Delimo iskustva: „Šta mi se dogodilo od kako sam prestala da pijem alkohol?“

Da li se i vi častite čašom pića za ručak, uz salatu, pa potom popijete nekoliko čaša vina u kafani sa prijateljima? Da li znate kako ovo utiče na vaše telo?

delimo-iskustva-sta-mi-se-dogodilo-od-kako-sam-prestala-da-pijem-alkohol.jpg

Jeli Divou je švedska fitnes blogerka koja je otkrila kako je ostavljanje alkohola uticalo na njeno telo i životni stil.

Ona kaže da je odlučila da prekine sa pićem kada je počela da se goji u svojim 20-im.

 „Vodila sam nezdrav način života, pila sam mnogo alkohola i nikada nisam vežbala.“

Od kako je smanjila konzumiranje alkohola od tri puta nedeljno na samo jednu čašu vina svake druge nedelje i fokusirala se na vežbanje i zdrav način života, odmah je primetila rezultate.

Sada 27-godišnja Šveđanka ima 574 hiljada pratilaca na Instagramu i želi da utiče na druge.

Ona kaže da čaša šampanjca ima 78 kalorija, čaša vina 120 kalorija, dok je situacija još gora sa zaslađenim koktelima. Šećer iz alkohola izaziva haos u telu i na koži, kao što je oštećenje ćelija, nadutost i dehidratacija.

Onaje nedavno okačila fotografije na kojima pokazuje kako je izgledala sa 20 godina, kada je pila alkohol, i kako izgleda sada sa 27 godina, kada ne pije alkohol.

Poručuje da je jednostavno nemoguće da imate zdravo telo i um ako konzumirate alkohol. Kada je zamenila šampanjac vodom i voćem, ona je smršala 13 kilograma za samo 4 meseca.

Pored fizičkih prednosti, Jeli kaže da je najvažnija psihička dobrobit jer je od mržnje prema sebi počela da oseća ljubav prema sebi.

Kako izgleda danas:

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com

Možda vas zanima:

Zdravlje bebe na prvom mestu-birajte siguran i pouzdan način Čuli ste za neinvazivne skrining testove, ali još uvek nemate dovoljno znanja ...