Horoskopski znaci na slavi: Šta radi svaki od njih?

Sezona slava je počela. Pored ukusne hrane i pića na trpezi, za dobro raspoloženje su ipak najzaslužniji gosti na proslavi. Kako se u ovoj ulozi snalazi svaki znak Zodijaka?

horoskopski-znaci-na-slavi-sta-radi-svaki-od-njih-01.jpgfoto: clker.com

Kada dolazi, kakao se ponaša, o kojim temama ćaska? Ko će vam pomoći u pripremama, a ko da raspremite posle večere? Kome ja najvažnije da se najede, a kome je stalno čašica u ruci?

U nastavku pročitajte šta radi svaki horoskopski znak na slavi:

Ovnovi na slavu dolaze prvi, a odlaze među poslednjima. Oni će se ponuditi da vam pomognu ako nešto niste stigli da završite pre nego što počnu da dolaze ostali gosti. Ipak, ne očekujte mnogo od njih jer morate da im govorite gde šta stoji, odnosno - kako i šta ste isplanirali da postavite, pa ćete na kraju shvatiti da ćete brže završiti sami.

Posle njih dolaze Bikovi, koji se na proslavi osećaju kao kod kuće. Sada već imate pomoć oko serviranja i donošenja hrane. To, svakako, podrazumeva i degustaciju svega spremljenog, pre nego što uopšte i stigne do gostiju. Ali, zato ćete na vreme znati da li je nešto preslano ili preslatko, kao i da li ste kupili dobru rakiju.

horoskopski-znaci-na-slavi-sta-radi-svaki-od-njih-1.jpgfoto: clker.com

Blizanci, pak, ceo dan ne mogu da se odluče da li da domaćinu donesu flašu vina ili viski, pa na kraju na brzinu kupuju ono što uspeju da nađu u prvoj prodavnici. Odmah do cvećare, gde kupuju unapred napravljen buket, jer je već pomalo kasno i nemaju vremena za gubljenje. Pri tom, čak i u žurbi uspevaju da izaberu sasvim pristojno piće i lepo cveće. A, u toku večere, oni postižu da jedu, piju, da krišom odgovaraju na poruke i da ćaskaju sa svim gostima.

Rakovi hedonistički biraju mesto blizu trpeze, ali tako da mogu da prate i sva ostala dešavanja. Uspevaju da probaju od svakog pića po malo, da gricnu omiljeno meze i da se pozdrave sa svim gostima, dok su Ovnovi već „pod gasom“ sa trećom čašom u ruci. Ne brinite se za njihov apetit. Koliko god da im se sviđaju sarme i ostali slani specijaliteti, oni će ostaviti mesta i za svaki slatki desert koji ćete poslužiti na stolu.

horoskopski-znaci-na-slavi-sta-radi-svaki-od-njih-2.jpgfoto: clker.com

Lavovi su najelokventniji gosti na slavi, iako im je teško da nadjačaju Ovnove. Probaće samo malo od predjela, čuvajući se za svoj favorit među glavnim jelima. Usput pijuckaju svoje omiljeno piće, pa i oni postaju sve „veseliji“ i glasniji. Naizgled se nerviraju što im telefon stalno vibrira, a potajno su srećni jer su traženi. Više puta će demonstrativno prošetati do predsoblja, pa će naglas pitati „šta je sada?!“.

Devicama neće promaći niti jedan domaćinov propust. Ništa ne zameraju, ali ne mogu a da ne primete. Degustiraju delikatese, obilaze goste koje poznaju, pitajući ih za zdravlje. A, kada Ovnovi, kao po običaju, nešto prospu jer sve vreme piju, pedantne Device su tu da pomognu. One znaju šta je najbolje za čišćenje svake fleke.

horoskopski-znaci-na-slavi-sta-radi-svaki-od-njih-3.jpgfoto: clker.com

Vage dolaze u prvi plan onda kada Lavovi navale na jelo i uživaju u svakom zalogaju. One se drže slavskih tema. Da li dolazi pop, kako se gostima dopalo žito, da li je domaćica sama mesila pogaču ili je kupljena... A, kada shvate da su preterale sa radoznalošću ili soljenjem pameti, povući će se u kuhinju „po salvete“. Za stolom, pak, ne mogu da se odluče da li je bolje spremljen pasulj ili sarma, kao ni da li su više za belo ili crveno vino.

