FENJER

Sanjao sam Tumačenje sna
FENJER

Fenjer upozorava da komšiluk nešto smera protiv vas, pripazite se.

Šta znači sanjati fenjer?

Sanjati fenjer
Ako u snu vidite fenjer, to je upozorenje da se pripazite jer neko smera nešto protiv vas. Verovatno se radi o kolegama sa fakulteta ili posla koji su ljubomorni na vaš uspeh i rezultate koje postižete. Trudiće se da vas izostave iz svake situacije koja zahteva ozbiljniju polemiku kako bi dokazali da ste nezainteresovani i nedovoljno kompetentni da donosite važne odluke.

fenjer.jpg

Sanjati da nosite fenjer
Sanjati da nosite fenjer implicira da ćete preuzeti inicijativu. Moguće je da su članovi vaše porodice želeli da vas zaštite od surove realnosti, ali doći će trenutak kada ćete morati da prihvatite odgovornost za svoje postupke. Svesni ste da je krajnje vreme da odrastete i da se uhvatite u koštac sa mnogim problemima.

 

Sanjati da palite fenjer
Kada sanjate da palite fenjer, to ukazuje da ćete otkriti važnu tajnu. Može se desiti da ste u prethodnom periodu odbijali da pogledate istini u oči i da vam je bilo lakše da ne razmišljate o stvarima na koje niste mogli da utičete. Rešili ste da probleme gurnete pod tepih, ali njihovo gomilanje će postajati sve očiglednije pa ćete morati da se suočite sa vašim najvećim strahovima.

Sanjati da neko drugi pali fenjer
Ukoliko u vašem snu drugi pale fenjer to znači da će neko pokušati da vam nametne svoje mišljenje, stav ili odluku o važnom pitanju. Moguće je da se radi o partneru/ki ili starijem članu porodice. Ipak, vi ćete to shvatiti kao pokušaj manipulacije, pa ćete odbiti da ga/je poslušate. S vremenom ćete saznati da li je vaša odluka bila ispravna ili ste njegov/njen savet ipak trebali da poslušate.

Sanjati da gasite fenjer
San u kome gasite fenjer predstavlja važnu odluku koja bi mogla bitno da promeni tok vašeg života. Nalazite se na prekretnici, možda birate fakultet ili razmišljate da prihvatite ponudu za posao u drugom gradu. Ovo može da se odnosi i na privatni deo vašeg života, u smislu da ne znate da li da se opredelite za brak ili karijeru. Šta god da odaberete moraćete sami da snosite posledice. Nema sasvim ispravne odluke, samo su neke manje ili više povoljne za vas.

Sanjati da neko drugi gasi fenjer
Kada neko drugi gasi fenjer to znači da ste naivni i lakomisleni i često dopuštate da drugi donose odluke u vaše ime.

Kupiti fenjer
Ako u snu kupujete fenjer to implicira da ste radoznala osoba. Volite da stičete nova znanja, upoznajete zanimljive ljude i unapređujete svoje veštine. Međutim, ta radoznalost se preliva i na odnose sa ljudima, što znači da volite da tračate. To ne činite iz loše namere, ali je svako ogovaranje na ivici toga da se pređe granica dobrog ukusa. Trebali biste poraditi na tome jer oni koje vi volite ne vole tračeve, pa bi mogli da se distanciraju od vas ili da prestanu da vam se poveravaju iz straha da ćete ih izdati.

 

Prodati fenjer
San u kome prodajete fenjere znači da imate talenat da ljudima prenosite svoje znanje. Mnogi vas pitaju da im nešto objasnite jer im je tako lakše da shvate neki problem, zadatak ili nedoumcu. Ako se ne bavite poslom koji podrazumeva pedagoški pristup ljudima, to je prava šteta. Ukoliko ste po struci profesor, nastavnik ili vaspitač odabrali ste savršeno zanimanje za sebe jer vas deca vole, a njihovi roditelji poštuju.

Pokloniti fenjer
Kada sanjate da ste nekome poklonili fenjer moguće je da imate tajnu simpatiju. Dopada vam se neko, ali se plašite da mu/joj priđete. Radije ćete tiho patiti što niste zajedno nego doživeti razočarenje. To je verovatno proisteklo iz nesigurnosti ili kompleksa koje imate zbog loših iskustava. Međutim, moraćete kad-tad da izađete iz svoje zone konfora i da napravite prvi korak ka sreći. Ako budete propuštali šanse koje vam se nude verovatno ćete zauvek ostati sami.

Dobiti fenjer na poklon
Ukoliko vam neko pokloni fenjer to je upozorenje da otvorite oči i konačno shvatite nečije prave namere. Možda je osoba sa kojom ste u ljubavnim ili prijateljskim odnosima sa vama samo zbog novca, društvenog položaja ili iz čiste dosade, a samo vi to još niste uočili. U bliskom okruženju imate nekoga čiji motivi za druženje sa vama nisu iskreni. Verovatno ste uočili o kome se radi, ali niste preduzeli ništa po tom pitanju. Sa nekim ljudima se treba „pozdraviti“ na vreme, a ne dozvoliti da vas iskorištavaju u bilo kom smislu.

Razbiti fenjer
Ako u snu razbijete fenjer to znači da će vam se sreća konačno osmehnuti. Nešto o čemu ste dugo maštali će napokon postati stvarnost. Moguće je da se to odnosi na fakultet ili posao, a nije isključeno ni da ćete ostvariti svoje želje kada je ljubav u pitanju. U svakom slučaju pred vama je jedan veoma lep period tokom koga ćete se osećati voljeno, bezbrižno i srećno. Iskoristite ga na najbolji mogući način.

San u kome neko drugi razbije fenjer ima negativno značenje. Obično se odnosi na probleme na poslu, u smislu pretnje otkazom, veliki grešaka zbog kojih ćete se obrukati ili loše investicije. Ako se bavite privatnim biznisom postoji mogućnost da će vas prevariti neko od poslovnih partnera. Premda suma novca koju ćete izgubiti nije velika, bićete besni na sebe jer niste na vreme shvatili sa kime imate posla. Shvatite to kao važnu lekciju za ubuduće.

Baciti fenjer
Sanjati da ste bacili fenjer znači da ste tužni, besni ili razočarani. Verovatno ste nedavno proživeli stresnu situaciju, pa nikako ne možete da se od toga oporavite. Osećate veliki bol zbog koga pomišljate da se osvetite onima koji su vam to uradili. Ipak, ovako negativna osećanja ne mogu iznedriti ništa dobro. Pokušajte da se fokusirate na druge, mnogo konstruktivnije stvari. To ne znači da biste trebali da sve zaboravite, nego jednostavno da ne dopustite da bes ili potreba za osvetom rukovode vašim životom.

Ukoliko u vašem snu neko drugi baci fenjer to znači da ćete se naći u neugodnoj situaciji. Možda ćete biti svedok neke oštre svađe, rasprave, pa čak i fizičkog obračuna. Nećete znati kako da postupite, ali ćete pokušati da na miran način okončate taj sukob. Pazite samo da ne ni krivi ni dužni ne izvučete „deblji kraj“.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro koristili fenjer, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija fenjera

Fenjer je plamičak koji je dobro zaštićen zidovima i vratancima.