Napravite letnju detoksikaciju u 13 lakih koraka

Kako se bliži dan kada ćete morati da pokažete svoje telo u bikiniju, sve vam primamljivije deluju one dijete koje obećavaju čuda.

napravite-letnju-detoksikaciju-u-13-lakih-koraka-1.jpg

Međutim, umesto da se izgladnjujete i da verujete u te prazne priče, bilo bi dobro da se potpuno posvetite lakoj detoksikaciji.

Zdrava je, laka za primenu i daje odlične rezultate.

Ovih 13 ključnih koraka dele vas od uspešnog pojavljivanja na plaži:

1. Započnite sa velikom količinom vode. Vaše telo čini 70% vode i potrebno mu je barem 6 do 8 čaša vode dnevno da bi ostalo hidrirano i da bi izbacilo sve toksine.

2. Smanjite količinu alkohola i kofeina ili potpuno izbegavajte ove napitke. Oni vas vraćaju korak unazad, odnosno crpe vam vodu iz tela.

3. Izbegavajte prerađenu hranu i unosite manje mesa, mlečnih proizvoda i šećera. Odmorite telo od varenja ovih teških namirnica.

napravite-letnju-detoksikaciju-u-13-lakih-koraka-2.jpg

4. Jedite mnogo voća i povrća, posebno u svežem stanju. Naročito unosite veliku količinu borovnica, jabuka, krušaka i šljiva. Izbegavajte sokove jer su puni šećera.

5. Umesto grickalica konzumirajte orašaste plodove, semenke, avokado i kruške kako biste uneli zdrave masti koje su neophodne za normalno funkcionisanje.

napravite-letnju-detoksikaciju-u-13-lakih-koraka-3.jpg

6. Ovsena kaša i integralni griz su odlične namirnice koje sadrže potrebna vlakna i koje će vam dati dovoljno energije u toku dana.

7. Za vreme detoksikacije konzumirajte jogurt koji u sebi sadrži probiotik. On će poboljšati varenje i momentalno će vam ojačati imunitet.

8. Ako konzumirate veliku količinu kofeina u toku dana, prestanite sa njegovim konzumiranjem najmanje 2 nedelje pre detoksikacije kako biste izbegli neželjene posledice. Dajte organizmu vremena da se prilagodi.

9. Proteine unosite kroz soju i sočivo. Ako baš ne možete bez mesa, jedite ribu ili belo pileće meso.

10. Jedite manje soli. Iako će vam možda nedostajati ukus, nikada ne znate koliko je samo jelo puno prirodnih soli.

napravite-letnju-detoksikaciju-u-13-lakih-koraka-4.jpg

11. Započnite dan sa čašom tople vode i limunom kako biste ubrzali metabolizam.

12. Ako niste sigurni da li nešto smete da gricnete, samo razmislite o tome koliko je prirodno. Što prirodnije - to zdravije!

13. Fizička aktivnost neka vam postane dnevna rutina. Ako ne idete na trening, najmanje što možete da uradite je da prošetate do radnog mesta.

М. D. | CRNOBELO.rs / foto: unsplash.com

Možda vas zanima:

Vоdič u 5 koraka: Kako da prestanete da pakujete stvari koje nikada ne obučete? Svako putovanje je ista priča – kofer je previše težak i prepunjen, a loše plani...
Vreme je da zasadite božićnu pšenicu: 5 koraka do najlepšeg ukrasa u domu Mlada i zelena pšenica je nešto čime većina voli da ukrasi prazničnu trpezu, a e...
Video tutorijali kako da napravite jeftine novogodišnje ukrase Ako želite da za praznike ukrasite svoj dom, a da ne date pola plate na lampione...
Tutorijali kako da napravite 15 različitih jelki za nekoliko minuta Ako ove godine želite da budete malo kreativniji, umesto da okitite jelku za n...
Spremite noge za prolećne haljine u 4 koraka Svaka žena je sanjala o ovim temperaturama kada će konačno moći da nosi prolećne...
Pojedite 3 zalogaja, pa napravite pauzu: Bonton pravila koja Kejt Midlton poštuje na svečanim događa... Kejt Midlton živi život o kojem mnogi sanjaju. Sigurno je svako od nas ponekad p...