Spoj prirode i avanture - 3 sela u Evropi koja treba da posetite

Ponekad, tokom naših putovanja treba da napravimo odstupanja. Umesto da odemo da posetimo izvikane lokacije koje su namenjene samo očima turista, bilo bi dobro da prošetamo kroz kvartove i uličice u kojima živi lokalno stanovništvo, i kroz koje možemo upoznati život i navike meštana.

spoj-prirode-i-avanture-3-sela-u-evropi-koja-treba-da-posetite-1.jpg

Ili da umesto što se guramo kroz velike metropole, motamo po metroima i tramvajima, napravimo promenu i posetimo neko ruralno mesto, neko selo, koje će nas dodatno inspirisati i omogućiti nam drugačiji pogled na zemlju u kojoj se nalazimo.

A osim toga, priroda će lepo uticati na vas.

U nastavku sledi lista zanimljivih sela širom Evrope, koja su lako dostupna, a istovremeno i neodoljivo primamljiva.

Bibury, Engleska

Englesko seoce koje je neverovatno za istraživanje. Dovoljno je da na internetu vidite fotografije i da odmah poželite da ste tamo.

Na dvadesetak kilometara od Cirencestera, ovo inspirativno mesto poznato je po svojim kamenim kućama sa kosim krovovima koje su izgrađene u 17. veku, a mesto u kojem se nalaze ove kuće, zove se Arlington Row.

Bez sumnje, Bibury će vam omogućiti jedno drugačije putovanje, koje će vas, kao na filmu, odvesti u ruralni život u Engleskoj.  

spoj-prirode-i-avanture-3-sela-u-evropi-koja-treba-da-posetite-2.jpg

Soglio, Švajcarska

Kada sam prvi put čuo za Soglio, odmah sam pomislio da je ovo neki ulaz u raj. I dan danas mislim to isto. Blizu granice sa Italijom, ovo je selo na Švajcarskim Alpima sa manje od 200 stanovnika, od kojih je mali broj stranih državljana.

Mesto za avanturiste, planinare i ljude koji žele da otkriju lepote skrivene prirode.

spoj-prirode-i-avanture-3-sela-u-evropi-koja-treba-da-posetite-3.jpg

Marzamemi, Sicilija

Lista ne može da prođe bez nekog sela na Siciliji. Marzamemi je ribarsko selo, tako da u svakom momentu možete da se gostite svežom ribom i morskom hranom.

Ali, osim ovog dara, mogućnost da budete deo jednog seoceta egzotičnog izgleda jeste stvar koja vam pruža veliko zadovoljstvo.

Ako ikada posetite ovo mesto koje su jednom davno sagradili ribari, susrešćete se sa uskim uličicama sa kaldrmom i površinama odakle možete da posmatrate duboko plavo more.

spoj-prirode-i-avanture-3-sela-u-evropi-koja-treba-da-posetite-4.jpg

E. H. | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com

Možda vas zanima:

Skriveno ostrvce u Grčkoj koje zovu „grčki Havaji“ Niko ne zna kako tačno izgleda letnji raj, ali ako moramo da ga opišemo, sigurno...
Popularne turističke atrakcije koje smo izgubili u poslednjih 5 godina Pre samo nekoliko meseci, biser gotske arhitekture, katedrala Notr Dam, izgorela...
Obeležje Barselone - Šest Gaudijevih genijalnosti koje vredi posetiti Antonio Gaudi i Barselona su dva koncepta koja se ne mogu razumeti odvojeno. ...