Šta je Momo Challenge, lik koji se pojavljuje u onlajn crtaćima i tera decu na samoubistvo?

Momo Challenge je novi izazov koji seje strah među roditeljima zbog opasnosti po život njihove dece, a radi se o strašnom liku koji se pojavljuje u dečijim videima i tera decu da prate instrukcije za samoubistvo.

sta-je-momo-challenge-lik-koji-se-pojavljuje-u-onlajn-crtacima-i-tera-decu-na-samoubistvo-1.jpg

Reč je o strašnom liku koji se navodno pojavljuje u YouTube videima crtanih filmova i drugih dečijih programa i ohrabruje decu da izvršavaju opasne zadatke koji na kraju završavaju samoubistvom.

Postoje tvrdnje da se ovaj strašni lik pojavio u videu sa Peppa Pig, a neki tvrde da su lik pronašli i u igrici Fortnite.

sta-je-momo-challenge-lik-koji-se-pojavljuje-u-onlajn-crtacima-i-tera-decu-na-samoubistvo-2.jpg

Prema tvrdnjama, video snimci počinju sasvim normalno i nema nikakvih sumnjivih stvari, ali se u sred videa pojavljuje lik koji tera decu da ga dodaju na WhatsApp, preteći im da će im u suprotnom doći u san i ubiti ih.

Kada ga dodaju, strašni lik deci daje instrukcije da uključe šporet dok svi spavaju, da popiju lekove svojih roditelja i druge stvari koje mogu biti štetne za njihov život.

Roditelji širom sveta su u panici i stalno dele upozorenja na društvenim mrežama, pa se tako vesti proširila viralno.

Čak je i Kim Kardašijan na Instagramu upozorila roditelje na ovaj strašan izazov koji je stvorio paniku i strah.

sta-je-momo-challenge-lik-koji-se-pojavljuje-u-onlajn-crtacima-i-tera-decu-na-samoubistvo-3.jpg

Ipak, ne postoje dokazi za ovo, kao ni za slučajeve samoubistava koji su povezani sa ovim izazovom, a sa YouTube-a demantuju i kažu da nemaju nikakav dokaz za Momo Challenge na YouTube-u.

Iako ne postoji potvrda da je ovo istina, ipak upozorenje za sve roditelje - iako, na žalost, ne možete da im zabranite telefone i video snimke, ipak pripazite na svoju decu i kontrolišite šta gledaju na internetu jer i sama priča i izgled ovog lika mogu da izazovu ozbiljan strah kod deteta. 

M. M. | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com

MOŽDA VAS ZANIMA:

loading...

Možda vas zanima:

Zašto deca u rukama prosjaka stalno spavaju? Ovaj tekst je bio objavljen pre nekoliko meseci. Autor teksta nije tačno poznat,...
Top 20 zemalja u svetu u kojima ljudi imaju najlošije zdravlje Neke od ovih zemalja imaju rajske plaže i sanjamo da ih posetimo, neke su naši s...
Terase na krovovima, život počinje u četrdesetoj: 9 činjenica o životu u Španiji Nije važno šta će drugi reći, pa se tako krše standardi lepote, često se prvo de...