Najčešći klišei o horoskopskim znacima koji u stvari nisu tačni

Bez obzira da li verujete ili ne verujete u horoskop, najverovatnije ste čuli komentare ili opšte stavove povezane sa vašim znakom.

najcesci-klisei-o-horoskopskim-znacima-koji-u-stvari-nisu-tacni-1.jpg

Jarčeve bije glas da su tvrdoglavi, Rakove da su previše emotivni, Lavovi arogantni, ali astrologija je daleko kompleksnija od ovakvog generalizovanja.

Prema onima koji se profesionalno bave astrologijom, svaki horoskopski znak ima svoje pozitivne i negativne strane, ali ni o jednoj osobi ne može da se sudi samo na osnovu Zodijaka.

Pročitajte koji su klišei najčešće povezani sa vašim horoskopskim  znakom i procenite da li su istiniti ili ne:

Ovan je nekontrolisano impulsivan

Ovan je otvoren znak koji uvek reaguje na nepravdu, ali to ne znači da je opasno temperamentan ili da ne zna da se kontroliše. U suštini, oni mnogo analiziraju i reaguju u skladu sa situacijom, naročito ako treba da se odbrane. Zato, nemojte govoriti kako ne možete da budete prijatelj ili partner sa Ovnom, jer oni u stvari odlično znaju da se „nose“ sa sobom.

Bikovi su lenji

U suštini, Bikovi jako dugo mogu da rade posvećeno i naporno, bez ikakvog odmora, ali to nećete primetiti, jer se oni ne žale koliko posla imaju. Pa, ako vidite Bika koji je opušten iako ga čeka još mnogo obaveza, verovatno je samo uzeo pauzu da prikupi snagu i nastavi da posvećeno radi.

Blizanci su dvolični

Samo zbog toga što ovaj znak simbolizuju dve osobe, rođene u znaku Blizanaca bije glas da su dvolični i da im se ne može verovati. Ali, istina je da oni u stvari, zahvaljujući dvojnoj prirodi svog znaka, uspevaju da uspostave harmoniju oko sebe i da budu odgovorni, posebno kada treba da odgovore na poziv ili poruku.

Rakovi su previše emotivni i plačljivi

Nema ničega lošeg u tome da se pokažu emocije, umesto da se kriju ili potiskuju u sebi, a Rakovi to najbolje znaju. Njihovo emotivno stanje može da bude dosta nestabilno i promenljivo, lako se uznemire, ali dobra strana njihovog karaktera je što je sve to kratkotrajno i umeju da se stabilizuju vrlo brzo.

Lavovi su arogantni kraljevi/kraljice drame

Ekstravagantnost, arogancija i dramatičnost su karakteristike koje se najčešće povezuju sa ovim horoskopskim znakom. Veoma često, njihov ponos se tumači kao dramatičnost i želja za nadmoćnošću. Ali, u realnosti, kada Lav pokaže jake emocije u blizini drugih ljudi, možda mu je potrebna vaša podrška kako bi lakše pokazao kako se oseća.

Device su „frikovi“ za kontrolu

To što Device vole stvari na tačno određen način ne znači da ne znaju da naprave kompromis. Ali, uvek se možete osloniti na njih i njihov talenat za opservaciju stvari, jer one imaju razvijen analitički deo mozga i uvek će biti iskrene u izražavanju svog mišljenja. Ipak, to ih ne čini zatvorenim u odnosu na mišljenja drugih.

Još 6 znakova na sledećoj strani...Možda vas zanima:

Prema Forbsu: Koji horoskopski znaci imaju najveće šanse da postanu bogati i slavni? Džordž Kluni i Elen Dedženeris su deo slavnih ličnosti čija zarada je ogromna Št...
Koji su najveći strahovi i kompleksi svakog muškarca, prema horoskopu? Muškarci nisu neustrašiva bića, a prema horoskopu, svaki znak ima neki strah po ...
Koji horoskopski znaci su skloni depresiji? Bez obzira na ono što je izaziva, depresija je širok spektar negativnih emocija ...