Ljubavne tajne Holivuda: Legendarni zavodnici koji su u stvari voleli muškarce

Neki od najvećih holivudskih zavodnika dugo vremena su morali da kriju svoju tajnu. Iako su imali veze sa predivnim ženama, a sa nekima od njih su čak stupili i u brak, u suštini, oni su više voleli da pored sebe i u svom krevetu imaju muškarce.

ljubavne-tajne-holivuda-legendarni-zavodnici-koji-su-u-stvari-voleli-muskarce-1.jpg

Holivudski studiji sa kojima su ove zvezde potpisivale stroge ugovore, praktično su ih prinudili da žive dvostrukim životom, a pred očima javnosti pored njih je bilo mesta samo za pripadnice ženskog pola (u najvećem broju slučajeva to su bile izabranice koje im je birao studio).

Rok Hadson, početkom ’60-ih godina na premijere i dodele nagrada stizao je ruku pod ruku sa predivnim lepoticama, ali u društvu svog momka koji je, isto tako, imao žensku pratnju.

„Niko ko je imao i gram pameti u to vreme nije želeo da obelodani istinu o svojoj homoseksualnosti. To bi značilo smrt karijere. Svi smo se pravili da smo heteroseksualci. Jednom sam na jednoj premijeri sreo Pola Njumena i njegovu suprugu Džoan Vudvord. On nas je pogledao i nasmejao se. Na njegovom licu sam pročitao da zna da smo ja i Rok zajedno. Svi smo se tome smejali“, otkrio je Li Garlington, za kojeg je Hadson jednom prilikom izjavio da je ljubav njegovog života.

ljubavne-tajne-holivuda-legendarni-zavodnici-koji-su-u-stvari-voleli-muskarce-2.jpg

Tab Hanter, holivudski lepotan plave kose i plavih očiju, bio je razlog mnogih slomljenih ženskih srca, sa imidžom dečka iz susedstva i simbol američke muževnosti.

Kada je bio na vrhuncu karijere, tabloidi su punili stranice pišući o njegovim vezama sa Natali Vud i Debi Rejnolds. Kasnije, u dokumentarnom filmu „Tab Hunter Confidential“ on je otkrio kako su sve ove veze bile inscenirane, odnosno „nameštene“.

U to vreme je holivudska mašinerija bila neprijateljski nastrojena prema homoseksualcima. I on je bio jedan od mnogih koji su morali da kriju svoju homoseksualnu prirodu, kao i vezu sa glumcem Entonijem Perkinsom.

ljubavne-tajne-holivuda-legendarni-zavodnici-koji-su-u-stvari-voleli-muskarce-3.jpg

Keri Grant i Rendolf Skot su samo još jedan par u nizu koji je bio prinuđen da krije svoju ljubavnu vezu. Slavni glumci su se upoznali 1932. godine, za vreme snimanja filma „Hot Saturday“. Ubrzo su počeli da žive zajedno i celih 12 godina su delili dom u Santa Moniki i Loš Anđelesu.

Studio Paramaunt je 1934. godine naredio Grantu da se oženi Virdžinijom Čeril, ali brak je trajao samo 13 meseci, a posle razvoda Keri se vratio zajedničkom životu sa Skotom.

ljubavne-tajne-holivuda-legendarni-zavodnici-koji-su-u-stvari-voleli-muskarce-4.jpg

Jedan od retkih glumaca koji nije krio činjenicu da ga privlače i muškarci bio je Marlon Brando. Holivudska urbana legenda kaže da je odbio Sofiju Loren i Elizabet Tejlor, ali ne i Roka Hadsona i Džejmsa Dina.

„Kao i veliki broj muškaraca i ja imam homoseksualna iskustva. Ne stidim se toga. Nikada nisam obraćao mnogo pažnje na to šta ljudi misle o meni, ali ukoliko postoji neko ko je ubeđen da smo ja i Džek Nikolson ljubavnici – neka nastavi da veruje u to. Meni je zabavno“, izjavio je Brando 1976. godine za vreme jednog intervjua.

ljubavne-tajne-holivuda-legendarni-zavodnici-koji-su-u-stvari-voleli-muskarce-5.jpg

 (O)Milena | CRNOBELO.rs / foto: pinterest.com