Da li ste ih primetili? Logičke rupe u popularnim filmovima

Dok uživamo u magiji filmova dešava se da primetimo i poneku grešku koja može pokvariti ceo koncept ili ga učiniti smešnim.

da-li-ste-ih-primetili-logicke-rupe-u-popularnim-filmovima-1.jpg

Оno što ćete pročitati u daljem tekstu samo pokazuje da ni najbolji filmovi nisu imuni na takozvane „bau bau“ momente.

Neki propusti će vas naterati da razmislite drugi će vas pak začuditi kako je moguće da su prošli, a za neke će vam biti neverovatno da su se dogodili.

Моžda prepoznajete neku takvu grešku? Da li ste primetili sledeće?

Lara Croft: Tomb Raider (2001)

U filmu, Lara trećinu akcije provodi tražeći drugi komad od trouglstog znaka Iluminata kako bi uništila njegovo zlo delovanje.

Ona već ima prvi komad, pa nikome nije jasno zašto se ne doseti da ako uništi jedan komad, drugi komad trougla postaje potpuno beskoristan budući da polovine ne funkcionišu jedna bez druge.

da-li-ste-ih-primetili-logicke-rupe-u-popularnim-filmovima-2.jpg

The Da Vinci Code (2006)

Dok pokušava da otvori kapsulu, Lengdon shvata da ukoliko pogreši šifru, kiselina iznutra će uništiti zapis. Ali, nauka kaže da je on mogao da stavi kapsulu u zamrzivač. Kiselina bi se zamrzla veoma brzo. Potom je mogao da reši rebus i da izvuče poruku bez da bude oštećena.

da-li-ste-ih-primetili-logicke-rupe-u-popularnim-filmovima-3.jpg

Ant-Man (2015)

U filmu se nekoliko puta spominje da se masa Entmena nemenja bez obzira na veličinu. Stoga je sasvim apsurdno što može da stoji na mravima bez da ih ubije.

da-li-ste-ih-primetili-logicke-rupe-u-popularnim-filmovima-4.jpg

Man Of Steel (2013)

Jedna od najčešćih grešaka povezanih sa Supermenom koje se javljaju i u drugim filmovima sa ovim likom je što u jednoj sceni ima bradu, a u drugoj je obrijan. U stripovima DC Comics mnogo puta je navedeno da nijedan ovozemaljski brijač ne može da ukroti njegovu bradu.

da-li-ste-ih-primetili-logicke-rupe-u-popularnim-filmovima-5.jpg

Cinderella (2015)

Bajku znamo veoma dobro – vila pomaže Pepeljuzi da stigne na bal, ali magija iščezava tačno u ponoć. Ono što ostaje nejasno je kako ostaju staklene cipelice kada su i same deo magije?

da-li-ste-ih-primetili-logicke-rupe-u-popularnim-filmovima-6.jpg

Wonder Woman (2017)

Kada je Dijana krenula sa gala-proslave jašući konja ka selu, njena plava haljina jejednostavno odletela sa nje otkrivajući kostim. Ali, da je nosila kostim svo vreme on bi se jasno video ispod haljine zbog različitih krojeva.

da-li-ste-ih-primetili-logicke-rupe-u-popularnim-filmovima7.jpg

The Great Gatsby (2013)

Kada je Nik došao na zabavu pokušao je da nađe Getsbi, nekolicina mu je rekla da ga nikada nisu videli i da ne znaju da li zaista postoji. Par scena kasnije, na naslovnoj strani se pojavljuje vest o Getsbiju, sa njegovom fotografijom.

da-li-ste-ih-primetili-logicke-rupe-u-popularnim-filmovima8.jpg

The Hobbit: The Battle Of The Five Armies (2014)

Kada je Azog pao u vodu, nastavio je da pluta ispod leda, što je nelogično budući da bi njegov težak oklop trebalo da ga povuče prema dnu.

da-li-ste-ih-primetili-logicke-rupe-u-popularnim-filmovima-9.jpg

I Am Legend (2007)

Kada je Nevil testirao serum na inficiranom ženskom licu, on je očitao njenu temperaturu na 106 Farenhajta (nešto iznad 41 stepen Celzijusovih). Pri ovoj temperaturi, njen mozak bi bio oštećen i ne bi reagovao ni na kakav lek.

da-li-ste-ih-primetili-logicke-rupe-u-popularnim-filmovima-10.jpg

Twilight: Breaking Dawn 2 (2012)

Iako Alis ne bi trebalo da ima vizije o vukodlacima, na kraju filma ona ima jasnu viziju o budućnosti Džejkoba i Renesme.

da-li-ste-ih-primetili-logicke-rupe-u-popularnim-filmovima-11.jpg

Harry Potter And The Order Of The Phoenix (2007)

U petom delu sage, Hari je uspeo da primeti stvorenja testrale zbog toga što je video Sedrika kako umire (u četvrtom delu). Njih može da vidi onaj ko je video smrt. Ali u knjigama je navedeno da, iako je ne pamti baš najbolje, Hari može da se seti vriska svoje majke kada je umirala. Isto tako, uprvom delu, on je gledao profesora Kvirela kako umire. Tako da je Hari trebalo da primeti testrale mnogo ranije, najkasnije tokom druge godine u Hogvortsu.

da-li-ste-ih-primetili-logicke-rupe-u-popularnim-filmovima-12.jpg

E. D. | CRNOBELO.rs / foto: imdb.com

Možda vas zanima:

Napeti filmovi sa visokim ocenama koji će vas držati u neizvesnosti do samog kraja Jeste li spremni za malo misterije koja će učiniti da tokom celog filma budete n...
Filmovi zasnovani neverovatnim pričama koji će vas inspirisati Ukoliko je film dobro napravljen, često nam se učini da govori o stvarnim ljudim...
5 najboljih filmova sa psima u glavnim ulogama Gleda vam se dobar film? Veliki ste ljubitelji pasa? Već neko vreme su...