Zavio je Norvešku u crno, a živi u odličnim uslovima - ćelija monstruma Andersa Brejvika (foto)

39-godišnji Anders Brejvik krivac je za masakr koji Norveška nikada neće zaboraviti, a u kojem je ubijeno 77 ljudi.

zavio-je-norvesku-u-crno-a-zivi-u-odlicnim-uslovima-celija-monstruma-andersa-brejvika-foto.jpg

Ove godine je izašao i film „22 July“ o norveškom masovnom ubici Andersu Brejviku koji je 2011. godine ubio 77 ljudi u Oslu i na ostrvu Utoja.

Norvežani nisu baš zadovoljni filmom jer smatraju da taj monstrum ne zaslužuje pažnju, a uz to i glumci u filmu umesto na norveškom, govore na engleskom sa lošim akcentom.

Inače, Brejvik je prema norveškom zakonu osuđen na maksimalnu 21 godinu zatvora, ali će zatvor verovatno biti doživotan, zato što mu se kazna zakonski može produžavati po 5 godina sve dok se smatra da je Brejvik opasan za društvo.

Norveška je poznata kao zemlja sa najhumanijim pristupom prema prekršiocima zakona i ima zatvore sa najboljim uslovima na svetu. Cilj toga je rehabilitacija zatvorenika i osposobljavanje za povratak u društvo, a ne kažnjavanje.

Brejvik na raspolaganju ima ćeliju u kojoj ima televizor, internet, Soni Plejstejšn, sprave za vežbanje, knjige i sopstveni toalet, ali zbog toga što je osuđen na samicu, on se žali na „nehumane“ uslove.

Terorista je u zatvoru Skien sa maksimalnim obezbeđenjem, a do 2013. je bio u zatvoru Ila. Brejvik se nikada nije izvinio porodicama žrtava.

Ćelije u kojima boravi Brejvik izgledaju sasvim pristojno:

S. S. | CRNOBELO.rs

Možda vas zanima:

Svetski poznati političari koji mogu da se pohvale prelepim ćerkama (foto) Neki političari drže u privatnosti svoju porodicu i decu što je više moguće, nek...
Predsednik Austrije na posao ide metroom, kao svi ostali građani (foto) Dok veći broj političara uživa u luksuzu svojih automobila suočavajući se sa kri...
Muškarac je napravio najtanju zgradu, samo da njegov brat ne bi imao pogled na more (foto) Porast broja stanovnika u mnogim mestima širom sveta jeste ozbiljan problem zbog...