Poznate žene koje su imale obrijanu glavu (i razlog za to)

Džesi Džej je obrijala glavu 2013. godine u znak podrške devojci koja boluje od bolesti zbog koje nije mogla da jede i hranila se samo preko infuzije.

poznate-zene-koje-su-imale-obrijanu-glavu-i-razlog-za-to-01.jpg

Za mnoge devojke i žene kosa je najvažniji adut. Zbog toga većina ni ne pomišlja da obrije glavu, a one koji su se osmelile da to urade, dugo su skupljale hrabrost.

Ponekad, međutim, žene i devojke nemaju izbora – alopecija i rak su deo razloga zbog kojih su neke od njih morale da obriju glavu.

Ali poznate dame koje su se odlučile na ovaj korak, bez obzira na razlog, dokaz su da svaka žena može da bude lepa i sa veoma, veoma kratkom kosom.

Poznate žene koje su obrijale glavu i zašto su to uradile:

Džejda Pinket Smit

Džejda Pinket Smit, supruga slavnog glumca Vila Smita, ima alopeciju. Glumici je u početku bilo teško da se pomiri sa situacijom, pa se u jednom periodu pojavljivala u javnosti samo sa maramama.

Vremenom je Džejda shvatila da alopecija ne treba da kontroliše njen život, pa je obrijala glavu. I izgleda sjajno.

„Alopecija i ja ćemo biti prijatelji! Sada mi je jedino ostalo da se smejem – neko vreme mi je bilo teško da prihvatim alopeciju, sve dok nisam čula ove reči.

Alopecija se pojavila niotkuda i shvatila sam da će biti mnogo teže da je sakrijem. Pa, odlučila sam da pričam o njoj, da mi niko ne bi postavljao pitanja“, rekla je glumica.

poznate-zene-koje-su-imale-obrijanu-glavu-i-razlog-za-to-02.jpg

Kristen Stjuart

Slavna glumica je oduvek želela veoma kratku kosu, a kada je trebalo da obrije glavu zbog uloge u filmu, to je uradila bez oklevanja.

„U filmu Underwater igram mašinsku inženjerku koja radi na naftnoj platformi. Pa, kratka kosa je mnogo praktičnija za ovaj lik. Oduvek sam želela veoma kratku kosu i veoma sam zadovoljna“, otkrila je glumica.

poznate-zene-koje-su-imale-obrijanu-glavu-i-razlog-za-to-03.jpg

Džesi Džej

Džesi Džej je obrijala glavu 2013. godine, i to uživo na televiziji.

Pevačicin cilj bio je da podigne svest o bolesti (complex neuromyopathic intestinal dysmotility) i prikupi novac za ljude koji pate od nje.

Ova bolest izaziva probleme sa sistemom za varenje, pa obolele osobe mogu da se hrane samo preko infuzije, a takav način ishrane povećava rizik od brojnih drugih zdravstvenih problema.

Džesi je inspirisala mlada devojka koja je bolovala od te bolesti i koja je, nažalost, preminula prošle godine. Na dan njene smrti Džesi je podelila emotivnu poruku:

„Ljudi me često pitaju zašto sam obrijala glavu 2013. godine. Ova neverovatna mlada devojka me je izazvala.

Nakon što sam je upoznala i čula njenu priču, to je bio najmanji gest kojim sam mogla da pokažem da podržavam nju i svu decu koja se bore protiv ove užasne bolesti. Želela sam da pomognem da se prikupi novac koji bi mogao da pomogne u pronalaženju odgovora.“

poznate-zene-koje-su-imale-obrijanu-glavu-i-razlog-za-to-04.jpg

Kara Delevinj

Kara Delevinj obrijala je glavu 2019. godine zbog uloge u filmu Life in a Year. U filmu igra devojku obolelu od raka i smatrala je da mora da obrije glavu da bi se osećala kao ona.

Zanimljivo je da je njen menadžer bio protiv ove odluke.

„Čak i pre nego što sam dobila ulogu, rekla sam režiseru da planiram da obrijem glavu. Menadžeri su mi rekli da je to loša odluka.

Mislim da je za ovakve uloge, posebno kada je rak u pitanju, važno da glumci znaju kako izgleda nemati kosu.“

poznate-zene-koje-su-imale-obrijanu-glavu-i-razlog-za-to-05.jpg

Natali Portman

Slično Kari Delevinj, dobitnica Oskara, glumica Natali Portman obrijala je glavu zbog filma. U filmu V for Vendetta, njen lik brije glavu, a Natali to radi pred kamerama.

„Bila sam na snimanju kada se to desilo. Iskustvo je bilo traumatično. Lik koji sam glumila nije imala izbora, već je morala da to uradi.

Kada snimamo film, uvek možemo ponovo da snimimo scenu, ali ovog puta situacija je bila drugačija. Samo sam želela da budem fokusirana i da dam najbolje od sebe u toj jedinoj prilici koju sam imala.“

poznate-zene-koje-su-imale-obrijanu-glavu-i-razlog-za-to-06.jpg

Lupita Njongo

Lupita Njongo je oduvek imala problema da se izbori sa svojom veoma bujnom kosom. Pa, kada joj je dosadilo da pravi frizure, odlučila je da obrije glavu.

„U tinejdžerskim godinama koristila sam mnogo hemikalija za kosu. Bio je izazov 'smiriti' moju kosu. Sećam se da sam radila najluđe stvari – spavala sam tako da mi glava ne dodiruje jastuk da mi sledećeg dana kosa ne bi bila luda.

Jednog dana, otac me je u šali pitao zašto se ne ošišam i nekoliko meseci kasnije ušla sam u salon i obrijala glavu. Celo iskustvo je bilo zastrašujuće, ali i oslobađajuće.“

poznate-zene-koje-su-imale-obrijanu-glavu-i-razlog-za-to-07.jpg

Amber Rouz

Amber Rouz se mnogo dvoumila u vezi sa ovom odlukom, ali kratka plava kosa ubrzo je postala njen prepoznatljiv znak.

„Prijatelji su me molili da ne brijem glavu jer mi to ne bi dobro stajalo. Ali odlučila sam da nikoga ne slušam i samo sam se uputila u frizerski salon.“

poznate-zene-koje-su-imale-obrijanu-glavu-i-razlog-za-to-08.jpg

Spirova S. | CRNOBELO.rs / Foto: Daily Mail, Instagram

Možda vas zanima:

Теtka sa knjigom, nabildovani, model: 10 likova koje ćete sresti na plaži Nekome odmaranje na plaži nekome ispijanje pića u baru. Polako, ali sigurno se b...
Оblik tela poput mrava: Zvezde koje su uvećale zadnjicu ubrizgavajući sopstvene masti Lipofiling je jednostavna kozmetička procedura koja u poslednje vreme sve više z...
Моdni zakoni kraljica stila: 10 komada odeće koje svaka dama mora da ima u garderoberu Тајna najbolje odevenih žena na svetu je skrivena u bezvremenskim klasicima koji...
Маsaža stopala u javnom prevozu, papuče za toalet: 15 stvari koje je moguće videti samo u Aziji U zemljama Azije vlada potpuno različita i neobična atmosfera svakodnevnice u od...
Мuškarci i žene ne mogu biti prijatelji: 25 činjenica povezanih sa seksom Seks. Za neke uživanje, za druge nužna potreba, a za teće potpuno nepotrebna opc...
Мladi prvo rade, pa biraju fakultet: 5 razloga zašto je Švedska zakon zemlja za život Oba roditelja imaju porodiljsko odsustvo, a prosečni životni vek je 82 godine. Z...