BADNJAK

Sanjao sam Tumačenje sna
BADNJAK

Badnjak u snu znači mir u duši, veselje, sreća.

Šta znači sanjati badnjak?

Držati badnjak u rukama
Kada u snu vi držite badnjak, to simbolizuje mir i sreću. Imaćete uspeha u svemu što započnete. Na ljubavnom planu će vam cvetati ruže i lepo ćete se slagati sa partnerom. Moguće da ćete naći zajednički jezik sa njegovom porodicom koja će vas, posle mnogo vremena, konačno prihvatiti. Na poslovnom planu stvari se u početku nisu odvijale kako ste želeli, ali u narednom periodu sve će krenuti željenim tokom. Strpljenje i rad koji ste uložili, uprkos poteškoćama, će početi da se isplaćuje. Dobićete nove poslovne ponude i možda promenite radno mesto kojim niste bili preterano oduševljeni.

badnjak.jpg

Da vam neko nosi badnjak
Ako sanjate da vam neko donosi badnjak, to ukazuje da ćete čuti dobru vest od prijatelja ili člana porodice. Verovatno ste nekoga zamolili za uslugu. Radi se o nečemu što vam je jako važno, poput posla ili zakazivanja lekarskog pregleda kod doktora do koga se teško dolazi. Dobićete odgovor koji ste priželjkivali i bićete veoma zahvalni toj osobi.

 

Nositi nekome badnjak
Ukoliko sanjate da vi nekome donosite badnjak to znači da ćete nekoga usrećiti svojim delima. Možda nećete biti ni svesni, ali malim znakom pažnje ćete obradovati osobu koju dobro ne poznajete. Ipak, to će ostaviti snažan utisak na nju/njega.)

Seći badnjak
Ako sanjate da sečete badnjak neko će vam ukazati veliko poštovanje. Možda će vas prijatelj zamoliti da mu budete kum ili će vas nadređeni predložiti za neku bolju poziciju u firmi ili povišicu. U svakom slučaju ovakav san ima pozitivno značenje.

Kada sanjate da neko drugi seče badnjak to simboliše sećanje na detinjstvo. Moguće je da ste u detinjstvu gledali kako neko seče badnjak ili su vam o tome pričali. Ako se ta priča prenese na san to znači da vas podsvest vraća u neke bezbrižne i srećne dane kako biste pobegli iz sumorne svakodnevnice.

 

Badnjak pred crkvom
Badnjak pred crkvom simboliše blagostanje u porodici. Težak period je iza vas i sa ma koliko se izazova susretali podrška i ljubav u porodici vam je najvažnija. U dobru i zlu znate da možete da se oslonite na njih.

Badnjak pred vratima
Ako vidite badnjak pred vratima to znači da ćete čuti dobre vesti. Moguće je da ćete dobiti dobru ponudu za posao ili će se pokazati da niste imali razloga da brinete za svoje zdravlje. Konačno ćete imati čemu da se nadate jer će stvari krenuti na bolje. Iskoristite naredni period za odmor, jer je pred vama naporan rad kako biste se dokazali na novom poslu.

Badnjak u domu
Ukoliko sanjate badnjak u vašem domu to znači da ćete se u bliskoj budućnosti sastati sa članovima porodice koje dugo niste videli. To druženje će vam izuzetno prijati jer ćete evocirati drage uspomene iz detinjstva. Možda vas neko od njih pozove u goste u drugi grad ili državu. Prihvatite poziv jer bi vam promena mogla prijati.

Badnjak od hrasta ili cera
Kada sanjate badnjak od hrasta ili cera to ukazuje da ćete ostvariti svoje poslovne ili privatne planove. Ako ste planirali promenu posla, zanimanja ili fakulteta pravo je vreme za to, jer bi se vaš izbor mogao pokazati dobrim i isplativim. Ako planirate preseljenje u inostranstvo ipak se malo raspitajte o uslovima života, pravilima i običajima u zemlji u kojoj biste živeli.

Badnjak od jele ili bora
Iako ređe, badnjak može da bude od jele ili bora. Ovakav badnjak simbolizuje srećne trenutke sa voljenom osobom. Konačno će se komunikacija među vama poboljšati pa biste mogli da isplanirate zajedničko putovanje.

Paliti badnjak
Kada u snu palite badnjak, to označava zdravlje. Prvenstveno ćete biti zadovoljni sobom i to će se odraziti na vaše telo i psihu. Shvatićete da nećete imati koristi od nezadovoljstva i kukanja, već ćete se truditi da živite onako kako ste oduvek želeli. Počećete i zdravo da se hranite kao i da se bavite fizičkim aktivnostima.

Ako ste nedavno sekli badnjak ili proslavljali Badnji dan san se ne tumači. Isto važi i ako ste gledali na televiziju emisiju, film ili prilog o tom hrišćanskom običaju. To je verovatno ostavilo utisak na vas koji ste sa jave preneli na san.

Definicija badnjaka

Badnjak je najčešće hrastovo drvo koje se seče rano ujutru na Badnji dan, a obredno se pali na Badnje veče.