ALPE

Sanjao sam Tumačenje sna
ALPE

Videti ih – uspeh na poslu;

Pune snega – neplanirane prepreke do uspeha.

Penjati se po njima – savladaćete prepreke do uspeha.

Šta znači sanjati Alpe?

Ovakvi snovi mogu da se tumače na različite načine, u zavisnosti od konteksta u kome se dešavaju. Prate ih osjećaji uzbuđenja, radosti i sreće, a ređe straha ili panike.

alpe.jpg

Videti Alpe u snu
Kada u snu vidite Alpe, to označava uspeh na poslu. Bićete suočeni sa izazovom koji će vam se činiti nedostižnim. Mnogo truda i rada ćete uložiti u ostvarenje ciljeve koji će vam omogućiti život kakav ste oduvek želeli. Dok se vaši prijatelji i vršnjaci zabavljaju, vi vredno radite kako biste i porodici obezbedili sigurnu budućnost. Često ćete poželeti da se opustite i bezbrižnije gledate na život, ali vas to neće dugo držati. Imaćete još veću potrebu da se uhvatite u koštac sa problemima i izazovima i da pokažete svima koliko ste sposobni i ambiciozni. Moguće je da zbog takvih osobina trpi vaš partner i oseća se zapostavljeno.

 

Sanjati Alpe pune snega
Ako sanjate Alpe pune snega, to je upozorenje da ćete imati nepredviđene prepreke. Moguće je da će vam iskrsnuti neplanirani troškovi koje ćete morati da platite jer se radi o zdravlju. Ako je novac  potreban članu porodice, bez razmišljanja ćete dati sve što imate. Ali ako je vama potreban, dugo ćete to odlagati sa izgovorom da vam nije ništa i da niste u situaciji da se razbacujete. Na poslovnom planu verovatno imate dugove koje nikako da vratite. Uvek nađete nešto na šta biste radije potrošili taj novac. Ljudi kojima ste dužni će tražiti da se ouzbiljite ili će vas tužiti.

Penjati se na Alpe
Kada se u snu penjete na Alpe, to je znak da ćete se suočiti sa strahovima i pobediti ih. Ako ste skoro imali tešku situaciju koja vas je pogodila, moguće je da ste stvorili mehanizme odbrane prema spoljašnjem svetu. Ne učestvujete mnogo u svakodnevnim aktivnostima, već pasivno posmatrate život kako prolazi pored vas. Prijatelji i porodica će vršiti pritisak na vas da ste trgnete i odbacite strahove koji su se u vama nakupili. U početku će biti bolno, ali vremenom ćete shvatiti da je to za vaše dobro.

Silaziti sa Alpi
Ukoliko sanjate da silazite sa Alpa to znači da je pred vama jedan miran period. Prebrodićete probleme koji su vas dugo mučili i bićete zadovoljni postignutim. Moguć je i finansijski dobitak koji će uslediti kao nagrada za trud koji ste u nešto uložili. Naredni period iskoristite kako biste se odmorili i uživali. Posetite prijatelje ili članove porodice koje dugo niste videli ili posvetite vreme partneru ili deci. Shvatićete da ste zadovoljni sobom jer ste prebrodili mnoge nedaće i činiće vam se da ste u stanju da se na pravi način izborite sa svime što vam budućnost donosi.

Alpe pod šumom
Ako sanjate Alpe prekrivene gustom šumom to simboliše vašu zbunjenost trenutnom situacijom. Moguće je da ste imali konflikt sa nekim nakon koga niste sigurni u svoje stavove, te ste počeli da se preispitujete. Razmislite dobro da li ste u pravu ili ne i ne libite se da priznate vlastitu grešku.

 

Alpe pod cvećem
San u kome su Alpi prekriveni cvećem simboliše veliku radost. Ovako iščašen kontekst sna ukazuje na to da ćete u neočekivanom trentku dobiti informaciju koja će vas veoma usrećiti. Moguća je prinova u široj familiji ili poseta osobe koju dugo niste videli.

Alpi u oblacima
Kada su Alpi u snu prekriveni oblacima ili gustom maglom to znači da je na pomolu neočekivana situacija. Naći ćete se u problemu koji niste mogli da predvidite. Posle početnog šoka, dobro ćete razmisliti i načiniti pravi potez. Nema razloga za brigu i paniku, jer ćete s vremeno shvatiti šta treba da uradite kako biste to rešili.

Sanjati da živite na Alpama
Kada sanjate da živite na Alpima podsvest vam govori da vam nedostaje odmora i relaksacije. Verovatno ste svakodnevno suočeni sa brojnim obavezama zbog kojih ne stižete da vreme posvetite sebi. Finansijska situacija nije baš najbolja pa ne možete računati da to da ćete otputovati. Međutim, nakon perioda velikih izazova, mogli biste biti u prilici da sebi i svojim najbližima omogućite kraći izlet u prirodi.

Sanjati da neko drugi živi na Alpima
Ukoliko sanjate da vam prijatelji žive na Alpima i da ste išli da ih posetite, to znači da vam nedostaju druženja sa dragim osobama. Moguće je da su vas obaveze udaljile i sada se povremeno setite lepih uspomena. Pokušajte da nađete vremena za druženje jer će to delovati blagotvorno na vaše mentalno stanje.

Sanjati da skijate na Alpima
Kada sanjate da skijate na Alpima to znači da je pred vama uzbudljiv period. Verovatno ćete se odlučiti na korak koji nije svojstven vašoj ličnosti i time iznenaditi sve oko sebe. Možda ćete pokrenuti sopstveni biznis ili okušati se u nekim ekstremnim sportovima koji vas ranije nisu privlačili. Imaćete dovoljno hrabrosti i snage za mnoge stvari. Jedino što će vam nedostajati je društvo, jer vaši najbliži neće biti raspoloženi da vas prate u tim avanturama.

Sanjati da gledate Alpe iz vazduha
Ako u snu gledate planinski masiv iz vazduha moguće je da se stvari koje planirate neće odvijati kako ste zamislili. Rezultati truda i rada će stići, ali ne ubrzo. Čekanje će vas možda frustrirati, pa ćete početi da verujete da od toga nema ništa. Ipak, morate da budete strpljivi, mnoge stvari kojima ste se nadali će stići, ali ne odmah. Nastavite da se borite da budete što bolji i srećniji, pa uspeh neće izostati.

Sanjati da putujete na Alpe
San u kome planirate putovanje na Alpe to znači poboljšanje porodične, poslovne ili finansijske situacije. Moguće je da će kolege, nadređeni ili poslovni saradnici pokazati veliko poštovanje prema vašem radu. Zato ćete verovatno biti uključen u važan posao koji će zahtevati i donošenje odluka bitnih za budućnost firme u kojoj radite. Sve vaše ideje, predlozi i sugestije će naići na dobre reakcije saradnika, pa biste upravo vi mogli biti zaslužni za uspeh celog kolektiva.

S druge strane moguće su pozitivne promene u porodici. Konačno ćete prestati da ulazite u rasprave sa najbližima i naći ćete zajednički jezik. Zato će biti potrebno mnogo kompromisa, ali će se taj trud isplatiti.

Značenje ovih snova može biti jednostavnije. Ako ste gledali emisiju o Alpima na televiziji, to je može biti razlog što ste ih sanjali.

Definicija Alpa

Alpi je naziv za najviši planinski masiv u Evropi sa najvećom gustinom stanovništva.