Svoje dete je nazivala tumorom i odbijala je da ga doji - Šta se desilo sa sinom Brižit Bardo?

Čim je 25-godišnja glumica Brižit Bardo saznala da je trudna, odmah je pokušala da nađe doktora koji će pristati da izvrši abortus. Ali, u Francuskoj su ovakvi zahvati bili zabranjeni, pa niko nije prihvatio.

svoje-dete-je-nazivala-tumorom-i-odbijala-je-da-ga-doji-sta-se-desilo-sa-sinom-brizit-bardo-01.jpg

Glumac Žak Šarie bio je otac deteta, pa je nagovorio glumicu da odustane od abortusa i da se uda za njega.

Poslednji meseci trudnoće za Brižit su bili košmar. Prestala je da izlazi iz kuće, pa je čak odlučila i da se porodi u spavaćoj sobi i da ne ode u bolnicu.

11. januara 1960. godine rodila je sina koji je dobio predivno francusko ime - Nikolas.

„Bio je kao tumor koji me je izjedao i koji sam nosila u svom otečenom telu,“ napisala je glumica u svojim kasnijim memoarima.

Odbijala je da hrani bebu jer je poludela zbog nehumane uloge medicinske sestre koju je smatrala da je dobila kada je rodila dete.

Prve fotografije tročlane porodice bile su napravljene na dan Nikolasovog rođenja, a gotovo da nije bilo tabloida koji ih nije objavio.

svoje-dete-je-nazivala-tumorom-i-odbijala-je-da-ga-doji-sta-se-desilo-sa-sinom-brizit-bardo-02.jpg

Njen suprug Žak se nadao da će se nakon porođaja kod Brižit probuditi majčinski instinkt, ali je glumica prema detetu pokazivala nežnost i ljubav samo za vreme slikanja.

Plašila se da će izgubiti šarm i naklonost muške populacije, odnosno - da će je svi doživljavati kao majku.

Dete je osećalo njen otpor, pa je plakalo svaki put kada bi se našlo u njenim rukama.

svoje-dete-je-nazivala-tumorom-i-odbijala-je-da-ga-doji-sta-se-desilo-sa-sinom-brizit-bardo-03.jpg

Brižit je ubrzo napustila supruga, pa je on zatražio razvod i pravo da samostalno podiže sina. Brižit je na suđenju odbila da se bori z starateljstvo nad detetom. Smatrala je da neko treba da se brine o njoj, a ne da se ona brine o detetu.

Kada je Nikolas imao 12 godina došao je kod svoje majke sa željom da sa njom provede neko vreme, međutim, Brižit ga je vratila ocu uz izgovor da je uveče očekuje važan događaj. Posle toga, Nikolas je nekoliko godina odbijao da vidi svoju majku.

Kada je dečak porastao, Brižit je pokušala da poprave odnos, ali bezuspešno.

„Sada imam 47 godina i imam svog sina Nikolasa, moju porodicu i podršku. Volim ga najviše na svetu“, napisala je u svojim memoarima, ali izgleda da je bilo kasno za kajanje i izvinjenje.

Nikolas je studirao ekonomiju na Univerzitetu u Parizu. Obožavao je muziku. Naučio je da svira klavir, da komponuje pesme, da pravi aranžmane.

Sa 22 godine je počeo da se bavi i manekenstvom. Na jednoj od revija je upoznao manekenku, ćerku diplomate, i sa njom se venčao 1984. godine. Brižit Bardo nije bila pozvana na venčanje.

Srećni par je posle nekoliko meseci dobio prvu ćerku, a 1990. godine i drugu. Nakon dve godine, sa željom da upozna unuke, Brižit Bardo je stupila u kontakt sa sinom kako bi se ponovo zbližili, ali je dobila samo hladno primirje.

Nikolas je odavno napustio manekenstvo, a danas se bavi programiranjem.

Na pitanje novinara zašto nije u dobrim odnosima sa svojom majkom, Nikolas odgovara: „Ona voli svoje bunde, ja volim svoju porodicu.“

svoje-dete-je-nazivala-tumorom-i-odbijala-je-da-ga-doji-sta-se-desilo-sa-sinom-brizit-bardo-04.jpg

svoje-dete-je-nazivala-tumorom-i-odbijala-je-da-ga-doji-sta-se-desilo-sa-sinom-brizit-bardo-05.jpg

M. D. | CRNOBELO.rs 

Možda vas zanima:

Тоp 10 najpoželjnijih Airbnb smeštaja širom sveta Airbnb je u poslednje vreme postao veoma popularna i povoljna opcija za pronalaž...
Теst: Која žеnа vam izgleda najstarije? Koliko puta ste se našle u situaciji da treba da procenite koliko godina ima nek...
Теst ličnosti: Šta ste prvo primetili na slici? Na osnovu toga šta prvo primećujete u svojoj okolini i kako percipirate svet o...
Теst karaktera kroz svakodnevnu naviku: Kako izgleda vaša pasta za zube? Psiholozi kažu da čak 40% naših postupaka nisu svesne odluke, već jednostavno na...
Тuristička mesta za koja imate visoka očekivanja, a realnost će vas razočarati Do nekih od najpoznatijih svetskih atrakcija je teško doći zbog mnoštva ljudi ko...
Оsnovna bonton pravila koja treba da postanu način života Pravila lepog ponašanja se mogu razlokovati u različitim zemljama sveta i između...