HLEB

Sanjao sam Tumačenje sna
HLEB

Mesiti: čekaju te velike brige; jesti: bogatstvo, dobri i moćni prijatelji; peći: sreća i zadovoljstvo unutar porodice; videti: bez potrebe se prijateljima ne poveravaj.

Šta znači sanjati hleb (kruh, kruv, pogaču, hljeb)?

Sanjati hleb
Ukoliko u snu vidite hleb, to implicira da se bez preke potrebe ne poveravate prijateljima. Uvek krećete od sebe i trudite se da svakome izađete u susret, ali uvidećete da mnogi ne razmišljaju na taj način. Neki će vas saslušati sa ciljem da vam pomognu, dok će drugi zloupotrebiti vašu iskrenost. Vreme i iskustvo će vam pomoći da naučite da ih razlikujete i da tačno znate koliko kome smete da ispričate.

hleb.jpg

Sanjati da medite hleb
Ako u snu medite hleb, to je upozorenje da vas očekuju velike brige. Moguće je da ćete u narednom periodu imati neplanirane troškove koji će uneti značajne promene u vaše domaćinstvo. Svi članovi porodice će morati da nauče da ekonomičnije raspolažu budžetom nakon čega će više ceniti svaki dinar i bolje se snalaziti u teškim situacijama.

 

Sanjati da jedete hleb
Kada sanjate da jedete hleb, to ukazuje da imate moćne prijatelje. Sa punim pravom se osećate bezbrižno i opušteno jer ste svesni da ste okruženi ljudima koji će vam uvek izaći u susret. Vi ste takav tretman i zaslužili jer ste dobar i korektan čovek koji ne zloupotrebljava situaciju već se trudi da pomogne koliko može.

Sanjati da pečete hleb
Sanjati da pečete hleb simbolizuje zadovoljstvo unutar porodice. Vi jedva čekate da se završi radno vreme i druge obaveze kako biste što pre došli u vaš dom i bili u društvu onih koji vas čine srećnim/om. Uživate u zajedničkim trenucima koji su ispunjeni smehom i razgovorima tokom kojih jedni drugima pričate o svemu što vam se dešava, razmenjujete iskustva i delite savete.

Sanjati da režete hleb
San u kome režete hleb ukazuje na zbunjenost. Trenutno ste u fazi života kada ni sami ne znate šta želite. S jedne strane, voleli biste da sve ostane po starom jer nerado izlazite iz svoje zone komfora, a sa druge imate potrebu da nešto promenite. Možda ne bi bilo loše da prvo krenete od malih stvari, a ako vam se svidi, lako ćete doneti odluku koja podrazumeva velike promene.

Sanjati da kupujete hleb
Ako u snu kupujete hleb to znači da ste druželjubiva osoba koja uživa u dočekivanju gostiju. Najviše volite kada vam neko dođe u posetu i kada možete da ga počastite ručkom, večerom ili kolačima. Uživate u spremanju hrane za druge i zato ne volite da jedete sami. Poznati ste kao gostoljubiv/a domaćin/ica u čijem domu se svi osećaju kao kod svoje kuće.

Sanjati da prodajete hleb
Ovakav san ukazuje na to da je krajnje vreme da pokažete incijativu i volju da učite i radite kako bi vas poslodavac nagradio. Predugo se zadovoljavate „mrvicama“ i smatrate da ne postoji način da napredujete u karijeri. Međutim, sasvim je sigurno da ste u krivu. Počnite da se dokazujete i sigurno će vam se to jednog dana isplatiti.

 

Sanjati da ste ukrali hleb
San u kome kradete hleb, na žalost, nema pozitivno značenje. Ovakav san simboliše bedu, neimaštinu, štetu ili gubitak. Moguće je da vam se ulaganje neće isplatiti ili da ćete doživeti trošak koji prevazilazi vaš mesečni budžet. Ipak, nemojte da očajavate, vaše vreme će tek doći. Potrebno je samo malo više strpljenja i koncentracije, kako vam dobra prilika ne bi promakla „ispod nosa“.

Sanjati da bacate hleb
Ako u snu bacate hleb to znači da ćete propustiti dobru poslovnu šansu zato što se plašite rizika. Niste spremni da se odreknete sigurnog posla kako biste pokrenuli vlastiti biznis. Svesni ste da to zahteva mnogo više vremena, truda i ulaganja, pa zato ostajete „na starom“. Da ste drugačije razmišljali verovatno biste do sada postali veoma bogati.

Sanjati topao hleb
Ukoliko u snu vidite svež, topao hleb to znači da će vam se sreća osmehnuti. Konačno će kockice početi da se slažu. Doživećete uspeh na poslovnom, ali i ljubavnom planu. Shvatićete da je sva žrtva koju ste podneli, ipak, imala nekog smisla. Osobe koje dugo čekaju zaposlenje će dobiti odličnu ponudu za posao.

Sanjati buđav hleb
Kada sanjate da jedete buđav hleb to implicira da se plašite siromaštva. Štedljiva ste osoba i uvek u „šteku“ imate novca za „crne dane“. Ne rasipate se čak ni onda kada sebi to možete da priuštite. Tu naviku ste stekli jer ste ranije tokom života često oskudevali u nečemu. Zato sebi, s vremena na vreme, ostvarite neku sitnu želju, ali uvek gledate da vas to ne košta mnogo. S ovakvim načinom razmišljanja ćete sebi obezbediti bezbrižnu i mirnu starost.

Sanjati crni (ražev hleb)
Ražev hleb simboliše dobre odnose u porodici. Odrasli ste u takvoj sredini gde ste oduvek imali podršku za svoje ideje, potrebe i planove. Zato vam je mišljenje porodice od najvećeg značaja. Nikad se niste osećali napušteno ili usamljeno, jer su svi u vašoj kući uvek spremni da pruže ljubav i pažnju. To ste dalje prenosili na prijatelje, kolege i poznanike, pa važite za osobu koja nema komplekse, a ni problem da pomogne nekome ko je u nevolji.

Sanjati kukuruzni hleb
Ako u snu jedete kukuruzni hleb to je znak da biste trebali da poslušate intuiciju. Situacija u kojoj se trenutno nalazite ne možete da se racionalno posmatra, pa biste možda trebali da „prihvatite savet koji vam daje vaš želudac“.

Sanjati integralni hleb
Ovakve snove često sanjaju osobe koje su na dijeti ili nekom specijalnom režimu ishrane. Ako to kod vas nije slučaj, onda je u pitanju briga za zdravlje. Verovatno ste odlučili da promenite neke životne navike, da se kvalitetnije hranite i da više vremena provodite krećući se. Zadržite motivaciju i to će vam u skorijoj budućnosti postati stil života.

Sanjati tost hleb
Tost hleb simboliše umor. Moguće je da ste u poslednje vreme imali previše obaveza i niste stizali da se opustite. Verovatno vas je sve to iscripelo i imate potrebu da dan provedete u pidžami, ne radeći apsolutno ništa. Nema razlog da to i ne uradite. Uzmite slobodan dan tokom koga ćete raditi samo ono što volite. To će vam pomoći da „napunite baterije“ i spremnije uđete u nove poslovne i privatne izazove.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro jeli, pekli, mesili ili videli hleb, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija hleba

Hleb je osnovna namirnica u ishrani koja se sastoji od brašna i vode, dok se drugi sastojci dodaju po želji.

Sinonimi: KRUH, KRUV, POGAČA