Najbolji filmovi koji nisu bili nominovani za Oskara 2019, a vredi ih odgledati

Akademija generalno zaobilazi mnoga kvalitetna filmska ostvarenja, ne dodeljujući im niti jednu nominaciju za prestižnu filmsku nagradu Oskar.

najbolji-filmovi-koji-nisu-bili-nominovani-za-oskara-2019-a-vredi-ih-odgledati.jpg

Ipak, prema većini, Oskar i nije neko merilo za kvalitet. Ako želite da pogledate nekoliko odličnih filmova koji se nisu našli na listi nominacija za Oskar 2019, nađite vremena za:

Amazing Grace

Mogao je da bude nominovan za: Najbolji dokumentarni film, Editovanje zvuka

Predivan dokumentarni film koji prikazuje život Arete Frenklin koja sarađuje sa horom jedne crkve u Los Anđelesu tokom januara 1972. godine.

Crazy Rich Asians

Mogao je da bude nominovan za: Najbolju glumicu u sporednoj ulozi (Michelle Yeoh), Najbolje adaptiran scenario, Produkciju dizajna, Kostimografiju

Rejčel je u dugogodišnjoj vezi sa Nikom. Treba da idu zajedno u njegov rodni Singapur na svadbu njegovog najboljeg druga. Rejčel saznaje da je Nik naslednik jedne od najbogatijih porodica u Aziji.

The Death of Stalin

Mogao je da bude nominovan za: Najboljeg glumca u sporednoj ulozi (Steve Buscemi), Najbolje adaptiran scenario.

Moskva, 1953. godina. Sovjetski diktator Staljin je na čelu države skoro 30 godina. Posle kratke bolesti, on ubrzo umire. Članovi Saveta ministara počinju da se grabe za njegovu moć.

Leave No Trace

Mogao je da bude nominovan za: Najboljeg režisera, Originalan scenario, Najbolju glumicu u glavnoj ulozi (Thomasin McKenzie), Najboljeg glumca u glavnoj ulozi (Ben Foster).

Vil i njegova 13-godišnja ćerka žive izolovano u rekreativnom parku u Portlandu u Oregonu. Jedan neočekivani događaj će preokrenuti njihove živote zauvek.

Hereditary

Mogao je da bude nominovan za: Najbolju glumicu u glavnoj ulozi (Toni Collette), Najboljeg glumca u sporednoj ulozi (Alex Wolff).

Nakon što je preminula baba, najstariji član klana Gream, njena ćerka i unuci počinju da otkrivaju mračne tajne povezane sa istorijom porodice i zlokobnu sudbinu koja im je predodređena.

Nastavlja se na sledećoj strani...Možda vas zanima:

Napeti filmovi sa visokim ocenama koji će vas držati u neizvesnosti do samog kraja Jeste li spremni za malo misterije koja će učiniti da tokom celog filma budete n...
Najpotcenjeniji filmovi u 2019. godini - šta ste dobro propustili da pogledate? Dešava se da propustimo mnogo dobrih i kvalitetnih filmova samo zato što nisu bi...
Filmovi zasnovani neverovatnim pričama koji će vas inspirisati Ukoliko je film dobro napravljen, često nam se učini da govori o stvarnim ljudim...