Svakoj devojci je potrebna najbolja prijateljica koja...

Pomalo se šali, a pomalo je ozbiljna, jer ste tokom vremena izmislile gomilu čudnih zvukova, reči i pogleda, pa se drugima čini da imate sopstveni jezik za komunikaciju.

svakoj-devojci-je-potrebna-najbolja-prijateljica-koja.jpg

Svaka devojka treba da ima prijateljicu koja će uspeti da učini da je zaboli stomak od smejanja.

Ona za koju možeš biti sigurna da će ti poslati poruku sa nečim zabavnim, jer kada niste zajedno negde, sve vreme ćaskate telefonom i delite sve zabavne sitnice jedna sa drugom.

Ona koja misli na tebe čak i pre nego na sebe, jer uživa da čini lepe stvari za tebe bez ikakvog posebnog razloga. Ona koja zna da se pojavi niotkuda pred vratima sa tvojom omiljenom kafom ili čokoladom...

Ona koja je kupila karte za film koji jedva čekate da gledate i zna da bi i ti to isto uradila za nju.

Ona koja će piti sa tobom celu noć i koja će te odvesti na obilan ručak pun nezdrave, ali preukusne hrane, jednostavno, jer vas dve to zaslužujete.

Ona koja je bila pored tebe u svim lošim trenucima, koja te uvek pitala da li si dobro i koja će uvek doći ako ti je potrebna, jednostavno, jer zaista to i misli. Svi ostali ti samo privremeno nude utehu, a samo je ona ta koja je spremna da sve ostavi i dotrči ako ti zatreba pomoć.

Ona koja ti donosi vino i grickalice kada raskineš sa dečkom i ona koja po deseti put sa tobom gleda tvoj omiljeni film kada nije dobila posao koji je želela.

Ona koja zna šta ti je zaista važno i koja je pored tebe u svim bitnim događajima, ali i onim malim koji tebi beskrajno znače. Javlja ti se kada ti je rođendan, jer ne čeka Fejsbuk da je podseti na to i jedva čeka da ti javi važne vesti.

Ona koja ti kaže da te voli i to zaista misli, jer je prijateljska ljubav podjednako posebna i potrebna kao i romantična.

Ona koja se ne plaši da ti kaže u lice sve što misli i koja te neće pustiti da izađeš iz kuće ako ti se razmazala šminka. Kaže ti kada se ponašaš glupo i daje ti iskrene savete koji ti se ne dopadaju, ali koje treba da poslušaš.

Voli te dovoljno da bi bila iskrena i želi da budeš najbolja verzija sebe, čak i ako to znači da treba da ti pomogne svojom grubom ljubavlju.

Ona koja čuva tvoje tajne, zna sve, ali ne govori nikome ništa. Zna da nemate ništa ako nemate međusobno poverenje.

Ona sa kojom je najbolji način da se provede vikend ležanje u krevetu i gledanje omiljene serije uz gomilu čipsa i čokolade. Zbog nje se smeješ čak i kada je napolju sivo i tmurno, a vi sedite zatvorene u stanu kao usamljeni nomadi i uživate u beskrajnim razgovorima.

Ona zbog koje se osećaš kao da si kući, bez obzira koliko dugo se poznajete i kako ste se upoznale. Ona koja je postala nezamenljiva i koja te poznaje bolje nego što ti poznaješ samu sebe – ona koja ti je kao deo porodice, zabavna i srećna, u njoj nema ni zlobe ni osude.

Ona zbog koje se osećaš voljeno i shvataš da to i zaslužuješ. 

M. S. | CRNOBELO.rs

Možda vas zanima:

Životna lekcija 6-godišnje devojčice: Svaki problem ima najmanje 2 rešenja Оva kratka priča učiniće vas mudrijim za samo 3 minuta. Izgledaće vam neverovatn...
Pismo Viktorije Bekam samoj sebi kao 18-godišnjoj devojci Draga Viktorija, Znam da se trenutno boriš. Nisi baš najlepša ni najmršavija ...
„Zapustila si se, više ne izgledaš kao nekada dok nisi imala decu“ - reče mi prijateljica „Vi ste više od samo lepog lica. Vi ste majka, supruga, sestra, ćerka. sanjar, r...