PAROBROD

Sanjao sam Tumačenje sna
PAROBROD

Videti: čuvaj se ogovaranja, nesigurna ljubav, kratkotrajna neprijatnost; voziti se: dobre vesti, sreća, radost; da tone ili gori: gubitak, neprijatne vesti, žalost; velika: iznenadna sreća; mala: skromna služba; u pristaništu: smrt u familiji; na pučini: doživećeš neprijatnost; u buri: opasnost se nadvila nad tvojim domom; oštećena ili nasukana: doći će kraj tvojim brigama.

Šta znači sanjati lađu (brod)?

Ako u snu vidite lađu, to označava nesigurnu ljubav. Moguće je da nemate poverenja u osobu sa kojom ste u vezi ili braku jer smatrate da bi vas, ukoliko naiđu teški trenuci u životu, napustila. Osećate da nije neko na koga smete da se oslonite zbog čega se, i u njegovom/njenom društvu, osećati osamljeno. U slučaju da mu/joj se ukaže bolja prilika, sigurni ste da bi bez razmišljanja otišao/la.

 

Sanjati da plovite lađom simbolizuje radost. Verovatno će vam se ukazati dobra prilika da se bavite onim što vam zanima, i u čemu ćete moći da pokažete i kreativnu stranu vaše ličnosti. Iako će mnogi iz vašeg okruženja biti skeptični, vi nećete odustajati već ćete pratiti intuiciju koja će vam poručivati da ste na dobrom putu.

Kada u snu vidite lađu da tone ili gori, to je upozorenje da ćete čuti neprijatne vesti. Može se desiti da će jedna od vaših nekretnina biti oštećena, a vama će isteći ili nećete ni imati polisu osiguranja. Pošto će troškovi biti jako veliki, razmišljaćete da li vam se uopšte isplati da je obnavljate.

 

Ukoliko u snu vidite veliku lađu, to simbolizuje sreću. Moguće je da ćete saznati da se nešto lepo dešava ljudima koji su vam dragi zbog čega ćete se radovati kao da ste vi u pitanju. Među prvima ćete biti informisani o čemu se zapravo radi što ćete smatrati gestom poštovanja i iskrenog prijateljstva.

Sanjati malu lađu označava skromnu službu. Vi ste osoba koja ne ume da se lakta, već se uvek sklanjate i trudite da se ni sa kim ne zamerate. Razočarani ste što su vam mnogi obećavali kule i gradove, a nestali su čim ste im se obratili za pomoć. Ipak, krivicu pripisujete isključivo sebi i nedostatku borbenog duha.

 

Kada u snu vidite lađu u pristaništu, to implicira da ćete obustaviti vaše planove. Može se desiti da ćete započeti neki posao, ali naići ćete na veliki broj prepreka koje će biti nepremostive. Zaključićete da je za vas najbolje da se povučete dok šteta nije postala nenadoknadiva.

Ako u snu vidite lađu na pučini, to je upozorenje da ćete doživeti neprijatnost. Verovatno ćete se dogovoriti da sa prijateljem, ljubavnim ili poslovnim partnerom da krenete na putovanje, ali on/a će u poslednjem trenutku odustati. Naći ćete se u nebranom grožđu i nećete znati kako da se postavite u ovoj situaciji.

Sanjati lađu u buri upozorava da se opasnost nadvila nad tvojim domom. Moguće je da će suprug/a nekog člana porodice pokušati da vas zavadi i okrene jedne protiv drugih. Pošto ćete biti svesni manipulacije kojoj ste izloženi, prećutaćete i pretrpećete mnoge stvari kako biste sačuvali mir u kući.

Ukoliko u snu vidite oštećenu ili nasukanu lađu, to ukazuje da će doći kraj tvojim brigama. Može se desiti da će problem, koji vas već duži niz godina muči, biti rešen u tuđu korist. Uprkos svemu tome, osetićete neverovatno olakšanje i nećete se više nervirati zbog stvari koje ste, ionako, smatrali besmislenim.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli malu, veliku ili nasukanu lađu na pučini ili u pristaništu kako plovi ili tone, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija lađe

Lađa ili brod je veći plovni objekat koji služi za prevoz putnika i robe, ribolov, vojne operacije, itd.

Sinonimi: LAĐA