EKSPEDICIJA

Sanjao sam Tumačenje sna
EKSPEDICIJA

Sanjati ekspediciju upozorava da pre akcije dobro razmisliš. Tri puta meri, jednom seci.

Ekspedicija – šta znači sanjati ekspediciju?

Sanjati ekspediciju
Ako u snu vidite ekspediciju, to znači da žalite za stvarima koje niste uradili. Moguće je da ste se ranije držali po strani i da ste pasivno posmatrali dešavanja u vašem okruženju. Na taj način ste uvek bili na bezbednom rastojanju od drugih i niste im dozvoljavali da vam se približe iz straha da će vas povrediti. Često ćete žaliti za propuštenim prilikama i za mnogim trenucima koji su otišli u nepovrat.

ekspedicija.jpg

Sanjati da učestvujete u ekspediciji
Kada sanjate da učestvujete u ekspediciji, to ukazuje da biste trebali dobro da razmislite pre nego što donesete odluku. Retko kada se vodite izrekom da je pametnije tri puta meriti i samo jednom seći. Po prirodi ste brzopleti pa mislite i govorite ono što vam se u trenutku čini ispravnim ne vodeći računa o posledicama.

 

Sanjati da se vraćate sa ekspedicije
Sanjati da se vraćate iz ekspedicije implicira da ćete se uozbiljiti. Verovatno ste u mladosti voleli da izlazite i menjate partnere/partnerke, ali u narednom periodu osetićete potrebu da se smirite i skrasite pored osobe za koju ste procenili da vam odgovara. Želećete da imate porodicu i dom u kome ćete pronaći mirnu luku i utočište od problema sa kojima se svakodnevno suočavate.

Sanjati neuspelu ekspediciju
Ako sanjate da niste ispunili cilj ekspedicije to znači da vas neko pokušava sabotirati. U bliskom okruženju imate osobu koja se trudi da spreči izvršenje nekog plana, projekta, ideje ili posla. Može da se odnosi i na privatni deo vašeg života. Moguće je da je neko ljubomoran na vaš odnos sa partnerom ili osobom koja vam se dopada pa nastoji da to pokvari.

Sanjati da se spremate za ekspediciju
Ukoliko se u snu spremate za ekspediciju to implicira da ćete se hrabro suočiti sa novim izazovima koji su pred vama, bez obzira na to da li se odnose na ljubav, posao ili zdravlje. Život će pred vas staviti veliku prepreku, ali ćete biti dovoljno spremni da je preskočite. Kada u tome uspete učinićete ponosnim svoje roditelje, prijatelje i rodbinu. To će vam dati dodatnu snagu i motivaciju da nastavite da se borite.

Sanjati da se drugi spremaju za ekspediciju
Kada u snu vidite da se neko sprema za ekspediciju moguće je da ćete pokušati da odgovorite partnera ili prijatelja od nečega što mislite da će mu/joj naškoditi. Smatrate da je odluka koju je doneo/la pogrešna i osećate se dužnim da mu/joj na to ukažete. Verovatno vas neće poslušati, ali će vam barem savest biti čista.

Sanjati da ste vođa ekspedicije
San u kome ste vi vođa neke ekspedicije ukazuje na to da uvek znate kako neko drugi treba da reši problem, a pri tome sami „grcate“ u problemima. U stanju ste da satima savetujete o nečemu, a da baš to ni u vašem životu ne funkcioniše. Možda biste trebali više da se posvetite sebi i da radite na tome da vama bude bolje, umesto da „pametujete“ drugima. Dugoročno gledano, time ništa nećete postići, jer je svima već jasno da vaši saveti nisu zasnovani na ličnom primeru, nego na teoriji koju ste pročitali u knjigama ili čuli na televiziji.

 

Sanjati da ste se izgubili tokom ekspedicije
Ako se u snu izgubite tokom ekspedicije to znači da ste zbunjeni. Dešavaju vam se neke stvari koje do sada niste doživeli, pa ne znate kako da reagujete. Možda sumnjate u svoju ljubav prema partneru ili ste došli do zaključka da vas on/ona vara. U svakom slučaju, to vas je „izbacilo iz koloseka“ i treba vam neko vreme da dobro razmislite o svemu. Verovatno je tako i bolje, jer bi ishitrena reakcija mogla da bude katastrofalna. Dajte sebi vremena i prostora da proanalizirate situaciju kako biste mogli uspešno da je rešite.

Sanjati da ste poginuli tokom ekspedicije
Ovakav san ukazuje na rizično ponašanje ili odluke. Moguće je da ćete naivno ući u posao koji nije u skladu sa zakonom ili da ćete uložiti novac u nešto za šta niste sigurni da je isplativo. Posle ćete se možda pokajati i požaliti što niste tražili savet u vezi sa tim, ali će već biti kasno. Jedino što možete da uradite jeste da napravite plan kako biste sanirali evenutalne štetne posledice.

Tumačenje može da zavisi od vrste ekspedicije koju sanjate. Konkretno značenje možete pročitati u nastavku teksta.

Sanjati naučnu ekspediciju
Ukoliko sanjate da idete na naučnu ekspediciju  to znači da ste radoznala osoba i da volite da učite. Možda ćete upisati neki kurs ili obuku kako biste obogatili svoje znanje iz određenih oblasti. Ne plašite se novih izazova i rado provodite vreme istražujući temu koja vas zanima. Za sada je to verovatno samo na nivou hobija, jer vaš posao ne zahteva takvu vrstu angažmana.

Sanjati vojnu ili policijsku ekspediciju
Kada sanjate vojnu ili policijsku, tj. kaznenu ekspediciju to implicira da ćete svedočiti neugodnom razgovoru između dve osobe. Moguće je da ćete prisustvovati žestokoj raspravi između bračnog para ili kolege i poslodavca. Poželećete da što pre pobegnete odatle jer priča neće imati nikakve veze sa vama. Međutim, neće vam to dozvoliti, nego će pokušati da vas uvuku u raspravu. Možete to izbeći samo diplomatskim odgovorima. Ako budete zauzimali stranu, bez ikakve potrebe ćete postati deo tog sukoba.

Sanjati ekspediciju na Južni pol
San u kome ste deo ekspedicije na Antarktiku ukazuje na to da se uzalud trudite da hobi pretvorite u unosan posao. Premda su vaši talenti raskošni i zanimljivi, oni vam za sada ne donose novac. Zbog finansijskih problema ćete se okrenuti lakoj zaradi, poput igara na sreću ili kladionice. Taj rizik bi vam se mogao isplatiti, ali bez truda, rada i odricanja nećete postići mnogo.

Sanjati ekspediciju na Severni pol
Ovakav san simboliše usamljenost. Verovatno ste okruženi ljudima za koje smatrate da ne mogu da shvate vaše želje, potrebe i ambicije. Ponekad vam se čini kao da ste sami na svetu, ali vam je to motiv da se i dalje borite za ono što želite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro gledali ili prisustvovali ekspediciji, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija ekspedicije

Ekspedicija je pohod više lica koja imaju unapred određeni cilj koji moze biti: vojni, naučni, i drugi.