Od Instagram selfija do naslovnih strana: Najveći Fotošop skandali u 2018. godini

Dorađivanje fotografija kako bi izgledale privlačnije ili kako bi se odstranio višak i slično, nešto je što se sve češće dešava.

od-instagram-selfija-do-naslovnih-strana-najveci-fotosop-skandali-u-2018-godini-01.jpg

Skoro svako ko je malo veštiji, trudi se da na neki način ulepša svoje fotke, a slavne ličnosti stalno koriste aplikacije i programe kako bi se pokazale u najboljem svetlu.

Ali, ako nisu dovoljno pažljivi, dešavaju se i greške koje oni sa oštrijim okom uvek ulove, a ovakve greške su slučaj čak i na naslovnim stranicama poznatih svetskih časopisa.

Pa tako, ove godine, bez obzira da li je reč o običnom selfiju, naslovnoj strani časopisa ili fotografiji neke institucije, bili smo svedoci nekoliko Fotošop skandala, kada su slavni i profesionalci malo preterali sa editovanjem.

Podsetite se nekih od njih:

1. U septembru, francuska umetnička škola je uhvaćena kako fotošopira studente sa ciljem da pokaže različitost u populaciji.

od-instagram-selfija-do-naslovnih-strana-najveci-fotosop-skandali-u-2018-godini-02.jpg

2. Fotografije Leonarda di Kaprija i Breda Pita koje su objavljene za promociju filma, bile su postavljene tako da je svako mogao da vidi istoriju promena ako ih otvori u Photoshop-u.

od-instagram-selfija-do-naslovnih-strana-najveci-fotosop-skandali-u-2018-godini-03.jpg

od-instagram-selfija-do-naslovnih-strana-najveci-fotosop-skandali-u-2018-godini-04.jpg

3. U reklami za Calvin Klein, Kortnine ruke gotovo i da nema, a brend je tvrdio da se radi o lošem osvetljenju, a ne o filterima.

od-instagram-selfija-do-naslovnih-strana-najveci-fotosop-skandali-u-2018-godini-05.jpg

4. Naslovna strana časopisa Vanity Fair, na kojoj je Riz Viterspun dobila treću nogu, a Opra treću ruku.

od-instagram-selfija-do-naslovnih-strana-najveci-fotosop-skandali-u-2018-godini-06.jpg

5. Fotka na parkingu, koju je Kim objavila na Instagramu, ali je preterala u sužavanju, pa auto u pozadini izgleda kao da je vanzemaljski.

od-instagram-selfija-do-naslovnih-strana-najveci-fotosop-skandali-u-2018-godini-07.jpg

6. Jutjuber Džek Pol objavio je fotku kojom promoviše bokserski meč, ali su ljudi primetili da mu je „razvijeno“ rame providno...

od-instagram-selfija-do-naslovnih-strana-najveci-fotosop-skandali-u-2018-godini-08.jpg

 M. M. | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com

Možda vas zanima:

Misteriozni Instagram profil otkriva koliko slavni „dorađuju“ svoje fotke Celebface, privatni Instagram profil sa više od pola miliona pratilaca, pravi po...
Koliko košta jedan Instagram post zvezda? Slavne ličnosti, osim što koriste društvene mreže da se približe fanovima, koris...