NAKIT

Sanjao sam Tumačenje sna
NAKIT

Kupovati: zapašćeš u dugove, svađa; naći: budi štedljiv pa ćeš uspeti; dobiti: uvlačiće te u nepoštenu radnju; izgubiti: pretrpećeš neku štetu, bolest; poklanjati: srećne si ruke u poslu; kititi se nakitom: prazne želje.

Šta znači sanjati nakit?

I u snovima, zavisno od konteksta, nakit je vezan za materijalne dobitke ili gubitke, kao i za vašu želju da vam voljena osoba na taj način izjavi ljubav.

 

Sanjati da kupujete nakit

Ako u snu kupujete nakit, to implicira da ćete zapasti u dugove. Može se desiti da ćete mnogo novca i vremena potrošiti na osobu koja će vam pričati prazne priče. Na rečima će biti jak/a, ali dela će mu/joj biti slabija strana što ćete, nakon brojnih razočaranja, uvideti.

 

U snu naći nakit

Kada u snu nađete nakit, to ukazuje da ćete uspeti ukoliko budete štedljivi. Vi ste osoba široke ruke koja ne žali da poslednji dinar da za prijatelje i drage ljude. Teško vam je da smanjite troškove, ali zato se uvek nađe nešto na šta će vam novac otići. Da ste makar simboličnu sumu odvajali sa strane, do sada biste imali veliku ušteđevinu.

Sanjati da ste dobili nakit

Ukoliko u snu dobijete nakit, to je upozorenje da vas uvlače u nepoštenu radnju. Verovatno će vaši saradnici biti previše darežljivi, iako za to ne postoji realan razlog. Zapitaćete se čime ste zaslužili nagrade kojima će vas obasipati, a odgovor će ležati u usluzi koju će od vas očekivati, a koja neće biti u skladu sa zakonom.

Sanjati da ste izgubili nakit

 

Ako u snu izgubite nakit, to implicira da ćete pretrpeti štetu. Može se desiti da će stan ili kuća u kojoj živite biti obijena pri čemu će nestati mnogo vrednih stvari koje ste čuvali. Takođe, trebali biste da se čuvate lopova i gužvi u kojima biste mogli da ostanete bez novčanika.

Sanjati da poklanjate nakit

Ukoliko u snu poklanjate nakit, to znači da ste srećne ruke u poslu. Moguće je da ste mnoge stvari na profesionalnom planu uspeli da ostvarite ne zaboravljajući ljude koji su vam pomogli kada vam je bilo najpotrebnije. Za njih ste dostupni u svakom trenutku i spremni da im uzvratite uslugu.

U snu se kititi nakitom

Kada se u snu kitite nakitom, to simbolizuje prazne želje. Verovatno imate nerealna očekivanja od voljene osobe i nadate se da ćete ga/je vi promeniti. Iako vam nije ništa obećavao/la, umislili ste da ste posebni i da ćete imati bolji tretman od bivših partnera/partnerki.

Sanjati da bacate nakit

Ako u snu bacate nakit, to znači da ste ponosni. Vi ste osoba koja drži do svoje časti, i kada bi vam je neko ukaljao, smatrali biste da nemate pravo nikoga da pogledate u oči. Često ostavljate utisak brzoplete osobe, ali čim se osetite ugroženo, instinktno postajete odbojni i menjate ponašanje prema ljudima koji se tu zateknu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, nosili, izgubili, našli, dobili ili poklonili nakit, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija nakita

Nakit je ukrasni predmet koji ljudi stavljaju na telo, odeću i obuću.