Škorpije pristižu sa već „zagrejanim raspoloženjem“ i još sa vrata pitaju: „Šta je ovo, ljudi?! Slava ili sahrana?“ Dovode muziku sa sobom, o svom trošku, ali možete da očekujete i da sami zasviraju ili zapevaju, ukoliko kod domaćina u kući nađu gitaru ili neki drugi instrument. Podrazumeva se, oni su obavezno u društvu najzgodnijih devojaka ili najboljih frajera na slavi.

horoskopski-znaci-na-slavi-sta-radi-svaki-od-njih-4.jpgfoto: clker.com

Strelčevi su idealan tip gostiju. Dolaze da bi ukazali poštovanje domaćinu, a ne zbog jela, niti zbog kolača i pića. Kada se raspoloženje otme kontroli, oni su tu da povrate ravnotežu. Uvek nalaze prave reči i sa svakim umeju da nađu zajedničku temu. Svi obožavaju i njihove šale koje će kasnije pričati.

Jarčevi na slavi nikada ne prave dramu. Sede i jedu sve po redu – ni u čemu ne preteruju i piju umereno. Oni nemaju primedbe niti prigovore. Ne upliću se ni u čije ćaskanje. Više slušaju nego što pričaju. Ali, kada progovore kod svih izmame osmeh ili divljenje. Na kraju, ostaće i da pomognu domaćinu oko sudova. Onako džentlmenski, kada konačno ispratite i poslednje goste, oni će zasukati rukave i raširiti svoje vredne ruke nad sudoperom.

horoskopski-znaci-na-slavi-sta-radi-svaki-od-njih-5.jpgfoto: clker.com

Vodolije su tu prvenstveno zbog zabave. Više piju nego što jedu, a kako veče prolazi, to se sve više primećuje. Od svega probaju samo po jedan zalogaj, ali će zato pokupiti sve tračeve i ogovaranja. Svejedno je da li poznaju ljude ili ih možda prvi put sreću na slavi, one će ih sve zapamtiti, jer se nikada ne zna ko će im za nešto biti od koristi. Kao po pravilu, njima se uvek dešava da se javljaju na telefon u sred večere, zato što ništa ne smeju da propuste.

Ribama je čorba vruća, a salata hladna, ali nemaju krupne primedbe. Kada se atmosfera zagreje, one će prve skinuti svoj sako. Tek kada se svi konačno opuste i ambijent postane opušten, njima će sve biti potaman, pa će možda i zaboraviti na cipele koje ih žuljaju. Ribe će naći načina i da diskretno odgovore na nekoliko telefonskih poziva, jer - „šta ako je nešto važno?!“.

horoskopski-znaci-na-slavi-sta-radi-svaki-od-njih-6.jpgfoto: clker.com

 M. A. | CRNOBELO.rs

Možda vas zanima:

Uz pomoć jedne reči - Šta vas čini dobrim u krevetu prema horoskopskom znaku? Svako želi da zna kakav je u krevetu, a najlakši način da dobijete odgovor na to...
U jednoj rečenici: Kada je svaki horoskopski znak u iskušenju da se javi bivšem/bivšoj? Ako je verovati astrologiji, šta nas najčešće tera da se javimo ljubavnoj prošlo...
Šta horoskopski znakovi rade kada je dosadno? Ovih dana situacija koja nas je zatvorila u kuću stvorila je stres, ali i dosadu...