„Godinama se borim sa epilepsijom, plašila sam se da zatrudnim, ali sam uspela“ - Ispovest najpoznatije svetske modne blogerke

„Imala sam samo 9 godina kada sam imala prvi epileptični napad, celog života sam se uspešno nosila sa bolešću, ali to je postao izazov nakon što sam počela da razmišljam o bebi“, otkrila je svetski poznata modna blogerka Kamila Koeljo.

godinama-se-borim-sa-epilepsijom-plasila-sam-se-da-zatrudnim-ali-sam-uspela-ispovest-najpoznatije-svetske-modne-blogerke-01.jpg

Najpoznatija modna blogerka Kamila Koeljo (34) otkrila je na svom Instagram profilu da je trenutno trudna i da očekuje svoju prvu bebu sa mužem Ikarom Koeljoom.

Ona je podelila svoje fotografije sa naslovne stranice časopisa Vogue na kojima pozira trudna.

„Snovi se ostvaruju. Ovo su najsrećnije 23 nedelje mog života. Na problematičnom putu, sa toliko straha i frustracija zbog epilepsije, Bog nas je blagoslovio posebnim poklonom u životu, o kojem smo najviše sanjali – NAŠOM BEBOM! Veoma sam srećna što ovo delim sa vama“, napisala je ona pored fotografija koje je objavila na Instagramu.

Kamila je u prošlosti otvoreno govorila o svojoj borbi sa epilepsijom. Kao što je rekla, prvi put je imala epileptični napad sa samo 9 godina.

„Odveli su me u bolnicu i rečeno mi je da imam epilepsiju. Srećom, posle dijagnoze, lekovi su mi pomogli da kontrolišem bolest i imala sam sasvim normalno detinjstvo bez napada i boravka u bolnici“, ispričala je ona.

Kamila je objasnila da su se stvari u velikoj meri promenile otkako je njena porodica odlučila da se preseli iz Brazila u SAD.

„Imala sam problema kada sam imala 16 ili 17 godina. Bila sam tinejdžerka i pokušavala sam da se uklopim u novi svet. U isto vreme, stalno sam se plašila da ću dobiti napad pred mojim novim prijateljima. Našla sam se u situaciji u kojoj sam se osećala nesigurno i zbunjeno.

Pokušala sam da ignorišem epilepsiju i prestala sam da pijem lekove, tako da sam posle nekoliko meseci imala napad u srednjoj školi pred svim svojim prijateljima“, prisetila se lepa modna blogerka.

To je bila prekretnica u njenom životu, kada je shvatila da je veoma srećna jer njeni lekovi deluju i uspešno kontrolišu napade, što nije slučaj za mnoge druge ljude.

Međutim, vremenom, nakon što je počela da razmišlja o tome da postane majka, epilepsija je ponovo postala izazov za nju.

„Znala sam da to može da utiče na moju sposobnost da ostanem trudna i da imam zdravu trudnoću. Moj doktor je rekao da ako zatrudnim i prestanem da pijem lekove, moglo bi da se desi da ponovo dobijem napad i brzo izgubim bebu", kaže ona.

Lekari su im konačno dozvolili da počnu da se trude tokom prošle godine, posle 16 godina braka. Kamilin put do potomstva trajao je celih devet meseci, tokom kojih se svakog meseca nadala da će konačno zatrudneti, ali je svakog meseca bila razočarana.

Nakon što je konačno videla pozitivan test za trudnoću kaže da je počela da se oseća još zabrinutije.

„Iako sam imala jaku veru i konačno zatrudnela kao što sam sanjala, nisam mogla da se nosim sa strahom koji me je stalno proganjao oko toga da li će sve biti u redu sa bebom.

Osećala sam se krivom što sam tužna i što plačem. Ne znam da li su to bili hormoni, ali istina je da je to samo po sebi prošlo posle nekoliko nedelja, nakon što sam uradila još testova“, rekla je ona.

Inače, trudnoća za žene sa epilepsijom predstavlja veliki izazov, jer dok su u drugom stanju, postoji 15-30% veća šansa za češće napade.

Postoji i niz rizika za i majku i bebu tokom trudnoće, a uzimanje lekova tokom trudnoće može da ugrozi zdravlje ploda.

Pogledajte video u kojem Kamila govori o svojoj trudnoći:

Pogledajte još Kamilinih fotografija na sledećoj stranici...



Možda vas zanima:

Zvali su je srpskom Brižit Bardo – fatalna lepotica koja je živela raskošan, ali tužan život Danas ima 78 godina i još uvek izgleda prelepo. Dobila je titulu „Najbolja riba ...
Znaju se od malih nogu, ima tetovažu u njegovu čast: 12 činjenica o supruzi Lionela Mesija Poznato je da fudbaleri imaju veoma atraktivne supruge, a takva je i supruga Mes...
Živopisni mali gradovi i sela širom sveta koji oduzimaju dah (foto) Živopisne kuće u selu Zvonce, predivan kanjon kristalno čiste reke Jerme, drveće...
Ženo, opameti se! Kada ostariš, žalićeš... Žalićeš jer si propustila priliku da putuješ. Kada ostariš, imaćeš mnogo više ob...
Žena je promenila pol u muški, ali se predomislila – sada ponovo postaje žena Alia, iz Mičigena, rođena je kao žena, ali je sa 18 godina shvatila da želi da p...
Zbog sramote šta će drugi reći ostali ste u lošem braku, a nas osakatili za ceo život Ne postoje loši roditelji. Nema loših majki. Tako nam govore i tako nas uče od m...