15 citata predivne Monike Beluči

Monika Beluči je italijanska boginja čija je lepota nešto što se uvećava proporcionalno sa njenim godinama.

15-citata-predivne-monike-beluci.jpg

„Prvo dete sam rodila sa 40 godina, drugo sa 45, snimila sam ’Bonda‘ sa 50 i nikada ne bih želela da ponovo imam 20 godina. U mladosti imate đavolsku lepotu koju ne shvatate, koju ne spoznajete. Ali, kada napunite 50 godina, u vama se rađa jedna drugačija lepota, lepota koja vam daje moć. Ta moć uopšte nije povezana sa spoljašnjom lepotom!“

Njena harizma i prirodna ženstvenost su nešto što nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Pored toga što je glumica, ona je i majka dvoje dece, govori tri jezika i obožava jogu.

Njeni sledeći citati će vam pokazati da pored spoljašnje lepote, ova žena može da se pohvali i predivnom dušom:

1. Lepota kod žene postaje problem samo u dva slučaja: kada je nema i kada ne postoji ništa osim te lepote.

2. Nama, zapravo, ništa ne pripada: ni naši supružnici, ni naša deca. Mi možemo samo da delimo nešto sa ljudima koje volimo.

3. Žena može da voli kao da nikada neće otići. Ali, može doći takav dan kada će otići kao da nikada nije ni volela.

4. Za mene, starenje znači postajanje boljim od onoga što si bio!

5. Ljudi mogu da oproste drugima pamet, čak i talenat, ali uspeh i lepotu – nikada.

6. Šta ću da radim kada ostarim i kada me moj odraz u ogledalu ne bude radovao? Isto što je radila i moja majka. Neću se gledati u ogledalu – gledaću u svoju decu.

7. Uvek govorim mladim devojkama: „Naučite da volite svoje telo!“ Zato što savršenstvo ne postoji, i sasvim je očigledno da žene nisu ništa manje lepe od mršavih devojaka. Jednostavno, treba da naučite da prihvatite sebe onakvima kakvi jeste.

8. Svima su potrebne iluzije. I, baš zato volimo filmove.

9. Nizašta na svetu ne bih volela da ponovo imam 20 godina. Sada sam mnogo srećnija nego tada, zato što u tom dobu spoznajemo sebe, pokušavamo da shvatimo šta želimo da budemo, patimo zbog nesigurnosti... Sada tačno znam šta mi je potrebno i bez čega mogu da živim.

10. Biti lep sa 20 godina – to je prirodno. Kada ste lepi sa 35 ili 45 – to je životna pozicija.

11. Po mom mišljenju, glupo je, s obzirom na mladost i lepotu, da postanete „sponzoruša“ nekog sa dubljim džepom, da besomučno trošite život na svakakve zabave. Lepota nam je potrebna kao pomoć da nađemo harmoniju, ljubav i smisao u ovom haotičnom svetu.

12. Ne treba da mrzite ljude koji vam zavide, oni samo priznaju da ste bolji od njih.

13. Lepota dolazi do izražaja i postaje zanimljiva samo kada je pokrivena odećom.

14. Ženstvenost – to je harmonija, prirodnost i senzualnost.

15. Ne razumem žene koje kažu da ih ponižava to što ih muškarci žele. Mislim da one, jednostavno, nisu u skladu same sa sobom.

M. S. | CRNOBELO.rs

Možda vas zanima:

Zarađuje milijarde na kriptovalutama, a spava u fotelji u kancelariji - Činjenice o najmlađem milija... Ima bogatstvo od preko 22 milijarde dolara, ne troši ništa na sebe, već čeka dan...
Visok je 106 cm, a težak je 16 kg: Činjenice o Hazbuli, Rusu patuljastog rasta koji je postao viraln... Hazbula Mogamedov, poznatiji kao Mini Habib, 19-godišnji je tiktoker za kojeg se...
Ubio je više od 36 žena, nije osećao krivicu ni za jednu od njih – Ko je Ted Bandi, najozloglašeniji... Više od tri decenije je prošlo od njegove smrti, a Ted Bandi je i dalje možda na...