Spoj prirode i avanture - 3 sela u Evropi koja treba da posetite

Ponekad, tokom naših putovanja treba da napravimo odstupanja. Umesto da odemo da posetimo izvikane lokacije koje su namenjene samo očima turista, bilo bi dobro da prošetamo kroz kvartove i uličice u kojima živi lokalno stanovništvo, i kroz koje možemo upoznati život i navike meštana.

spoj-prirode-i-avanture-3-sela-u-evropi-koja-treba-da-posetite-1.jpg

Ili da umesto što se guramo kroz velike metropole, motamo po metroima i tramvajima, napravimo promenu i posetimo neko ruralno mesto, neko selo, koje će nas dodatno inspirisati i omogućiti nam drugačiji pogled na zemlju u kojoj se nalazimo.

A osim toga, priroda će lepo uticati na vas.

U nastavku sledi lista zanimljivih sela širom Evrope, koja su lako dostupna, a istovremeno i neodoljivo primamljiva.

Bibury, Engleska

Englesko seoce koje je neverovatno za istraživanje. Dovoljno je da na internetu vidite fotografije i da odmah poželite da ste tamo.

Na dvadesetak kilometara od Cirencestera, ovo inspirativno mesto poznato je po svojim kamenim kućama sa kosim krovovima koje su izgrađene u 17. veku, a mesto u kojem se nalaze ove kuće, zove se Arlington Row.

Bez sumnje, Bibury će vam omogućiti jedno drugačije putovanje, koje će vas, kao na filmu, odvesti u ruralni život u Engleskoj.  

spoj-prirode-i-avanture-3-sela-u-evropi-koja-treba-da-posetite-2.jpg

Soglio, Švajcarska

Kada sam prvi put čuo za Soglio, odmah sam pomislio da je ovo neki ulaz u raj. I dan danas mislim to isto. Blizu granice sa Italijom, ovo je selo na Švajcarskim Alpima sa manje od 200 stanovnika, od kojih je mali broj stranih državljana.

Mesto za avanturiste, planinare i ljude koji žele da otkriju lepote skrivene prirode.

spoj-prirode-i-avanture-3-sela-u-evropi-koja-treba-da-posetite-3.jpg

Marzamemi, Sicilija

Lista ne može da prođe bez nekog sela na Siciliji. Marzamemi je ribarsko selo, tako da u svakom momentu možete da se gostite svežom ribom i morskom hranom.

Ali, osim ovog dara, mogućnost da budete deo jednog seoceta egzotičnog izgleda jeste stvar koja vam pruža veliko zadovoljstvo.

Ako ikada posetite ovo mesto koje su jednom davno sagradili ribari, susrešćete se sa uskim uličicama sa kaldrmom i površinama odakle možete da posmatrate duboko plavo more.

spoj-prirode-i-avanture-3-sela-u-evropi-koja-treba-da-posetite-4.jpg

E. H. | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com

Možda vas zanima:

Теst za koji je potrebno samo da spojite dlanove: Kakvog partnera imate pored sebe? Dlanovi osobe mogu da kriju tajne i karakteristike koje se teško primete na prvi...
Živopisni mali gradovi i sela širom sveta koji oduzimaju dah (foto) Živopisne kuće u selu Zvonce, predivan kanjon kristalno čiste reke Jerme, drveće...
Top 12 plaža koje treba da posetite ako ovoga leta idete na drugi krak u Grčkoj Iako nije toliko popularan kao prvi krak u Grčkoj, ipak i drugi krak, Sitonija, ...
Top 10 lokala koje treba da posetite u Solunu Da li poseta Solunu može da prođe bez kafe u lokalima Les Zazous, Tribeca ili El...
Situacije od kojih svi dobijaju „kratak spoj“ (foto) Da li i vi prevrnete očima kada vidite da se stvari drže samo na jednom koncu? I...
Prema ukusu za hranu: Gde u Evropi treba da živite? Kažu da je najbolji način da procenite čoveka to da otkrijete njegova omiljena...