Brz ručak za leto: Zapečen krompir sa pavlakom

Krompir pečen u rerni dobija poseban ukus zahvaljujući mešavini jogurta i začina.

brz-rucak-za-leto-zapecen-krompir-sa-pavlakom-1.jpg

Možete ga kombinovati sa svežim salatama i sosovima, kako bi letnji ručak bio potpun.

Potrebni sastojci:

  • 5 velikih krompira
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike guste pavlake
  • 1 kašičica soli
  • ¼ kašičice bibera ili ljute paprike
  • ½ kašičica nane
  • Možete dodati po ½ kašičice bilo kog začina – karija, čilija, bosiljka...

Priprema:

Oljuštite krompir, isecite ga na tanke kolutove i poređajte u prethodno podmazanu posudu. Prelijte mešavinom pavlake i začina.

Ako želite da napravite nešto slično laganoj musaki, postupak možete da ponovite više puta, odnosno - da poređate sloj krompira, pa sloj preliva od pavlake.

Pecite 40-ak minuta na 200 stepeni.

brz-rucak-za-leto-zapecen-krompir-sa-pavlakom-2.jpg

 brz-rucak-za-leto-zapecen-krompir-sa-pavlakom-3.jpg

M. D. | CRNOBELO.rs / foto: youtube.com

MOŽDA VAS ZANIMA:

loading...

Možda vas zanima:

3 recepta za brze posne kolače Iako ćemo u narednom periodu biti malo ograničeni sa sastojcima za recepte koje ...