Svakodnevne navike koje polako uništavaju vaše zdravlje

Znamo da su pušenje i konzumiranje alkohola i brze hrane loši za naše zdravlje. Ali, da li znate da postoje neke manje poznate navike koje postepeno uništavaju vaše zdravlje?

svakodnevne-navike-koje-polako-unistavaju-vase-zdravlje-01.jpg

Pogledajte o kojim navikama se radi:

Držanje novčanika u zadnjem džepu

Sedenje na novčaniku, čak i samo 15 minuta, može da iskrivi vašu kičmu i da napravi promene na ligamentima. Tokom vremena ovo će izazvati asimetriju, funkcionalnu skoliozu i hronični bol u leđima.

svakodnevne-navike-koje-polako-unistavaju-vase-zdravlje-02.jpg

Korišćenje elektronskih uređaja u krevetu

Nedavna istraživanja su pokazala da upotreba elektronskih uređaja pre spavanja skraćuje san i umanjuje njegov kvalitet. Istovremeno, ova navika može da izazove debljanje i zamor u toku dana.

svakodnevne-navike-koje-polako-unistavaju-vase-zdravlje-03.jpg

Pranje ruku vrućom vodom

Brojna istraživanja su pokazala da su topla i hladna voda podjednako efikasne u odstranjivanju bakterija i mikroba sa naših ruku. Da biste odstranili sve mikrobe sa dlanova, treba da ih perete vrelom vodom. Kada ruke perete toplom vodom, omekšavate kožu i dlanove činite još podložnijim mikrobima.

Pijenje iz plastičnih flašica

Plastične flaše predstavljaju pretnju zbog hemikalija koje se oslobađaju kada su izložene visokim temperaturama. Ove hemikalije zagađuju tečnost u flaši i mogu da izazovu razne probleme sa endokrinim sistemom.

svakodnevne-navike-koje-polako-unistavaju-vase-zdravlje-04.jpg

 

Nastavlja se na sledećoj strani...Možda vas zanima:

Sve o ovulaciji - 15 činjenica koje će vam pomoći da zatrudnite ili da izbegnete trudnoću Ako planirate da postanete majka, morate da znate šta u stvari predstavlja ovula...
Šta bore i promene na licu govore o vašem zdravlju? Koliko god da ne volite bore, one su neizbežan deo starenja. Ali, pored toga ...
Promene na usnama koje mogu da ukazuju na neki zdravstveni problem Znate li da se na usnama nalazi preko milion nervnih završetaka? Zbog toga su na...