Iz srca jedne tetke: Za sve sestriće koji ljubav znače...

Evo ga, sedi kraj mene i ne radi ništa posebno, ali kada me samo pogleda tim smeđim bademastim očima i kada se nasmeje tim zvonkim, iskrenim smehom, moje srce se topi.

iz-srca-jedne-tetke-za-sve-sestrice-koji-ljubav-znace.jpeg

Nije moj, ali je moja krv i prvi put u životu mi je pokazao kako nekoga mogu da volim bezrezervno. Ja, koja sam sebe smatrala čvrstom, sada sam tako slaba samo ako ugledam i jednu suzu na njegovom licu, samo ako primetim jednu senku u njegovom pogledu i ako osetim tugu u njemu.

Sa njim se igram i najdosadnijih igara na svetu, gledam i najotkačenije filmove koji su daleko od mog omiljenog žanra i za tili čas se pretvaram u najodgovorniju domaćicu, samo da bi njegove potrebe bile potpuno zadovoljene. I sve ono što bi mi u nekoj drugoj prilici predstavljalo teret, sada mi je pravo zadovoljstvo. Sve muke uz njega lako postaju „slatke“, zato što vrede sjaja koji ću videti u njegovim očima.

I na trenutke znam da budem sebična i tvrdoglava i konfliktna, ali sa njim se sve menja. Samo njegovo prisustvo na magičan način budi ono najbolje u meni.

Zar nije melem za dušu to što vas neko samo svojim postojanjem čini boljom osobom? Bez plana, bez ulaganja truda ili postavljanja uslova za to. Samo nekoliko reči dovoljno je da njegove želje postanu vaša zapovest.

Ovaj mali čovek ima moć da vas razneži u trenutku. Samo kada vas nazove svojom najboljom prijateljicom, kada vam poveri tajnu koju ni njegovi roditelji ne znaju, kada vam kaže da ste najzabavnija ličnost na svetu i kada se sa iskrenim žarom raduje svakom vašem susretu.

Vi ste njegova tetka, njegova starija sestra koju možda nema, ili ste, pak, slični njegovoj mami, samo u zabavnijem izdanju. Zato često zna da vas iznenadi zagrljajima koje niste tražili ili poljupcima koje niste očekivali. I sve to je potpuno čisto, sasvim jednostavno, bez ikakvih skrivenih namera ili očekivane koristi, sve to je samo zato što se tako osećao u tom trenutku.

Uvek na njegovoj strani i uz reči pune podrške za svaki njegov potez, potpuno je tačan citat: „Samo tetka može da grli kao majka, da čuva tajne kao sestra i da voli kao pravi prijatelj “.

Za sve sestriće koji ljubav znače...

S. S. | CRNOBELO.rs

Možda vas zanima:

Tata, hvala ti što si me naučio da u životu nisu najvažnije materijalne stvari Tata, hvala ti što si me naučio: Da u životu nisu najvažnije materijalne stva...