Filmovi koje treba da odgledate pre Oskara u 2018. godini

Predviđanja za prestižnu filmsku nagradu Oskar već su počela.

filmovi-koje-treba-da-odgledate-pre-oskara-u-2018-godini.jpg

Koji film će biti najbolji u godini koja polako izmiče? Naravno, među najatraktivnijim kategorijama su i oni za najboljeg glumca i glumicu, kao i najboljeg režisera.

Iako zvanične nominacije još uvek nisu objavljene, iz šuškanja se već izdvojilo desetak filmskih naslova za najbolji film, od kojih vam predlažemo da pogledate sledeće:

Dunkirk

Prema mnogima, remek-delo režisera Kristofera Nolana zaslužuje da se nađe u kategoriji najboljeg filma, ali i najboljeg režisera, sporedne muške uloge i originalnog scenarija.

Film prikazuje neustrašivu bitku za vreme Drugog svetskog rata, između grupe belgijskih, francuskih i britanskih vojnika sa jedne strane, i nemačke vojske sa druge.

Get Out

Možda smo ga i pominjali nekoliko puta do sada, ali ukoliko ga još uvek niste gledali, ispravite tu grešku u najkraćem mogućem roku.

Film koji je apsolutno osvojio i publiku i kritičare prati priču mladog afroamerikanca koji sa svojom devojkom odlazi da upozna njene roditelje.

Ali, oni nisu onakvi kao što se predstavljaju i prijatan susret se uskoro pretvara u košmar kakav ne možete ni da zamislite.

The Big Sick

Komičan i ozbiljan, istovremeno tužan i veseo, The Big Sick je snimljen prema istinitoj priči pakistanskog komičara Kumala Nandžanija koji započinje vezu sa Emili, i njih dvoje se suočavaju sa kulturološkim razlikama među sobom.

Ali, kada se Emili suoči sa misterioznom bolešću i padne u komu, Kumal upoznaje njene roditelje i suočava se sa svojim pravim osećanjima.

The Florida Project

Radnja se odvija za vreme jednog leta, a prati život šestogodišnje Muni i njene problematične majke koje žive u motelu, kao i veći deo Muninih drugarica, u senci sjajnog Diznilenda koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Battle of the Sexes

Istinita priča koja prikazuje istorijski teniski meč iz 1973. godine između ženskog reketa broj 1 Bili Džin King i nekadašnjeg šampiona Bobija Rigsa.

Još 5 filmova na sledećoj strani...Možda vas zanima:

Napeti filmovi sa visokim ocenama koji će vas držati u neizvesnosti do samog kraja Jeste li spremni za malo misterije koja će učiniti da tokom celog filma budete n...
Najpotcenjeniji filmovi u 2019. godini - šta ste dobro propustili da pogledate? Dešava se da propustimo mnogo dobrih i kvalitetnih filmova samo zato što nisu bi...
Filmovi zasnovani neverovatnim pričama koji će vas inspirisati Ukoliko je film dobro napravljen, često nam se učini da govori o stvarnim ljudim...