EPIDEMIJA

Sanjao sam Tumačenje sna
EPIDEMIJA

Ako strahujete od virusa pogledajte značenje pojma strah. Ako ste oboleli u snu pogledajte značenje bolest. Čuti da vlada epidemija: dobro zdravlje.

Epidemija – značenje sna i simbolizam

Sanjati epidemiju
Kada u snu čujete da vlada epidemija to implicira da ste se bespotrebno plašili za vlastito zdravlje jer će testovi i pregledi pokazati da ste dobro. Možda su vas u poslednje vreme mučili brojni simptomi pa ste pomišljali na ono najgore, ali će se ispostaviti da ste bili u krivu. Takođe, moguće je da se ovo značenje odnosi i na dragu osobu za koju ste se mnogo brinuli.

epidemija.jpg

Cepiti se protiv epidemije
Ako sanjate da ste se cepili protiv epidemije to znači da ste vrlo odgovorna i savesna osoba. Brinete o svom zdravlju i redovno idete na kontrolne preglede. Osim toga, vodite računa o ishrani i bavite se fizičkim aktivnostima. Verovatno ste tako savesni i kada je posao u pitanju, pa vas poslodavci smatraju jednim od svojih najvrednijih radnika.

 

Ukoliko u snu vidite kako drugi primaju cepivo (vakcinu) protiv epidemije to ukazuje na probleme sa konkurencijom. Možda ste konkurisali za radno mesto koje mnogi žele pa se plašite da nećete dobiti posao, a moguće je da je u vašu firmu stigla osoba za koju se pribojavate da bi mogla zauzeti poziciju za koju se dugo borite.

Izbeći epidemiju
Sanjati da ste uspeli izbeći bolest koja se proširila na sve oko vas znači da ste psihički snažniji nego što mislite. Desiće vam se neke situacije koje će vas izbaciti iz takta, a to će biti test mentalne snage. Međutim, u trenucima kada mislite da nećete moći podneti toliku količinu stresa ili boli, pokazaće se da niste bili u pravu. Ovo će vam dati mnogo samopouzdanja pa ćete se lakše suočavati sa izazovima koji vas tek očekuju u životu.

U nastavku teksta pročitajte detaljnije tumačenje motiva epidemije u snovima.

Epidemija gripa
Kao i kod većine snova o bolestima i ovaj se odnosi na negativne osećaje ili misli. Ipak, razlikuje se od drugih po tome što su faze lošeg raspoloženja kraće i slabije. Moguće je da vam se u školi, na fakultetu ili na radnom mestu dešavaju neki problemi, što utiče na nivo samopouzdanja. Verovatno se plašite da nećete položiti ispit ili da nećete na vreme završiti važan zadatak.

Epidemija malih boginja
Ako sanjate epidemiju malih boginja to znači da imate problem koji se može rešiti samo strpljenjem. Možda ste doživeli neku neugodnu situaciju tokom koje ste morali da se „ugrizete za jezik“, jer biste u suprotnom mogli izazvati ozbiljnu raspravu. Izborili ste se za to da dodatno ne pogoršate situaciju, ali vam je ostao „gorak ukus u ustima“.

Drugo značenje je da imate veliki problem koji zahteva donošenje odluke za ceo život. Moguće je da se to odnosi i na partnera ili članove porodice koji, u neku ruku, zavise od vas.

Epidemija kolere u sanovniku
Kada sanjate epidemiju kolere to simboliše osećaj usamljenosti ili nerazumevanja okoline za vaše odluke ili postupke. Verovatno imate problem u komunikaciji sa bliskim ljudima jer osuđuju sve što radite. Ipak, nije isključeno da je problem u vama. Možda je vreme da prihvatite situaciju u kojoj ste se našli, da se suočite sa problemom i počnete da ga rešavate kako to ne bi ostavilo negativne posledice na vaše mentalno zdravlje.

 

Epidemija ebole
Ukoliko sanjate epidemiju ebole to ukazuje na potrebu za izolacijom. Verovatno ste doživeli teške i stresne trenutke i ne prija vam ničije društvo. Želite da sami izlečite svoje rane. Što je veći pritisak okoline da razgovarate, sve vam je teže. Ne pronalazite način da dragim osobama objasnite da vam samo treba vremena i prostora. Najmanje što vam je sada potrebno jeste da se bavite drugima, ali moraćete ih pustiti da vam priđu, jer su zabrinuti za vas. Nemojte da ih ubeđujete da je sa vama sve u redu jer vam neće poverovati. Pokušajte smireno i staloženo da im pokažete da vam treba vremena i prostora.

Epidemija kuge
Epidemija kuge u snu simbolizuje osećaj beznađa. Moguće je da neko ko vam je drag ima ozbiljan problem, a ne želi da se suoči sa njim i počne da ga rešava. Želeli biste da oseti vašu podršku i posluša dobronameran savet, ali svakog dana vidite kako srlja u propast. Osećate krivicu zbog toga, a i sami znate da činite sve da mu/joj pomognete. Možda je vreme da „dignete ruke“ i da prihvatite činjenicu da svako sam režira svoj život.

Epidemija malarije
Ako sanjate epidemiju malarije to ukazuje na štetu ili gubitak. Možda ćete imati kvar na automobilu ili nekom kućanskom aparatu koji će vam zbog nedostatka novca zadati glavobolju. Verovatno ćete biti prisiljeni da taj trošak prebacite na sledeći mesec, jer ga niste predvideli u kućnom budžetu, a dodatno zaduživanje trenutno nije opcija.

Epidemija tifusa
Ovakav san znači da biste se trebali početi baviti humanitarnim radom. Vrlo ste apatična osoba i boli vas kada čujete ili vidite bolesne i siromašne ljude. Trudite se da vas to ne pogađa, ali ste u stanju da se rasplačete kada vidite prosjaka, bolesno dete na televiziji ili čitave porodice koje nemaju osnovnih uslova za život. Možda biste se bolje osećali ako krenete u „akciju“. Organizujte prikupljanje sredstava, odeće, obuće ili hrane za one kojima je najpotrebnije. Time ćete pomoći drugima i nećete se osećati beskorisno.

Epidemija side (AIDS-a)
Kada sanjate epidemiju virusa sida to znači da ćete pomoći nekome u nevolji i time steći prijatelja za ceo život. Verovatno se radi o potpuno nepoznatoj osobi kojoj će značiti to što ste se potrudili da mu/joj izađete u susret. Iz zahvalnosti će vas pozvati na ručak ili večeru, a tada ćete shvatiti da imate mnogo toga zajedničkog i početi intenzivno da se družite.

Sanjati epidemiju koronavirusa (covid19)
Pod uticajem ste medija. Lako vas je zabrinuti.

Drugo značenje snova o virusu AIDS-a jesu podsvesni strahovi. Bojite se da će se neko koga mnogo volite razboleti i umreti. Dozvolili ste da vam negativne misli okupiraju um, zato morate što pre da ih se rešite. Okružite se vedrim ljudima ili provodite više vremena sa decom.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno na televiziji čuli da vlada epidemija gripa, malih boginja ili neke druge bolesti to je verovatno ostavilo utisak na vas.

Definicija epidemije

Epidemija je iznenadno povećanje slučajeva neke zarazne bolesti u ljudskoj populaciji u određenom prostoru, koje bitno prerasta očekivan broj slučajeva u istoj populaciji.