Lepote Španije pored Barselone: Ljoret de Mar i Santa Suzana

Španija je zemlja koja ima predivne gradove i neverovatna mesta koja vredi posetiti. Barselona je jedna od najposećenijih destinacija, ali pored ovog grada iz snova ima još nekoliko mesta koja se nalaze na obali Katalonije.

lepote-spanije-pored-barselone-ljoret-de-mar-i-santa-suzana-1.jpg

Obala Kosta Brava se nalazi na teritoriji Katalonije, a prostire se od mesta Blanes do granice sa Francuskom. Poznata je po strmom reljefu, brojnim zalivima i ribarskim seocima.

Kosta Brava u prevodu znači Divlja obala, a ovom delu pripada i poznato turističko mesto Ljoret de Mar.

Sve plaže na Kosta Bravi su peščane i široke, pa tako ima mesta za sve turiste. Dan traje dugo i možete do kasno da uživate u zvuku mora.

Pored Kosta Brave, na obali Katalonije nalazi se i Kosta del Maresme, kojoj u suštini i pripada predivno turističko mesto Santa Suzana.

Isto kao i na Kosta Bravi, i ovde ima velikih plaža na kojima mogu da uživaju porodice i društva koja mogu da se zabavljaju brojnim aktivnostima koje se ovde nude.

I na Kosta Bravi i na Kosta del Maresme ima još mnogo drugih mesta kojima možete da prošetate, ali sada ćemo se fokusirati na mesta Ljoret de Mar i Santa Suzana.

Ljoret de Mar

Najpoznatije turističko mesto na Kosta Bravi sa mnogo hotela, prodavnica, restorana, kafića, predivnih plaža i ulica ispunjenih „rekama“ turista.

lepote-spanije-pored-barselone-ljoret-de-mar-i-santa-suzana-2.jpg

lepote-spanije-pored-barselone-ljoret-de-mar-i-santa-suzana-3.jpg

Boje, ukusi, mirisi, muzika, deo su stvari u kojima uživa oko 1.5 milion turista koji svake godine posete ovo mesto.

Ipak, ono što mlade najviše privlači je bogat noćni život sa diskotekama i barovima koji rade punom parom.

lepote-spanije-pored-barselone-ljoret-de-mar-i-santa-suzana-4.jpg

Među lokalne znamenitosti spada kapela izgrađena u modernističkom stilu u centru grada u čijoj se blizini nalazi i stara katalonska gotička crkva iz 16. veka. Na šetalištu se nalazi i Muzej mora (Museo del Mar) koji prikazuje značajne trenutke pomorske istorije ovog mesta.

lepote-spanije-pored-barselone-ljoret-de-mar-i-santa-suzana-5.jpg

lepote-spanije-pored-barselone-ljoret-de-mar-i-santa-suzana-6.jpg

Santa Suzana

Zbog blizine, mnogi misle da Santa Suzana isto tako pripada Kosta Bravi, ali to nije tačno. Ovo predivno mesto koje je deo Kosta del Maresme nalazi se na 60 km od Barselone, nudi 2 kilometra široke plaže sa čistim zlatnim peskom, borovu šumu i mnogo sportskih aktivnosti na vodi.

lepote-spanije-pored-barselone-ljoret-de-mar-i-santa-suzana-7.jpg

lepote-spanije-pored-barselone-ljoret-de-mar-i-santa-suzana-8.jpg

Ovde ćete naći veliki izbor restorana sa lokalnom i internacionalnom kuhinjom, a u noćnom životu mogu da uživaju mlada društva, parovi, a može se naći i po neka zanimljivost čak i za porodice.

lepote-spanije-pored-barselone-ljoret-de-mar-i-santa-suzana-9.jpg

Stari grad se odlikuje tesnim uličicama i istorijskim građevinama i spomenicima, a kako idete prema moru, osećaćete se kao da ste se transportovali u modernu okolinu punu restorana, prodavnica i sportskih objekata.

lepote-spanije-pored-barselone-ljoret-de-mar-i-santa-suzana-10.jpg

M. M. | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com

Možda vas zanima:

Obeležje Barselone - Šest Gaudijevih genijalnosti koje vredi posetiti Antonio Gaudi i Barselona su dva koncepta koja se ne mogu razumeti odvojeno. ...