprečili da vam izjavi ljubav. Uskoro ćete shvatiti da je to sasvim pogrešan potez, pa ćete pustiti da stvari idu svojim tokom.

Pokloniti almanah
Kada sanjate da vi nekome poklanjate almanah to znači da ćete čuti dobre vesti ili će vas posetiti draga osoba koju dugo niste videli. U svakom slučaju će vas u budućnosti nešto jako obradovati.

Definicija almanaha

Almanah je prvo bio astronomski kalendar, a sada je politički, modni i književni zbornik.