Par iz SAD se borio sa neplodnošću, pa su dobili petorke: „Teško je, sav novac trošimo na pelene“

„Nikada nam nije dosadno, nemamo vremena da nam bude dosadno“, kaže Brenda, koja je nakon vantelesne oplodnje dobila petorke. Bebe već imaju godinu dana, a majka otkriva da iako su presrećni sa svojom decom, problem im je što se suočavaju sa velikim finansijskim izazovima.

par-iz-sad-se-borio-sa-neplodnoscu-pa-su-dobili-petorke-tesko-je-sav-novac-trosimo-na-pelene-01.jpg

Brenda Rajmundo (29) i Alehandro Ibarra (28) iz Teksasa, SAD, borili su se sa neplodnošću, a nakon uspešne vantelesne oplodnje dobili su vest kakvu nisu očekivali – da će postati roditelji pet beba.

par-iz-sad-se-borio-sa-neplodnoscu-pa-su-dobili-petorke-tesko-je-sav-novac-trosimo-na-pelene-02.jpg

Kako je Brenda ispričala, znali su da vantelesnom oplodnjom mogu da dobiju više dece, ali su mislili da će imati dvoje ili troje dece, ali ne i petoro.

Njihovih pet beba rođeno je pre tačno godinu dana, 17. maja 2021. godine, u 31. nedelji trudnoće, zbog čega su tokom nekoliko nedelja boravile na odeljenju za prevremeno rođene bebe, a od 30. juna 2021. godine porodica se u potpunosti preselila u svoj dom u Dalasu.

„Smatram da su mirne bebe, nemam previše posla sa njima. Da, umeju da budu uznemirene kao i svako dete, kada su gladne ili kada im se spava, ali sam očekivala da ću imati više obaveza“, kaže Brenda.

par-iz-sad-se-borio-sa-neplodnoscu-pa-su-dobili-petorke-tesko-je-sav-novac-trosimo-na-pelene-03.jpg

Ona otkriva da se ponekad desi da svih pet beba počne da plače u isto vreme, a ona tačno zna koje od njenih petoro dece plače.

Kako kaže, svako od njih je drugačije i ima različita interesovanja: Amara i Lelani vole knjige, Aleks je više vezan za majku i želi da ga ona stalno drži u rukama, Toni voli da se raspravlja sa drugima, a Umberto stalno istražuje i šeta po kući...

par-iz-sad-se-borio-sa-neplodnoscu-pa-su-dobili-petorke-tesko-je-sav-novac-trosimo-na-pelene-04.jpg

Srećom, Brenda ima veliku pomoć od svoje majke Marije Akoste (49) i zbog velikog finansijskog tereta trenutno žive u njenom domu.

Dvoje dece noću spava sa bakom, a ostalih troje spavaju sa roditeljima.

„Ovo je divno iskustvo koje nisam mogla ni da zamislim. Bilo je veoma neočekivano i teško, a postaje sve teže“, rekao je otac Alehandro, koji radi kao trgovac automobilima i starim gvožđem.

par-iz-sad-se-borio-sa-neplodnoscu-pa-su-dobili-petorke-tesko-je-sav-novac-trosimo-na-pelene-05.jpg

Kako kaže, najveće glavobolje im trenutno stvaraju troškovi za pelene, a često dobijaju donacije od dobronamernih ljudi koji im pomažu da se brinu o deci.

par-iz-sad-se-borio-sa-neplodnoscu-pa-su-dobili-petorke-tesko-je-sav-novac-trosimo-na-pelene-06.jpg

Majka Brenda se nada da će jednog dana raditi kao agent za nekretnine i moći da kupi sopstveni dom.

Život sa bebama im ne dozvoljava previše da izlaze, a Brenda uopšte ne razmišlja o tome da počne da vodi decu u vrtić, čak ni kada se oseća potpuno iscrpljeno.

par-iz-sad-se-borio-sa-neplodnoscu-pa-su-dobili-petorke-tesko-je-sav-novac-trosimo-na-pelene-07.jpg

Na pitanje da li bi želela još dece u budućnosti, njen odgovor je „da“, ali nakon što petorke napune pet godina, a za sada neće previše razmišljati o budućnosti.

„Nikada nam nije dosadno, nemamo vremena da nam bude dosadno“, kaže ona.

Brenda ima svoj TikTok profil gde deli snimke iz života petorki. Video snimci imaju milione pregleda, a može se primetiti da ovom paru zaista nikada nije dosadno.

@ibarraquintss Buenos dias!! #quints #fyp #calmmorning ♬ original sound - brendaraymundo947

B. S. B. | CRNOBELO.rs / foto: Daily Mail

Možda vas zanima:

Тоp 10 žеnskih parfema za jesen 2018 Neke žene imaju svoj omiljeni parfem od koga ne odustaju bez obzira koliko dugo ...
Теst za koji je potrebno samo da spojite dlanove: Kakvog partnera imate pored sebe? Dlanovi osobe mogu da kriju tajne i karakteristike koje se teško primete na prvi...
Тaman kada poželite da ga „ubijete“, spremiće vam romantičnu večeru – to je savršen muškarac koji va... Savršeni muškarci više ne postoje. Pričajte mi malo o tome. Ili ne, bolje da ja ...
Мајkа dve ćerke koristi staru odeću da sašije moderne komade bez da troši novac Pre nekoliko godina, Sara Tiau je počela da šije odeću sa ciljem da uštedi na ku...
Мiriše na skup parfem, a pljuje žvaku na sred trotoara – Ne, nisi ti gospođa! Prefinjena, elegantna, korača samouvereno na visokim potpeticama – prava magija ...
Мini modni trikovi za savršen izgled u svakoj situaciji Više puta smo govorile o tome da je odeća prva stvar koju neko primeti prilikom ...