KANTAR

Sanjao sam Tumačenje sna
KANTAR

Sanjati kantar upozorava da vam predstoji bolest na javi.

Šta znači sanjati kantar?

Sanjati kantar
Ako u snu vidite kantar, to ukazuje da želite da uspostavite ravnotežu u vašem životu. Moguće je da ste do sada mnogo pažnje posvećivali stvarima i ljudima koji je nisu zaslužili. Trudili ste se da budete dobar radnik, prijatelj, partner/ka, ali za uzvrat niste dobili ni deseti deo onoga što ste očekivali. Shvatićete da morate mnogo više da brinete o sebi, jer to niko drugi neće raditi umesto vas. Napravićete listu prioriteta za koje ćete odvojiti više vremena, a sebe ćete staviti u sam vrh te liste.

kantar.jpg

Sanjati da važete kantarom
Sanjati da merite kantarom implicira da ćete štedeti svaki dinar. Verovatno ćete hteti da kupite nešto vredno poput automobila ili stana za šta će vam trebati mnogo više novca od onoga što imate na raspolaganju. Osetno ćete smanjiti kućni budžet kupovinom samo onoga što vam je zaista potrebno izbegavajući luksuziranje koje ste ranije često praktikovali.

 

Drugo značenje je da ćete paziti šta pričate. Može se desiti da ćete biti u društvu ljudi koji se hvataju za svaku vašu reč kako bi je stavili u kontekst koji im odgovara i okrenuli je protiv vas. Nećete smeti da se opustite već ćete unapred smišljati svaki odgovor ponavljajući u sebi da ovde više nikada nećete kročiti.

Sanjati da kupujete kantar
Kupovati kantar u snu simbolizuje vašu pravdoljubivost. Vi ste osoba kojoj je vrlo važno da odluke koje donosite nikome ne idu na  štetu, zato često radite protiv sebe. U cilju vam je da vam obraz ostane čist i da svojim postupcima nikog ne ugrozite ili uvredite. Ipak, prečesto se dešava da naiđete na ljude koji razmišljaju sasvim suprotno od vaših ubeđenja, te vas još uvek vređa koristoljublje i besomučna  borba za ostvarivanjem samo vlastitih interesa. Što pre se pomirite sa činjenicom da postoji više onih koji ne razmišljaju na isti način kao vi, život će vam biti jednostavniji.

Sanjati da prodajete kantar
Kada sanjate da prodajete kantar to implicira da je pred vama veliki izazov. Moguće je da će vam se pružiti prilika da napredujete u karijeri, ali samo pod uslovom da žrtvujete vreme koje trenutno provodite sa prijateljima i porodicom. Verovatno ćete se morati odreći nekih sitnih zadovoljstava kako biste bili uspešniji u poslu. Na vama je da odredite prioritete i da se u skladu sa time i ponašate.

Sanjati da poklanjate kantar
Ukoliko nekome u snu poklonite kantar to znači da niste sigurni u partnera tj. partnerku. Ponekad vam se čini da mnogo više vi ulažete u tu vezu, spremniji ste da pristanete na kompromis i trudite se da udovoljite voljenoj osobi. Sa druge strane, čekate da se on/ona seti vas i da ponekad stavi vaše zajedničke interese ispred vlastitih.  Ako se uskoro u vašem odnosu nešto ne promeni, verovatno ćete se razići.

 

Sanjati da ste dobili kantar na poklon
San u kome vam neko pokloni kantar ukazuje na to da ćete se suočiti sa moralnom dilemom. Verovatno ćete saznati neku tajnu koja bi mogla da promeni život neke drage osobe. Nećete želeti da se mešate u to, ali će vas gristi savest što dopuštate da on/ona živi u zabludi. Pokušaćete da se stavite u tu poziciju i kada odgovorite na pitanje da li biste vi želeli da znate o čemu se radi, biće vam jasnije šta treba da napravite.

Sanjati da ste pronašli kantar
Pronaći kantar je upozorenje da se čuvate licemernih i prevrtljivih ljudi. Izbegavajte poslovne dogovore sa ljudima koji imaju sumnjivu prošlost. Ako dođe do problema, oni će se lako izvući, a sva odgovornost i šteta će pasti na vaša leđa. Nemojte da potpisujete nikakve ugovore pre nego što budete sasvim sigurni da razumete svaku stavku koja se u njima nalazi.

Sanjati da ste izgubili kantar
Ovakav san znači da će vam se izjaloviti neki plan. Nešto o čemu dugo razmišljate će „pasti u vodu“, a vi nećete moći da uradite ništa kako biste to sprečili. Ukoliko ste planirali odlazak na put, moguće je da će vas objektivne okolnosti sprečiti u tome. Ne uplaćujte godišnji odmor mnogo pre nego što je zaista neophodno, jer postoji šansa da ćete biti sprečeni da otputujete, a agencija vam neće obezbediti povrat novca.

Sanjati da ste ukrali kantar
Ako sanjate da ste ukrali kantar to implicira da se plašite da će vaša tajna biti otkrivena. Postoji „mrlja“ u vašoj prošlosti koju već godinama pokušavate da sakrijete. Ne želite da vaše kolege, poslovni saradnici ili čak emotivni partner stekne pogrešan utisak o vama zbog greha koji ste počinili u mladosti. Umesto što toliko vremena i energije trošite na pronalazak načina da sve zataškate, trebali biste se više potruditi da smislite plan B u slučaju da vaša tajna izađe na videlo.

Sanjati da vam je neko ukrao kantar
Kada vam u snu neko ukrade kantar to znači da ćete zbog pogrešne procene lošu osobu pustiti u svoj život. Reč je o nekome ko će vam se predstaviti kao poštena osoba puna razumevanja i bez imalo loših namera, međutim, njegova/njena priroda je sasvim drugačija. Možda vas njegovi tj. njeni postupci neće materijalno ugroziti, ali će vam povrediti osećaje.

Sanjati razbijen (pokvaren kantar)
San u kome vidite pokvaren kantar, na žalost, nema pozitivno značenje. Obično simbolizuje neostvarene snove i želje. Verovatno nešto o čemu dugo maštate nećete doživeti, što će za posledicu imati veliko razočarenje i gubitak motivacije. Trebaće vam mnogo vremena da se vratite u „pravi kolosek“ i nastavite tamo gde ste stali, pre nego što vam se desila ta neugodna situacija.

Sanjati da bacate kantar
Ukoliko u snu bacate kantar to implicira da ćete voljenoj osobi konačno priznati kako se osećate. Dugo ćutite o strahovima koji vas muče jer ne želite da ga/je izgubite. Međutim, razgovor sa njim/njom će vam pomoći da na stvari pogledate iz jednog drugog, pozitivnijeg ugla.

Sanjati da drugi bacaju kantar
Ovakav san znači da će neko pokušati da vas prevari. Obratite pažnju na visinu računa za usluge koje svakog meseca plaćate. Moguće je da će vas neko teretiti za dug za koji ste sigurni da ne postoji. Čuvajte dokaze o uplatama, jer bi vam „tehnička greška u sistemu“ mogla napraviti veliki problem.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili merili kantarom, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija kantara

Kantar je viseća sprava za merenje koja sa jedne strane ima posudu, a sa druge teg koji se pomera.