8 najgorih mesta za skrivanje ušteđevine

Ljudi imaju raznorazne razloge zbog kojih ne veruju bankama, pa se odlučuju da ušteđevinu čuvaju kod kuće.

8-najgorih-mesta-za-skrivanje-ustedevine-1.jpg

Da li i vi spadate među one koji smatraju da je najbezbednije ušteđevinu čuvati ispod jastuka?

Čuvanje ušteđevine kod kuće, naročito u vremenu u kom živimo, je zaista nebezbedno, ali ako se ipak odlučite za tako nešto imajte na umu da su ovo mesta gde nikada ne treba da sakrijete svoj novac:

1. U dvorištu

Skrivanje novca u dvorištu nije dobra ideja iz dva jednostavna razloga:

  • Komšije vas uvek mogu videti gde skrivate novac.
  • Аkо vaši ljubimci imaju naviku da kopaju po dvorištu, lako mogu pronaći i vaš novac.

8-najgorih-mesta-za-skrivanje-ustedevine-2.jpg

2. Ispod dušeka

Iako je skrivanje novca ispod dušeka već klasika, nemojte misliti da to što spavate na njima čini dušek bezbednim mestom. Kada niste kod kuće, ovo je prvo mesto koje će lopovi proveriti.

8-najgorih-mesta-za-skrivanje-ustedevine-3.jpg

3. Кеse za kupovinu

Čak i da lopovi ne preturaju po vašim kesama u potrazi za novcem, može se dogoditi da im zatrebaju kako bi odneli drugi plen. Sigurni smo da vi ne želite da im priredite još jedno predivno iznenađenje, jel da?

8-najgorih-mesta-za-skrivanje-ustedevine-4.jpg

4. U starim torbama i novčanicima

Nemojte čuvati novac u starim torbama i novčanicima. Ako je neko rešio da pretura po vašim stvarima sigurno će dobro proveriti i vašu staru, pokidanu torbu.

8-najgorih-mesta-za-skrivanje-ustedevine-5.jpg

5. U korpi za prljav veš

Možda mislite da je dobra ideja da novac čuvate u korpi za prljav veš, predmet po kome niko ne bi voleo da pretura. Ipak, lopovi koriste upravo takve predmete za transport ukradene robe, pa tako  korpa za veš može postati stvar koja im zapravo i najviše treba.

8-najgorih-mesta-za-skrivanje-ustedevine-6.jpg

6. Iza slike ili fotografije

Još jedan klasik. I lopovi gledaju iste filmove kao i vi, pa tako neće morati dva puta da razmisle da li da potraže i ovde, čak iako to podrazumeva lomljenje vaših najdražih uspomena.

8-najgorih-mesta-za-skrivanje-ustedevine-7.jpg

7. U sefovima koji nisu ugrađeni ili snažno pričvršćeni

Nije važno da li je veliki ili mali, vaš sef je potpuno beskoristan ukoliko ga lopovi mogu poneti sa sobom. Zato je mnogo korisnije kada je sef ugrađen u zid ili čvrsto ušrafljen u pod ili neki veći komad nameštaja.

8-najgorih-mesta-za-skrivanje-ustedevine-8.jpg

8. U plakarima i fiokama

Lopovi često prvo proveravaju upravo ova mesta, tako da uopšte nije dobra ideja da novac krijete u nameštaju.

8-najgorih-mesta-za-skrivanje-ustedevine-9.jpg

Ukoliko nakon ovog teksa ostanete bez ideje gde bi sakrili vašu ušteđevinu, primenite neku od sledećih:

1. Umotajte novac u plastičnu kesu, pa je zalepite sa unutrašnje strane kuhinjske radne površine ili na dno kutije sa igračkama vašeg deteta (najbolja ideja je da napravite drugo, lažno dno)

2. U vodootporan sud skriven u najnižu fioku frižidera ili zamrzivača.

3. Меđu iglama, makazama, dugmićima i drugog pribora za šiće. Osim ako nemaju potrebu nešto hitno da ušiju, lopovi sigurno neće tražiti na ovakvom mestu.

4. U starim čarapama, odeći pa čak i u starom kompijuteru koji više ne radi. Postarajte se da sve to izgleda kao đubre koje samo što niste izbacili.

M. S. | CRNOBELO.rs / foto: unsplash.com

Možda vas zanima:

Zašto ne treba da nosite iste cipele dva dana za redom + kako da se oslobodite mirisa? Kao i većina, verovatno i vi imate omiljeni par cipela koje volite da nosite u s...
Trikovi koje ćete naučiti za manje od 5 minuta, a koji će vam koristiti celog života Kako da se snađete u neplaniranim svakodnevnim nezgodama? Bez panike, sa nekolik...
Svakodnevni predmeti koje ste sigurno pogrešno upotrebljavali Svakoga dana radimo stotine stvari, a da uopšte ne razmišljamo o njima. Ipak, ov...