Najviši vrh Švajcarske osvetljen u znak podrške čovečanstvu

Čuveni vrh Materhorn svako veče prekriva druga zastva, a noćas je bio osvetljen u bojama američke zastave.

najvisi-vrh-svajcarske-osvetljen-u-znak-podrske-covecanstvu.jpgfoto: depositphotos

Najviši vrh Švajcarske, Materhorn visok 4.478 ovih dana posebnu pažnju širom sveta privlači jer je svako veče kao simbol nade osveteljen u bojama zastava zemalja koje su najviše pogođene korona vriusom, a u ponedeljak je svetlosni spektakl bio posvećen svima nama, svakom pojedincu.

Umetnik Geri Hofšteter na projektu radi od 24 marta, a u ponedeljak je na tom najslikanjijem planinskom vrhu na svetu ispisao poruku o "za sve nas" u znak podrške svakom pojedincu u borbi protiv pandemije.

Čuveni vrh svako veče prekriva druga zastva, a noćas je bio osvetljen u bojama američke zastave, navodi se na sajtu Zermat Materhorn.

Kao simbol nade i solidarnosti Materhorn je do sada svetleo u bojama zastava Italije, Nemačke, Francuske, Portugala, Japana...

- U ovom trenutku, SAD su zemlja koja je najviše pogođena krizom COVID-19 sa najvecćim brojem pozitivnih i stradalih ljudi. Naše misli su sa svim Amerikancima u do sada neviđeno teškom vremenu - rekao je umetnik.

Dodao je da želi da poruka prenese solidarnost i svim građanima pruži nadu i snagu ali i da sve podseti da ostaju kod kuće i zato na Materhornu piše i Stej et home.

Ambasada Švajcarske u SAD objavila je noćas sliku projekcije američke zastave sa porukom za Amerikance.

- Neverovatno! Kao znak solidarnosti, američka zastava sinoć je prekrila Materhorn. Švajcarska šalje nadu i snagu Sjedinjenim Američkim Državama - objavila je Ambasada na FB.

Vrh Matehorn liči na džinovski zub i upravo je zbog toga prepoznatljiv širom planete, Smatra se da je najslikanija planina na svetu. Nalazi se u kantonu Vale i samo južni deo na teritoriji Italije.

U julu će biti tačno 155 godina od kada je prva ekspedicija stigla na vrh, Malo selo na putu do vrha sa 6.000 stanovnika godišnje zabeleži i dva miliona poseta.

Godišnje se na vrh popne oko 3.000 ljudi, ali u toj dugoj istorji od kada nastoje da ga osvoje poginulo je 550 ljudi.

Švajcarske Alpe godišjne zabelže oko 450 miilona noćenja.

Švajcarska i Lihtenštajn zajedno imaju više od 26.000 pozitivnhi i više od 1.000 izgubljenih života.

izvor: telegraf.rs

Možda vas zanima:

Žena je promenila pol u muški, ali se predomislila – sada ponovo postaje žena Alia, iz Mičigena, rođena je kao žena, ali je sa 18 godina shvatila da želi da p...
Usred Pekinga, Kinez peva pesme Tošeta Proeskog – ponosni smo! (video) „Bravo, pozdravi iz Makedonije, domovine Tošeta Proeskog. Hvala ti“, samo je jed...
U tattoo studiju u Skoplju muškarac je istetovirao lik Tome Zdravkovića i stih iz njegove pesme Makedonski tattoo umetnik Vlatko Zdravkov napravio je remek-delo na nozi svog kl...