11 čudnih stvari zbog kojih možete biti uhapšeni u Evropi

Neke od ovih zakona priželjkujemo i u Srbiji, kao što je zabrana upotreba bušilice nedeljom, ali su neki zaista bizarni.

11-cudnih-stvari-zbog-kojih-mozete-biti-uhapseni-u-evropi-01.jpg

Еvropa jepredivan kontinent, a dodatni bonus je što smo deo nje, pa su nam sva fascinantna mesta koja nudi „na dohvat ruke“.

Ali, zabavno putovanje vam može upropastiti iznenadno hapšenje od strane policije, pa bi bilo dobro da se informišete o zakonima koji važe u zemlji koju planirate da posetite.

Iznenadićete se kakvi zakoni postoje čak i u nekim nama susednim zemljama. Razume se da ne znamo koliko se oni zaista poštuju.

11-cudnih-stvari-zbog-kojih-mozete-biti-uhapseni-u-evropi-02.jpg

Коji su najluđi načini da budete uhapšeni u Evropi:

Bacanje smeća nedeljom u Švajcarskoj

Nedelja vam možda dobro izgleda kao dan za sređivanje kuće, ali u Švajcarskoj možete dobiti kaznu ako koristite kontejnere u vašem susedstvu.

2014. godine Nemica Džudit Šult je u Cirihu na ovaj način uznemirila suseda, koji ju je prijavio i morala je da plati veliku novčanu kaznu ili da provede dve noći u zatvoru.

11-cudnih-stvari-zbog-kojih-mozete-biti-uhapseni-u-evropi-03.jpg

Upotreba bušilice nedeljom u Nemačkoj

Vikendi su za odmor, a Nemci to zaista ozbiljno shvataju.

Prodavnice su zatvorene, a vi ne smete popravljati po kući i bukom uznemiravati susede koji odmaraju.

11-cudnih-stvari-zbog-kojih-mozete-biti-uhapseni-u-evropi-04.jpg

Vožnja u japankama u Španiji i Grčkoj

Čak i kada krenete na plažu u Španiji, ne smete da nosite japanke dok vozite, a zabranjeno je da nosite i sandale i visoke potpetice ili pak da vozite bosi.

Sve je to zbog bezbednosti, a kazna je 200 dolara. Isti zakon važi i u Grčkoj.

11-cudnih-stvari-zbog-kojih-mozete-biti-uhapseni-u-evropi-05.jpg

Da brinete o kravama dok ste pijani, Škotska

Аkо „zaglavite“ u pabu i potom pod dejstvom alkohola povedete stado krava, možete platiti kaznu od 200 funti ili da budete u zatvoru čak do 51 nedelju. Isto važi i za konje.

11-cudnih-stvari-zbog-kojih-mozete-biti-uhapseni-u-evropi-06.jpg

Nenošenje aparata za proveru nivoa alkohola u krvi u Francuskoj

U Srbiji o ovome brinu policajci, ali u Francuskoj morate sami kupiti i uvek imati u automobilu tzv. breathalyzer, aparat koji meri procenat alkohola u krvi.

11-cudnih-stvari-zbog-kojih-mozete-biti-uhapseni-u-evropi-07.jpg

Preskakanje ograde u metrou u Londonu

Čak iako ste u žurbi, nemojte pokušavati da preskočite ogradu dok čekate u redu da kupite kartu u londonskom metrou, jer ćete prekršiti zakon, pa sledi sankcija.

11-cudnih-stvari-zbog-kojih-mozete-biti-uhapseni-u-evropi-08.jpg

Još 5 stvаri na sledećoj strani...Možda vas zanima:

Zažalićete ako štedite na ovih 13 stvari Štedljivost je daleko od loše osobine, ali ima nekih stvari za koje vredi da pla...
Svakodnevne stvari čiju ćete namenu saznati tek sada Ponekad neki predmet upotrebljavamo godinama pre nego što otkrijemo još neku nje...
Stjuardese savetuju - 6 stvari koje nikada ne treba da nosite u avionu Stil i komfor mogu da idu zajedno ukoliko slušate savete za pametno i praktično ...