CENJKATI SE

Sanjao sam Tumačenje sna
CENJKATI SE

Cenjkati se u snu znači da ćeš zapasti u oskudicu zbog rasipanja novca.

Cenkati se – šta znači sanjati cenkanje?

Cenkati se u snu
Ako se vi cenkate u snu, to upozorava da ćete zapasti u oskudicu. Bićete primorani da vaše troškove svedete na minimum i da kupujete samo ono što vam je neophodno. Tražićete najpovoljnije cene i akcije kako biste uštedeli što više novca. Iako će vam u početku biti neprijatno, vremenom ćete uvideti prednosti takve kupovine.

cenjkati-se.jpg

Neko da se cenka u snu
Kada sanjate da se neko cenka sa vama, to implicira da imate velike zahteve. Partner će vam prebaciti da ste konstantno nezadovoljni onim što vam pruža. Umesto zahvalnosti, imaćete primedbe da je mogao da vam kupi bolju stvar ili da vam posveti više vremena. Takvo ponašaće će dovesti vašu vezu u pitanje i ukoliko se ne promenite, uslediće raskid.

 

Gledati druge da se cenkaju
Sanjati da posmatrate druge dok se cenkaju ukazuje da ne umete da se izborite za ono što želite. Često vam je neprijatno da kažete šta vam je potrebno jer ste navikli da drugima ispunjavate želje. Oni će prestati da obraćaju pažnju na to i vašu žrtvu shvatiće zdravo za gotovo.

Tumačenje ovakvih snova zavisi od detalja i konteksta u kome se odvijaju, te osećaja koji ih prate. Tokom snova o cenkanju se možete osećati radosno i zadovoljno, te razočarano ili nesrećno.

Cenkati se za stan
Ukoliko se u snu cenkate za stan to znači da ste ekonomična osoba koja zna kako da rasporedi zaradu tako da joj ništa ne fali. U stanju ste da i sa malom sumom novca dobijete mnogo. Pratite sniženja i robu kupujete na rasprodaji, pa uspevate da uštedite čak i onda kada drugi ne mogu. Ne pada vam napamet da novac trošite na skupe stvari, markiranu garderobu ili automobile. Radije ćete deset godina voziti auto koje troši malo goriva i ne iziskuje mnogo para za registraciju i servis, nego da kupite nešto što će vam svaki dan donositi sve veći trošak.

Ako se u vašem snu neko drugi cenka za stan to implicira da biste trebali biti zadovoljniji svojim životom. Lepo je u životu težiti ka boljem, ali to ne znači da treba da minimalizujete uspehe koje ste do sada postigli. Trebate biti srećni što su vam ukućani zdravi i što imate dovoljno da prehranite porodicu, jer je mnogo ljudi na svetu koji ne mogu sebi da priušte ni mali deo toga.

Cenkati se za kuću
Kada se u snu cenkate za kuću to znači da je pred vama period velikih promena. Za mlađe to može značiti početak zajedničkog života ili dolazak prinove u porodicu, a za starije promena se odnosi na poglede na život. Možda ćete konačno shvatiti da ste gubili vreme na pogrešne stvari, pa ćete se, umesto sticanju novca, posvetiti prijateljima, hobiju i onome u čemu zaista uživate.

 

San u kome vidite i čujete kako se drugi cenkaju za kuću simbolizuje netrpeljivost prema nekome. Verovatno u bližem okruženju imate nekoga čije ponašanje vas iritira, a ne možete da mu/joj to priznate. Posle druženja sa njim/njom se osećate frustrirano i besno, što je rezultat potpuno različitih pogleda na svet. Naučite da ga/je ignorišete ili mu/joj recite kako se osećate jednom za sva vremena.

Cenkati se za auto
Ukoliko sanjate da se cenkate za auto to implicira da se još uvek nisu stekli uslovi da ostvarite nešto o čemu maštate. Ako je to kupovina automobila, stana ili kuće, možda ćete morati dodatno da se zadužite kako biste mogli da finansirate tu investiciju. Možda biste trebali da sačekate dok ne uštedite makar deo novca, kako bi vam rata kredita bila manja, kao i sam rok otplate.

Ako se u vašem snu neko drugi cenka za auto to znači da ćete uspešno izbeći prevaru. Moguće je da će vam neko nuditi posao za koji će se ispostaviti da je previše rizičan ili čak nezakonit, a možda će vas neko pokušati nagovoriti da potpišete štetan ugovor. U svakom slučaju, na vreme ćete uspeti da prozrete u njihove namere i da se na vreme povučete iz toga.

Cenkati se na pijaci
Kada sanjate da se cenkate na pijaci moguće je da ćete postići zacrtan cilj, pogotovo ako se on odnosi na privatni život. Možda ćete zavesti osobu koja vas je dugo odbijala ili ćete nagovoriti partnera/ku da svoj odnos podignete na viši nivo. U vašem slučaju zadovoljstvo nije u postizanju cilja, nego u tome što ćete mnogima pokazati da možete tako nešto da izvedete.

San u kome vidite druge kako se cenkaju na pijaci ukazuje na to da ćete morati biti mnogo strpljivi kako biste dočekali ono o čemu maštate. Verovatno se to odnosi na završetak fakulteta ili na pronalazak posla iz snova. Moguće je da već pomalo gubite nadu da će se to ostvariti, ali dobra vest je što ćete kad-tad postići ono što želite.

Cenkati se sa prevarantom
Sanjati da se cenkate s osobom za koju je očito da želi da vas prevari znači da ćete doživeti neugodnost na radnom mestu. Možda ćete napraviti banalnu grešku zbog koje ćete se postideti, a moguće je i da ćete biti optuženi da ste pogrešili premda to nije istina. Moraćete biti mnogo mudri kako biste se iz toga izvukli bez većih posledica.

Sanjati da ste nekog nadmudrili u cenkanju
Ako sanjate da ste „pobedili“ u cenkanju, tj. snizili cenu nečemu to je znak da se čuvate laskavih ljudi. U svojoj blizini imate nekoga ko vam stalno podilazi iz razloga što ste mu/joj potrebni kako bi ostvario/la svoje interese. Na tom putu neće prezati ni od čega, pa budite oprezni kada dogovarate poslove, kupovinu ili prodaju nečeg vrednog.

Sanjati da vas je neko nadmudrio u cenkanju
Ukoliko vas je neko cenkanjem oštetio, tj. ako ste u snu nešto prodali ispod cene to znači da ste arogantni. Imate prilično visoko mišljenje o sebi, što u suštini nije loše. Loše je to što ste u stanju da potcenjuje sve druge jer smatrate da ste superiorniji u odnosu na njih. Ovo nije dobro ni za posao, a kamoli za privatne odnose. Time samo rasterujete ljude oko sebe.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro posmatrali cenkanje ili ste učestvovali u njemu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija cenkanja

Cenkanje je pregovaranje ili ubeđivanje prodavca da spusti cenu robe.