14 оdgovora na pitanje: Šta da jedem kako bih smršala zdravo?

Zdravo mršavljenje je popularna tema tokom cele godine, mada leti češće čujemo pitanje tipa: „Kako da smršam zdravo, a brzo?“

14-dgovora-na-pitanje-sta-da-jedem-kako-bih-smrsala-zdravo-01.jpg

Kako ne biste isprobavale rizične dijete i ishranu koja garantuje brzo skidanje masnih naslaga, nudimo vam 14 odgovora kako da ostanete zdrave, a da smanjite kilograme:

1. Izbegavajte loš holesterol

Postoji razlika između dobrog i lošeg holesterola i krajnje je vreme da je zapamtite. Dobar holesterol se nalazi u jajima, rakovima i crnoj džigerici i ne treba da ga izbegavate. Izbegavajte samo onaj koji se nalazi u mesnim prerađevinama i proizvodima koji sadrže veštački šećer.

14-dgovora-na-pitanje-sta-da-jedem-kako-bih-smrsala-zdravo-02.jpg

2. Ne opterećujte se glutenom, osim ako se niste testirale

Samo je mali broj ljudi na svetu intolerantan na gluten. Ostalih gotovo 90% nema problem sa njegovim konzumiranjem. Pa, osim ako niste uradile test koji je pokazao da ste netolerantni, ne opterećujte se prisustvom glutena u hrani.

14-dgovora-na-pitanje-sta-da-jedem-kako-bih-smrsala-zdravo-03.jpg

3. Konzumirajte plodove koji važe za „superhranu“

Postoji posebna kategorija hrane koja je bogatija hranljivim materijama, vitaminima i mineralima za razliku od ostale, i zove se superhrana. Tu spadaju spanać, brokoli, borovnice, leblebija, leča, grašak, kupus, kajsije, orasi, ...

14-dgovora-na-pitanje-sta-da-jedem-kako-bih-smrsala-zdravo-04.jpg

4. Nemojte se zavarivati zdravim hlebom

Sveže pečen hleb je zadovoljstvo koje smete sebi dozvoliti nekoliko puta mesečno, ali senemojte zavarivati sa zdravim varijantama koji imaju neznačajno manje kalorija od belog hleba.

14-dgovora-na-pitanje-sta-da-jedem-kako-bih-smrsala-zdravo-05.jpg

5. Ugljeni hidrati vam nisu neprijatelji

Nemojte ih potpuno izbaciti iz ishrane. Jednostavno, kombinujte ih sa zdravijim, svežijim sastojcima umesto sa mesnim prerađevinama.

14-dgovora-na-pitanje-sta-da-jedem-kako-bih-smrsala-zdravo-06.jpg

6. Kažite NE strogim detoksikacijama

Detoksikacija tela vam neće biti potrebna ako se hranite zdravo svakog dana. Izbegnite ovaj opasan trend koji vam može narušiti celokupno zdravlje.

14-dgovora-na-pitanje-sta-da-jedem-kako-bih-smrsala-zdravo-07.jpg

7. Razlikujte opasne od bezopasnih sastojaka

Kada birate gotove proizvode, uvek pazite na opasne sastojke, kao i na dodate šećere, soli, ulja i slično.

14-dgovora-na-pitanje-sta-da-jedem-kako-bih-smrsala-zdravo-08.jpg

Nastavlja se na sledećoj strani...Možda vas zanima:

Trodnevna vojnička dijeta uz koju ćete „istopiti“ 4 kilograma Vojnička dijeta se bazira na ishrani u malim obrocima, pažljivo osmišljenim da s...
Dijeta poznatog doktora Majkla Mozlija uz koju ćete oslabiti 3 kilograma za jednu nedelju Doktor Majkl Mozli veruje da je pronašao dijetu koja će pomoći svima. Dijeta je ...