Ana – simbol milosti i zahvalnosti. Da li i u vašem životu postoji osoba koja nosi ovo ime?

Ana je ime jevrejskog porekla. Izvorni oblik imena je: חַנָּה (Hanna), a osnovno značenje je milost, zahvalnost, blagoslov, blagonaklonost.

ana-simbol-milosti-i-zahvalnosti-da-li-i-u-vasem-zivotu-postoji-osoba-koja-nosi-ovo-ime.jpg

Od ovog imena izvedena su imena Aneta, Anita, Anica, Anka, Ankica, Anja. U poslednjih nekoliko decenija, ovo ime je posebno popularno na prostoru Balkana.

Posebno je zanimljiv podsvesni efekat koje ime Ana ima na ljude. Drugim rečima, to je ono što ljudi nesvesno vide kada čuju ovo prelepo ime.

Ime Ana asocira na osobu koja je pažljiva, prijateljski nastrojena, srećna, ozbiljna, temperamentna, darežljiva, kompetentna, kreativna, vesela.

U hrišćanskoj varijanti, Ana je ime babe Isusa Hrista. Današnja popularnost imena Ana povezana je sa verovanjem da su devojčice koje nose ovo ženstveno ime lepe, pametne i časne.

Da li i u vašem životu postoji neka osoba koja vas usrećuje, a nosi ime Ana?

M. S. | CRNOBELO.rs / foto: clker.com

Možda vas zanima:

Umnjaci, dlake, mladeži – Koja je funkcija naizgled beskorisnih delova tela? Naše telo je zaista neverovatno – ima bezbroj organa i delova, sa stotinama razn...
Stjuardese savetuju - 6 stvari koje nikada ne treba da nosite u avionu Stil i komfor mogu da idu zajedno ukoliko slušate savete za pametno i praktično ...
Pijete gorku kafu? Evo šta to govori o vama Naučnici sa Univerziteta u Inzbruku su sproveli studiju u kojoj su istraživali d...