Sa 37 godina je otkrio da mu je sestra biološka majka — luda životna priča Džeka Nikolsona

Do 37. godine, Džek Nikolson nije znao da je njegova sestra zapravo njegova biološka majka, a tajna je otkrivena samo zato što je časopis Tajm želeo da napravi priču o njemu, pa su novinari istraživali glumčevu prošlost i oni su mu saopštili vesti.

sa-37-godina-je-otkrio-da-mu-je-sestra-bioloska-majka-luda-zivotna-prica-dzeka-nikolsona-01.jpg

Džek Nikolson je nesumnjivo jedan od najboljih glumaca u istoriji Holivuda, koji je osvojio publiku odličnim ulogama u The Shining, One Flew Over the Cuckoo’s Nest i brojnim drugim naslovima.

Glumac je osvojio tri Oskara, a do sada je nominovan za više od 100 drugih nagrada, od kojih je osvojio više od 70.

Uprkos ogromnoj popularnosti, Džek Nikolson je uvek efikasno krio svoju privatnost, ali za najbizarniji detalj svoje prošlosti saznala je celokupna javnost zahvaljujući istraživanju novinara časopisa Tajm.

sa-37-godina-je-otkrio-da-mu-je-sestra-bioloska-majka-luda-zivotna-prica-dzeka-nikolsona-02.jpg

Tokom 1970-ih, novinar Tajma je želeo da napravi priču o tada 37-godišnjem glumcu, pa je počeo da „njuška“ kroz njegovu prošlost. Na ogromno iznenađenje, novinar je shvatio da je Nikolsonova sestra zapravo njegova majka.

Navodno, novinar je odmah kontaktirao glumca, koji do tada uopšte nije bio svestan ove situacije. Nikolson ga je samo zamolio da ne objavljuje detalje, pa je sam počeo da istražuje svoju prošlost.

„Ukratko, to je najbizarnija stvar koju sam čuo. Neki momak me zove telefonom i kaže mi da moja majka zapravo nije moja majka, već da je moja sestra moja majka“, izjavio je glumac nakon što je ceo svet saznao za čudnu situaciju.

sa-37-godina-je-otkrio-da-mu-je-sestra-bioloska-majka-luda-zivotna-prica-dzeka-nikolsona-03.jpg

Džek Nikolson je rođen 1937. godine u Nju Džersiju. Odgajili su ga Džon i Etel Mej Nikolson, njegovi deda i baba za koje je mislio da su mu biološki roditelji. Imao je i sestru — 17 godina stariju Džun — koja mu je zapravo bila majka. Glumac je imao još jednu „sestru“, Lorejn, koja je zapravo bila njegova tetka.

Navodno, Džun je imala 17 godina kada je rodila Džeka i nije bila sigurna ko mu je otac. Tada su njeni roditelji — Džon i Etel Mej — odlučili da podignu Džeka kao svoje biološko dete, a ne kao svog unuka, i planirali su da mu nikada ne kažu istinu. Džun i Lorejn su se složile, pa je Džek odrastao sa majkom i tetkom za koje je mislio da su mu sestre.

U njihovom susedstvu su se širile glasine o celoj situaciji, ali se ubrzo cela porodica preselila u Njujork, daleko od svih špekulacija.

sa-37-godina-je-otkrio-da-mu-je-sestra-bioloska-majka-luda-zivotna-prica-dzeka-nikolsona-04.jpg

Nikolsonova biološka majka želela je da postane glumica, pa se zajedno sa njim preselila u Los Anđeles. U tom periodu glumac je imao 16 godina i razmišljao je o tome gde da nastavi svoje obrazovanje, da bi na kraju odlučio da se preseli sa „svojom sestrom“.

Nikolson je počeo da traži posao kao glumac i do 1958. počeo je da dobija manje uloge.

Džun nije postigla njegov uspeh i umrla je u svojim 40-im godinama, kada je Džek imao 26 godina. Glumac ni tada nije bio svestan da je ona zapravo njegova majka.

Godine 1974, kada je Džek imao 37 godina, primio je poziv od novinara Tajma, a nakon razgovora sa svojom drugom sestrom, odnosno tetkom Lorejn, shvatio je da su otkrića novinara istinita.

sa-37-godina-je-otkrio-da-mu-je-sestra-bioloska-majka-luda-zivotna-prica-dzeka-nikolsona-05.jpg

Iako je cela situacija zaista bizarna, glumac se brzo pomirio s tim. Kako sam kaže, tada je već bio odrastao i psihički stabilan, pa mu veliko otkriće nije izazvalo nikakve probleme.

„U stvari, tako su mi neke stvari postale jasne. Ako ništa drugo, osećao sam se zahvalnim“, rekao je glumac koji kaže da se divi činjenici što je njegova porodica uspela da sačuva tajnu tako dugo.

Tokom jednog perioda, kada je govorio o Džun, glumac ju je nazivao svojom „sestrom-majkom“, ali je vremenom prestao da je spominje u javnosti.

sa-37-godina-je-otkrio-da-mu-je-sestra-bioloska-majka-luda-zivotna-prica-dzeka-nikolsona-06.jpg

Još nije poznato ko je biološki otac glumca, a on sam je izjavio da ga to ne interesuje. Jedan muškarac je izjavio da je on Nikolsonov otac i postoje glasine da je zaista bio u vezi sa Džun u periodu kada je ostala trudna.

Navodno je želeo da se venča sa Džun, ali je već bio oženjen drugom ženom i pokušavao je da se razvede od nje. Džuninoj majci se nije sviđala sva ta drama, pa mu je samo rekla da nestane iz njihovog života.

I Džun je izjavila da je on otac glumca, ali ovo nije potvrđeno.

Spirova S. | CRNOBELO.rs / Foto: Daily Mail

Možda vas zanima:

Životna lekcija 6-godišnje devojčice: Svaki problem ima najmanje 2 rešenja Оva kratka priča učiniće vas mudrijim za samo 3 minuta. Izgledaće vam neverovatn...
Živote, samo sam želela da budem dobra majka, zašto mi nisi dozvolio? Danas je 240. dan, očekujem da tvoje malene noge pomere moj veliki stomak. Da...
Želela je da ga abortira, sada joj je blagoslov - Ko je Marija Dolores, Ronaldova majka? Od navijanja kada on igra na fudbalskim terenima do čuvanja njegove dece, Marija...
Zašto je starija sestra najvažnija osoba u vašem životu? Ako imate stariju sestru, sigurno ste se krili iza nje kada ste bili u nevolji, ...
U svetu u kojem se svi očajnički trude da budu jedinstveni — zašto sve devojke izgledaju isto? „Ma stavi svilene trepavice“, uporna je moja rođaka koja već 3 puta u 3 meseca p...
U čemu je razlika- kakva je majka bila Dajana, a kakva je Kejt Midlton? Način komunikacije sa decom i njihov govor tela otkrivaju mnogo o njihovom rodit...