Ko je Neri Oksman, pametna lepotica sa kojom se Bred Pit zbližio posle Anđeline Džoli?

Otkako se završio brak Breda Pita i Anđeline Džoli, njega su povezivali sa više žena, ali ni za jednu nije bilo dovoljno dobrih izvora kao za najnoviju pametnu lepoticu – Neri Oksman.

ko-je-neri-oksman-pametna-lepotica-sa-kojom-se-bred-pit-zblizio-posle-andeline-dzoli-1.jpg

Neri Oksman, 42-godišnja profesorka i arhitekta, upoznala je slavnog glumca preko zajedničkih poznanika koji su Neri preporučili Bredu, koji je posle razvoda sa Anđelinom želeo da se posveti svojoj drugoj ljubavi – izradi skulptura.

„Njihovo prijateljstvo još uvek nije preraslo u romansu jer su oboje posebno pažljivi, ali sa druge strane, to je mnogo više od poslovne saradnje. Bred je i te kako zainteresovan da provodi što više vremena u društvu Neri koja ga fascinira.“ – ovako izvori bliski Bredu objašnjavaju njihov odnos.

ko-je-neri-oksman-pametna-lepotica-sa-kojom-se-bred-pit-zblizio-posle-andeline-dzoli-2.jpg

Ali, ono što nas interesuje je – ko je Neri?

1. Oksmanova je služila vojsku. Po ocu poreklom Amerikanka, a po majci Izraelka, Oksmanova je odslužila vojni rok u izraelskoj vojsci pre nego što je konkurisala na studije medicine.

2. Neri Oksman je postala profesorka na MIT-u (Masačusetski tehnološki institut) 2010. godine.

ko-je-neri-oksman-pametna-lepotica-sa-kojom-se-bred-pit-zblizio-posle-andeline-dzoli-3.jpg

3. Ona je na početku svoje karijere izmislila termin „materijalna tehnologija“.

4. Njeno najpoznatije delo je kreacija izrađena od crva. Preciznije - od svilenih buba, pa zato sam dizajn nosi ime svileni paviljon.

ko-je-neri-oksman-pametna-lepotica-sa-kojom-se-bred-pit-zblizio-posle-andeline-dzoli-4.jpg

5. Bila je udata za argentinskog kompozitora Osvalda Golijova. Venčali su se 2011. godine, ali su se posle nekoliko godina razveli.

6. Od strane Jerusalim posta bila je proglašena jednim od 50 najbogatijih jevreja u 2016. godini.

ko-je-neri-oksman-pametna-lepotica-sa-kojom-se-bred-pit-zblizio-posle-andeline-dzoli5.jpg

M. D. | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com

Možda vas zanima:

Poslednje fotke poznatih, napravljene nekoliko dana pre smrti Život nije lakši pod pritiskom slave, a koliko god da su bogati i uspešni, posto...
Kuća joj je u haosu i još 8 mračnih tajni o Anđelini Džoli od njenih zaposlenih Džolijeva nekada na odmor vodi i do 12 dadilja za decu, a sama se uopšte ne brin...
Još uvek flertuju i jedno drugom šalju poruke - Činjenice o vezi Breda i Dženifer posle razvoda Dok su bili zajedno, Bred Pit i Dženifer Aniston bili su zlatni par Holivuda. ...