Interesantne činjenice o filmu koji ostavlja bez reči - „Bird Box“

Film „Bird Box“ pojavio se na Netflixu 21. decembra 2018. godine, i samo na platformi je odgledan nekoliko miliona puta.

interesantne-cinjenice-o-filmu-koji-ostavlja-bez-reci-bird-box-1.jpg

Oni koji su film već gledali, sigurni su da će Sandri Bulok doneti barem Oskara, a predviđaju mu i mnoge druge nagrade i za glumačku ekipu, ali i uopšte za sam film i produkciju.

U filmu glume Sandra Bulok, Džon Malkovič, Roza Salazar, Trevant Rods, Lil Rel Haueri i Sara Polson.

SPOILER ALERT!

„Bird Box“ se dešava u post apokaliptičnom svetu u kojem čudovišta teraju preživele ljude na samoubistvo ako ih vide. Malori (Sandra Bulok) se trudi da preživi zajedno sa svojih dvoje dece.

Ovo je nekoliko činjenica koje su povezane sa filmom:

Film je snimljen po istoimenom romanu

Roman je delo Džoša Malarmena i u njemu se govori o majci i njeno dvoje dece koji pokušavaju da prežive čudovišta koja svojim pogledom ljude navode da izvrše samoubistvo. Knjiga je izdata 2014. godine.

Kraj filma je drugačiji od onoga u knjizi

Kraj knjige je mnogo više uznemirujući od onoga u Netfliksovoj adaptaciji. Postoje opisi ljudi koji su sami sebi vadili oči da ne bi mogli da vide čudovišta. Režiserka filma, Suzan Brier, smatra da je adaptacija, iako u određenim delovima odstupa, u suštini sasvim verodostojna originalnom delu.

interesantne-cinjenice-o-filmu-koji-ostavlja-bez-reci-bird-box-2.jpg

Režiserka je režirala trilere

Suzan Brier je režirala i „The Night Manager“ sa Tomom Hajdelstonom i Hju Lorijem, ali svojim imenom potpisuje i film „Serena“ sa Dženifer Lorens i Bredlijem Kuperom.

Izbrisana scena iz filma otkriva kako izgledaju čudovišta

Gledaoci nigde ne mogu da vide čudovišta koja napadaju ljude kada otvore oči, ali su scenaristi ipak napravili i takvu scenu. Sandra Bulok ih je čak i videla i prvo se uplašila, ali joj je posle bilo smešno. Ona čudovište opisuje kao zelenog muškarca koji liči na zmiju i ima užasno bebeće lice.

Sandra Bulok je bila zaista „slepa“

Veliki deo filma Bulokova je snimila sa zaista vezanim očima i nije mogla da vidi ni delić scene, kako bi što realnije mogla da odglumi svoje scene.

Ali, u scenama u kojima je nosila decu ipak je imala proziran povez

Glumica nije želela da u pitanje dovede bezbednost dece, pa je zato nosila proziran povez na očima kada je snimala sa decom.

interesantne-cinjenice-o-filmu-koji-ostavlja-bez-reci-bird-box-3.jpg

I Bulokova i Sara Polson mrze da se plaše

Obe glumice su otkrile da je snimanje filma „Bird Box“ za njih bilo zastrašujuće. Sara Polson je izjavila da ni sama ne zna kako se našla u sred takvog horor opusa, aludirajući na „American Horror Story“, seriju u kojoj glumi već sedam sezona.

Bulokova pre ovog filma nikada nije veslala

Scena sa veslanjem izgleda kao da Bulokova to oduvek zna da radi, ali ona to nikada pre nije radila. Kako se film snimao, ona je to naučila da radi kao pravi profesionalac.

Ni Bulokova ni Brierova prvo nisu prihvatile projekat

Pre nekoliko godina obe su odbile inicijalni posao oko ovog Netfliksovog projekta, ali kako je film dobijao formu, ali i zbog književnog dela kao repera, rešile su da prihvate. Prema Brierovoj, posle ekonomskih, političkih i društvenih promena, ovaj film je dobio na važnosti.

E. D. | CRNOBELO.rs / foto: imdb.com

Možda vas zanima:

Тоblerone tunel – novi deo tela devojaka koji će one slikati ovog leta na plaži Na društvenim mrežama stalno se pojavljuju novi trendovi, koje devojke „slepo“ s...
Теst za koji je potrebno samo da spojite dlanove: Kakvog partnera imate pored sebe? Dlanovi osobe mogu da kriju tajne i karakteristike koje se teško primete na prvi...
Тroše kao milioneri: Koji horoskopski znakovi se razbacuju novcem? Ne štede na garderobi niti na izlascima, a galantni su kako prema sebi tako i pr...
Тrikovi koji će vam pomoći u neprijatnim situacijama u poslednjem trenutku Kao po nekom nepisanom pravilu, neprijatna iznenađenja se dešavaju uvek kada naj...
Тaman kada poželite da ga „ubijete“, spremiće vam romantičnu večeru – to je savršen muškarac koji va... Savršeni muškarci više ne postoje. Pričajte mi malo o tome. Ili ne, bolje da ja ...
Маpa svih grčkih plaža na kojima su se pojavile meduze Letovanje u Grčkoj sada može biti još bezbednije, zahvaljujući mapi koja pokazuj...