KALENDAR

Sanjao sam Tumačenje sna
KALENDAR

Kalendar u snu preti da ćete izgubiti prijatelja.

Šta znači sanjati kalendar?

Sanjati kalendar
Ako u snu vidite kalendar, to je upozorenje da ćete izgubiti prijatelja. Moguće je da ćete zaboraviti da uraditi nešto što ste mu/joj obećali zbog čega će se jako uvrediti i počeće da vas gleda drugim očima. Pošto vam ovo neće biti prvi put da ste ga/je izneverili, više se neće oslanjati na vas, već će potražiti ljude koji mu/joj više odgovaraju. Drugo značenje je da ste pod pritiskom. Može se desiti da će šef od vas zahtevati da posao završite za jako kratak vremenski period, pa nekoliko dana nećete spavati, jesti i baviti se stvarima koje inače radite. Biće vam naporno, ali videćete šta ste sve u stanju da istrpite samo kada to dovoljno jako želite.

kalendar.jpg

Sanjati da tražite datum na kalendaru
Sanjati da tražite datum na kalendaru implicira da ste zabrinuti. Vi ste osoba koja uvek razmišlja unapred i koja sebi ne dozvoljava ni trenutak predaha. Retko vam se desi da zastanete i uživate u svemu što ste postigli. Jako ste strogi prema sebi i, dok drugima savetujete da se ne nerviraju, sami se ne pridržavate onoga što pričate.

 

Sanjati da prepravljate kalendar
Kada u snu prepravljate kalendar, to ukazuje da živite u prošlosti. Verovatno je najlepši period vašeg života odavno završen, ali vi i dalje ne pronalazite ništa vredno što bi vas podstaklo da se uključite u sadašnjost i okrenete ka budućnosti. Iako ste svesni da na taj način propuštate mnoge dragocene trenutke koje nećete moći da povratite, nastavljate sa sećanjima i maštanjem koje vam ništa neće doneti.

Beležiti nešto na kalendaru
Kao što ste mogli da pretpostavite, ovakav san znači da ste postali zaboravni. Često vam se desi da vas drugi podsećaju na neke obaveze, rođendane i godišnjice, a tokom dana i po nekoliko puta proveravate koji je datum. Ipak, nema velikog razloga za zabrinutost, jer ste verovatno pod stresom. Neke obaveze vas konstantno pritiskaju i čini vam se da nikad nemate dovoljno vremena da ih pozavršavate. Vama je 24 sata malo za sve ono što morate da obavite u toku dana.

Ako u snu vidite kako neko nešto beleži u kalendar to implicira da će vas poslodavac opteretiti dodatnim poslovima, te ćete jedva stizati da ih obavljate. Sigurno ćete se u nekom momentu zapitati da li je sve to vredno vašeg vremena, truda i nerava.

Kupovati kalendar u snu
San u kome kupujete kalendar simbolizuje osećaj stagnacije u životu. Verovatno ste nedavno došli do zaključka da ste dopustili da previše vremena prođe pre nego što ste počeli da radite na nečemu. Ovakve snove često sanjaju studenti pred ispitni rok. Ako ste kampanjac, sigurno znate o čemu pričamo.

Prodavati kalendar
Prodavati kalendar u snu znači da vam je potreban odmor. Često razmišljate o tome da ostavite sve svoje obaveze, isključite telefon i odete negde gde ćete biti sami. Osećate kako imate sve manje energije za dnevne zadatke i da vam treba više vremena za neke poslove, nego inače. Pad koncentracije i motivacije je sasvim normalan u takvim okolnostima, zato se ne libite da uzmete par dana samo za sebe.

 

Poklanjati kalendar u snu
San u kome poklanjate nekome kalendar obično nosi važnu poruku. Pitanje je samo kome je taj kalendar namenjen. Ako u snu poklanjate kalendar svom partneru, to znači da mu želite poručiti da je vreme za neke promene u vašem zajedničkom životu. Možda potajno želite da ozvaničite svoju vezu, dobijete potomke ili nešto slično. Ukoliko kalendar u snu poklanjate nepoznatoj osobi, to implicira da ćete pretrpeti kritiku zbog nekog nezavršenog posla.

Dobiti kalendar na poklon
Ukoliko vam neko u snu pokloni kalendar to može da znači da ste zaboravili nešto važno da uradite ili da vas grize savest zbog greške koju ste učinili u prošlosti. Ako malo bolje razmislite sigurno ćete se setiti zašto ste baš sada sanjali san s ovakvim značenjem.

Ukrasti kalendar
Kada sanjate da ste ukrali kalendar to implicira da prećutkujete neku informaciju bliskoj osobi iz straha da je ne povredite. Možda ste saznali nešto što može da utiče na dalju budućnost vašeg prijatelja ili člana porodice, a ne znate kako da mu/joj to saopštite. Pokušajte da zamislite da je situacija obrnuta i zapitajte se da li biste vi voleli da vam neko blizak tako nešto zataji.

Sanjati da vam je neko ukrao kalendar je znak da se što pre prestanete opterećavati sitnicama koje vam smetaju. Potrudite se da gledate malo širu sliku problema koji vas muče, te ćete shvatiti da ste u vi stvari jedan zaista srećan čovek tj. žena.

Slikati se za kalendar u snu
Ako sanjate da se slikate za kalendar to implicira da se brinete o tome koliko vam je vremena preostalo da neke svoje ideje sprovedete u delo. Imate velike ambicije i planove, ali se često pitate da li ćete uspeti da ih završite u nekom razumnom roku, kako biste relativno mladi i zdravi mogli da uživate u plodovima svoga rada.

Kalendar sa golim ženama/muškarcima
Ukoliko muškarac sanja kalendar sa golim ženama to ukazuje na činjenicu da podsvesno sumnja u svoju muškost. Ako žena sanja kalendar sa fotografijama drugih golih žena, to implicira da se plaši da nije dovoljno privlačna svom partneru ili bilo kom drugom muškarcu.

Sa druge strane, ako muškarac sanja da gleda kalendar sa slikama drugih golih muškaraca to simboliše manjak samopouzdanja. Ukoliko žena u snu gleda kalendar sa slikama golih muškaraca, to znači da mašta o nekoj romantičnoj i strastvenoj avanturi, poput onih u erotskim filmovima.

Tumačenje može da zavisi i od vrste kalendara koju sanjate. Zidni kalendar, na primer, može da simbolizuje stres zbog poslovnih obaveza, kao i konstantni pritisak i strah od gubitka posla.

Stoni kalendar znači da ćete morati da govorite pred većim brojem ljudi, što za vas predstavlja ogroman stres. Verovatno ćete pred masom izlagati neki projekat na kome ste radili ili ćete za medije govoriti o nekoj važnoj temi.

Verski tj. crkveni kalendar znači da ćete odabrati pogrešno vreme i pogrešno mesto da nekim ljudima „saspete istinu u lice“. Sigurno dugo trpite nečije uvrede i omalovažavanja, te će vam u nekom nezgodnom trenutnu „pući film“.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli kalendar, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija kalendara

Kalendar je ilustrovani prikaz imenovanja vremenskih perioda (dana i meseci).