DAŽBINU ILI DRUGI NAMET PLATITI

Sanjao sam Tumačenje sna
DAŽBINU ILI DRUGI NAMET PLATITI

U snu upozoravaju na neprilike, nepredviđene troškove.

Dažbina – šta znači sanjati dažbinu ili režije?

Sanjati da plaćate dažbine ili režije
Ako u snu plaćate dažbinu, to je upozorenje da ćete imati velike troškove. U narednom periodu daćete sebi oduška i kupovati stvari koje vam, realno, nisu potrebne. Priuštićete sebi luksuz koji nije u skladu sa vašom zaradom što će rezultirati brojnim dugovima koji će uskoro doći na naplatu.

dazbinu-ili-drugi-namet-platiti.jpg

Sanjati da vama neko plaća dažbine ili režije
Kada sanjate da neko vama plaća dažbinu, to označava da ćete pametno uložiti novac. Veoma ste oprezni u rukovanju finansijama što rezultira uspešnim poslovanjem. Pre nego što donesete odluku, uvek se konsultujete sa ljudima koji su stručni i pridržavate se njihovih predloga.

 

Odbiti plaćanje računa
Sanjati da odbijate da platite dažbinu implicira da ste nezahvalni. Moguće je da ne cenite dovoljno trud osobe koja pokušava da vam priušti sve što joj zatražite. To se može odnositi na člana porodice ili partnera. Stalno ćete upoređivati sebe sa drugima misleći kako oni imaju više od vas. Tek kada ta osoba bude prestala da se trudi oko vas, shvatićete da ste pogrešili i koliko ste bili nepravedni.

Biti na sudu zbog neplaćenih režija
Ako sanjate da ste zbog neplaćenih dažbina završili na sudu to ukazuje na gubitak. Postoji mogućnost da neko pokuša da vam oduzme nasledstvo ili imovinu koju ste dugo sticali. Verovatno ćete morati da se borite kako biste odbranili ono što je vaše, a pri tom ćete se jako razočarati u ljude koji su vam to „smestili“.

Videti nekog na sudu zbog neplaćenih režija
Ukoliko u vašem snu neko koga poznajete završi na sudu zbog neplaćenih dažbina to znači da biste trebali da pazite kome se poveravate. U bliskom okruženju postoje osobe koje će pokušati da zloupotrebe vaše poverenje. O svojim planovima, željama i tajnama razgovarajte samo sa ljudima koji su dokazali da su vam iskreni prijatelji.

Biti u zatvoru zbog neplaćanja dažbina
Kada sanjate da ste iz istog razloga završili u zatvoru to predstavlja upozorenje da vodite računa o finansijama i da pazite kada potpisujete ugovore o zajmu ili kreditu. Ukoliko ne budete imali drugog izbora osim da pozajmite od nekoga, time se stavljate u još veći rizik. Možda će osoba koja vam je u datom trenutku pomogla tražiti da mu/joj vratite dug u kratkom roku i sa visokom kamatom.

Neko drugi da je u zatvoru zbog dažbina
San u kome neko koga poznajete zbog neplaćenih dažbina završi u zatvoru znači da ste zabrinuti za njega/nju. Moguće je da ste primetili da se ponaša čudno i da sumnjate da je „zapao/la“ u loše društvo. Dodatni problem vam predstavlja to što on/ona ne želi da razgovara sa vama i što se zbog toga često svađate. Vreme je da promenite taktiku jer ova koju sada pokušavate da sprovedete nije delotvorna.

Detaljnije tumačenje snova u specifičnim vrstama dažbina pročitajte u nastavku teksta.

 

Plaćati carinu
Ako sanjate da plaćate carinu to implicira da ste nezadovoljni svojom finansijskom situacijom. Moguće je da ulažete mnogo truda na poslu kojim se bavite u nadi da će vam se to jednog dana isplatiti. Poslodavac će u skorije vreme odlučiti da vas nagradi, ali budite spremni na to da ćete se možda razočarati njegovom nagradom.

Plaćati sudsku taksu
Kada u snu plaćate sudsku taksu to implicira da biste trebali da budete oprezni prilikom potpisivanja bilo kakve vrste ugovora. Pazite gde ulažete svoj novac i kako trošite to što ste zaradili. Neki proizvod ili usluga koju ćete mnogo platiti verovatno neće ispuniti vaša očekivanja.

Plaćati poštansku taksu
Ovakav san znači da ćete čuti loše vesti. Možda nećete položiti važan ispit ili će vam javiti da niste dobili posao na koji ste konkurisali. Ako planirate preseljenje u inostranstvo, ne bi bilo loše kada biste sačekali da se steknu povoljniji uslovi za to. Nemojte da idete „glavom kroz“ zid, imajte strpljenja i poslušajte savet iskusnije osobe.

Plaćati porez na imovinu
Ukoliko u snu plaćate porez na imovinu to ukazuje na neprijatan susret s osobom kojoj ste nešto obećali, a niste to ispunili. Osećate odgovornost i sram što niste ispoštovali vaš dogovor, ali ćete se potruditi da se to ne primeti. Verovatno ćete poželeti da taj susret bude kratak, kako biste se što pre „izvukli“ iz neugodne situacije.

Plaćati porez na prihod
San u kome plaćate porez na prihod znači da biste trebali da smanjite apetite. Moguće je da sada malo više zarađujete, pa su vam se i prohtevi povećali. Počeli ste da trošite novac i na stvari koje vam, realno, nisu potrebne. Kako se ne biste doveli u nezgodan položaj, pokušajte nešto da uštedite za „crne dane“.

Plaćati ležarinu
Ako u snu plaćate taksu za čuvanje robe u skladištu to implicira da se plašite da drugi ne otkriju vašu tajnu. Verovatno vas muči neki greh iz prošlosti koji biste hteli da zaboravite i da nikada ne izađe „na videlo“. Međutim, i sami ste svesni da je taj plan neodrživ i da će istina kad-tad „isplivati na površinu“. Pripremite se da podnesete udarac i priznajte svoju grešku kao odrasla osoba.

Plaćati grobarinu
Kada sanjate da plaćate taksu za grobno mesto to znači da ste zabrinuti za svoju ili budućnost vaše dece. Možda trenutno prolazite kroz turbulentan period i plašite se da nećete moći da postignete sve što ste zamislili. Ako ste roditelj briga za budućnost vlastite dece je sasvim normalna i većina očeva i majki je oseća. Ipak, nemate razloga za to jer će vaši potomci umeti dobro da se snađu u životu.

Plaćati brodarinu
Sanjati da plaćate brodarinu ukazuje na to da ćete upoznati uticajnu osobu koja bi vam mogla pomoći da ostvarite profesionalne ciljeve. Potrudićete se da što više vremena provedete zajedno kako biste zadobili njegovo/njeno poverenje. Možda vam se neke njegove/njene ideje i stavovi neće dopasti, ali ćete preći preko toga jer ne želite da se zamerite sa nekim na čiju pomoć računate. Razmislite o tome da li se neke žrtve u životu isplate.

Plaćati račune za struju, vodu, komunalije
Ovakav san je češći od ostalih jer većina ljudi svakog meseca plaća ovu vrstu dažbina. Ako ste nedavno sanjali da plaćate račune moguće je da ste slučajno preskočili da platite neku uslugu pa vas podsvest upozorava da ponovo prekontrolišete sve plaćene račune.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro platili dažbinu ili ju je neko vama platio, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija dažbine

Dažbina je materijalna obaveza koja se mora izmiriti u određenom roku.