EPILEPSIJA

Sanjao sam Tumačenje sna
EPILEPSIJA

Videti da neko ima epilepsiju, poslovni problemi. Da vi imate epilepsiju, finansijski gubitak.

Epilepsija – značenje sna i interpretacija

Doživeti epileptični napad u snu
Kada sanjate da ste doživeli veći epileptični napad to ukazuje na finansijski gubitak. Možda ćete shvatiti da je rizično ulaganje koje ste preduzeli ipak bilo pogrešno ili da ste kupili nešto nije ispunilo vaša očekivanja. Isto može da se odnosi na putovanje koje ste dugo želeli, a koje nije „ispalo“ onako kako ste zamišljali.

epilepsija.jpg

San u kome preživite manji epileptični napad simboliše potrebu da povratite kontrolu nad svojim životom. Verovatno ste dopustili da važne odluke donose vaš partner ili članovi porodice. Osećate se nevažno iako sve što se dešava utiče na vašu svakodnevnicu i budućnost. Krajnje je vreme da kažete šta mislite i da preuzmete odgovornost za svoje postupke i odluke.

 

Kada trudnica sanja epileptični napad
Kada trudnica sanja da ima epileptični napad to ukazuje na strah od poroda. Ovakvi strahovi nisu retki i proživljavaju ih mnoge žene kada prvi put ostanu u drugom stanju. Važno je da pronađete način da se opustite i da mislite o pozitivnom ishodu trudnoće.

Sanjati da vam dete ima epileptični napad
Ako majka sanja da njeno dete ima epileptični napad verovatno je zabrinuta za njegovu budućnost. Ovakvi snovi su česti kod roditelja čija deca imaju problem u školi, u vidu loših ocena ili smanjenog vladanja. Ako je to slučaj, pokušajte da smireno razgovarate sa detetom kako ne bi osećalo dodatni pritisak. Pažnja, ljubav i dobra komunikacija mogu brzo i lako da reše taj problem.

Videti epileptični napad kod drugih
Ukoliko u snu vidite kako neko doživljava epileptični napad to znači da ćete imati probleme na poslu. Moguće je da poslodavac neće imati razumevanja za vaše ideje ili da će vas optužiti da ste krivi za tuđu grešku. Nije isključeno ni da će vam zamerati što ste iz privatnih razloga uzeli slobodan dan. Ako imate privatno preduzeće problem se odnosi na partnere koji neozbiljno shvataju rokove koje ste im unapred zadali.

Sanjati da se lečite od epilepsije
Ako sanjate da primate terapiju za epilepsiju to implicira da imate problem sa samokontrolom. Možda vam je lekar posavetovao da izgubite kilograme kako ne biste ugrozili svoje zdravlje, a vi ne možete da se odreknete hrane u kojoj uživate. Problem samokontrole može da se odnosi i na preterano burne reakcije u konfliktnim situacijama.

Sanjati da se drugi leče od epilepsije
Ovakav san je povezan sa neugodnom situacijom koju ste doživeli u stvarnom životu. Pretrpeli ste veliku količinu stresa, koji vas je izbacio iz koloseka. Treba vam vremena da povratite samopouzdanje i veru u sebe kako biste mogli normalno da funkcionišete. Pokušajte da kanališe negativne osećaje tako što ćete raditi stvari koje vas ispunjavaju. Posvetite se hobiju, otiđite u šetnju ili lošu energiju izbacite vežbanjem u teretani.

 

Sanjati da ste se izlečili od epilepsije
Ukoliko vam lekar u snu kaže da ste uspešno pobedili bolest to ukazuje na dobre vesti. Možda ćete čuti da vam radno mesto nije ugroženo ili da ćete dobiti povišicu. Povoljne vesti mogu da se odnose i na privatni deo vašeg života ili na nekog koga poznajete. Moguće je da ćete saznati da blizak prijatelj očekuje prinovu.

Sanjati da su se drugi izlečili od epilepsije
Kada sanjate da lekar nekome saopštava da je uspešno izlečen/a od epilepsije to znači da ćete doživeti lepe trenutke sa partnerom ili članovima porodice. Verovatno ćete organizovati romantičnu večeru ili druženje na kome će se okupiti oni koje volite. Shvatićete da vam je njihova sreća i zdravlje važnija od svega drugog u životu.

Sanjati da ste nasledili epilepsiju
Ukoliko sanjate da ste od roditelja ili daljih predaka nasledili epilepsiju to implicira da živite u prošlosti. Moguće je da vam se u poslednje vreme dosta toga izdešavalo, ali da ste ostali zarobljeni u periodu kada vam je bilo najlepše. Kod starijih osoba to je mladost, a kod mlađih detinjstvo. Verovatno vam nedostaju bezbrižni dani ili su vas trenutne obaveze opteretile, pa ne možete da podnesete toliku odgovornost.

Sanjati da ste umrli usled epileptičnog napada
Ako sanjate da ste usled napada epilepsije preminuli to znači da izbegavate da se suočite sa problemom koji imate. Moguće da se odnosi na posao, ali i na porodične odnose. Ukoliko već neko vreme imate lošu komunikaciju sa partnerom ili vaši odnosi u krevetu nisu na zavidnom nivou, to može prouzrokovati ovakve snove.

Sanjati da je neko drugi preminuo usled napada epilepsije
Ukoliko u snu svedočite smrtnom ishodu epileptičnog napada to znači da ste previše strogi prema onima koje volite. Kada vam je do nekoga stalo u stanju ste da učinite sve za njega. Međutim, imate naviku da ga/je kritikujete i opominjete za svaku sitnicu. Sve je to iz dobre namere, ali biste trebali da promenite pristup.

Sanjati da čitate o epilepsiji
Ako u snu čitate o epilepsiji to ukazuje na znakove hipohondrije. Verovatno ste jedna od osoba koja često razmišlja o bolestima i oseća simptome čak i kada ih nema. Redovno ste na kontrolama kod lekara i retki su pregledi koje još uvek niste prošli. Ako vam i otkriju neku bolest u stanju ste da o tome pričate sa svima koje na ulici sretnete. Dosta toga se dešava u vašoj glavi, ali vam je teško da se izborite sa tim.

Sanjati da pričate o epilepsiji
Ukoliko u snu sa nekim pričate ili držite govor o epilepsiji moguće je da ste zabrinuti za zdravlje voljene osobe. Pokušali ste da ga/je nagovorite da poseti lekara, ali vam nije uspelo. Često vam dođe da ga/je sami odvedete na pregled kako biste bili sigurni da će se pojaviti kod specijaliste, ali znate da biste ga/je time uvredili. Priznajte sebi da ste uradili sve što je bilo u vašoj moći i nemojte da se mučite onime što ne možete da promenite.

Značenje može biti i mnogo jednostavnije. Ako bolujete od epilepsije ili u okruženju imate nekog ko se suočava sa tom bolešću san se ne tumači. Isto važi i ukoliko ste nedavno čitali o epilepsiji ili gledali TV prilog na tu temu. Sve što ste videli ili doživeli je ostavilo utisak na vas koji ste sa jave preneli na san.

Definicija epilepsije

Epilepsija ili padavica je grupa dugotrajnih neuroloških poremećaja koje karakterišu epileptični napadi. Ti napadi su epizode koje mogu varirati od kraćih i skoro neprimetnih do dugih perioda snažnog trzanja.