Šta je Momo Challenge, lik koji se pojavljuje u onlajn crtaćima i tera decu na samoubistvo?

Momo Challenge je novi izazov koji seje strah među roditeljima zbog opasnosti po život njihove dece, a radi se o strašnom liku koji se pojavljuje u dečijim videima i tera decu da prate instrukcije za samoubistvo.

sta-je-momo-challenge-lik-koji-se-pojavljuje-u-onlajn-crtacima-i-tera-decu-na-samoubistvo-1.jpg

Reč je o strašnom liku koji se navodno pojavljuje u YouTube videima crtanih filmova i drugih dečijih programa i ohrabruje decu da izvršavaju opasne zadatke koji na kraju završavaju samoubistvom.

Postoje tvrdnje da se ovaj strašni lik pojavio u videu sa Peppa Pig, a neki tvrde da su lik pronašli i u igrici Fortnite.

sta-je-momo-challenge-lik-koji-se-pojavljuje-u-onlajn-crtacima-i-tera-decu-na-samoubistvo-2.jpg

Prema tvrdnjama, video snimci počinju sasvim normalno i nema nikakvih sumnjivih stvari, ali se u sred videa pojavljuje lik koji tera decu da ga dodaju na WhatsApp, preteći im da će im u suprotnom doći u san i ubiti ih.

Kada ga dodaju, strašni lik deci daje instrukcije da uključe šporet dok svi spavaju, da popiju lekove svojih roditelja i druge stvari koje mogu biti štetne za njihov život.

Roditelji širom sveta su u panici i stalno dele upozorenja na društvenim mrežama, pa se tako vesti proširila viralno.

Čak je i Kim Kardašijan na Instagramu upozorila roditelje na ovaj strašan izazov koji je stvorio paniku i strah.

sta-je-momo-challenge-lik-koji-se-pojavljuje-u-onlajn-crtacima-i-tera-decu-na-samoubistvo-3.jpg

Ipak, ne postoje dokazi za ovo, kao ni za slučajeve samoubistava koji su povezani sa ovim izazovom, a sa YouTube-a demantuju i kažu da nemaju nikakav dokaz za Momo Challenge na YouTube-u.

Iako ne postoji potvrda da je ovo istina, ipak upozorenje za sve roditelje - iako, na žalost, ne možete da im zabranite telefone i video snimke, ipak pripazite na svoju decu i kontrolišite šta gledaju na internetu jer i sama priča i izgled ovog lika mogu da izazovu ozbiljan strah kod deteta. 

M. M. | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com

Možda vas zanima:

Zašto deca u rukama prosjaka stalno spavaju? Ovaj tekst je bio objavljen pre nekoliko meseci. Autor teksta nije tačno poznat,...
Svetski poznati političari koji mogu da se pohvale prelepim ćerkama (foto) Neki političari drže u privatnosti svoju porodicu i decu što je više moguće, nek...
Staklo na IKEA stolu razbilo se „samo od sebe“ - Šokirana majka podelila je snimke sa kamere u bebin... 30-godišnja Hana Svankot iz Engleske bila je šokirana kada se staklo na njenom I...