Velike grudi su znak visoke inteligencije: Каkve tajne otkriva fizički izgled žene?

Da li znate da pune usne garantuju vernost u ljubavnoj vezi? Ili pak iz kog razloga se crvenokose devojke boje da odu kod zubara?

velike-grudi-su-znak-visoke-inteligencije-kve-tajne-otkriva-fizicki-izgled-zene-1.jpg

Naučnici kategorično tvrde da različiti delovi tela mogu puno govoriti o inteligenciji, karakteru i zdravlju kod pripadnica nežnijeg pola.

Sprovedena su i mnogobrojna istraživanja na ovu temu, a rezultati potvrđuju da je određene informacije moguće pročitati kroz analizu fizičkog izgleda.

velike-grudi-su-znak-visoke-inteligencije-kve-tajne-otkriva-fizicki-izgled-zene-2.jpg

Pa kakve tajne otkriva? Ovo su 10 potvrđenih činjenica o ženskom telu:

1. Žene sa dugim prstima su nezasite kada je reč o seksu.

Теstosteron je hormon koji ima važnu ulogu kada je u pitanju dužina prstiju, još u toku razvoja ploda u majčinoj utrobi. Istovremeno je zaslužan i za seksualnu želju kod dama. Prema mišljenju istraživača, duži domali prst na šaci sugeriše da se radi o ženi sa „muškim“ seksualnim ponašanjem. Odnosno, radi se o osobi koja voli da eksperimentiše u krevetu i verovatno je promiskuitetna.

velike-grudi-su-znak-visoke-inteligencije-kve-tajne-otkriva-fizicki-izgled-zene-3.jpg

2. Plavooke žene su edukovanije.

Devojke sa plavim očima su sklonije da završe fakultete i steknu visoko obrazovanje. Veruje se da su one bolje kada je reč o dugoročnom planiranju i skoncentrisanije su na učenje, pa postižu i bolje akademske rezultate. Još uvek nije precizno razjašnjeno zašto je to tako. S druge strane, devojke sa braon očima brže reaguju zbog čega imaju bolje predispozicije da postignu uspeh u sportu.

velike-grudi-su-znak-visoke-inteligencije-kve-tajne-otkriva-fizicki-izgled-zene-4.jpg

3. Plavokose su bolje ljubavnice.

Žene imaju veće samopouzdanje kada prosvetle kosu – tvrde naučnici. Tada su otvorenije i uzbuđenije u seksulanom smislu jer osećaju da su atraktivnije u očima suprotnog pola. Brinete pak, predstavljaju bolji „materijal“ za ozbiljnu vezu i više zarađuju.

velike-grudi-su-znak-visoke-inteligencije-kve-tajne-otkriva-fizicki-izgled-zene-5.jpg

4. Crvenokose mrze stomatologe.

Dvostruko je veća šansa da će žene sa prirodno crvenim pigmentom odložiti posetu stomatologu. One su osetljivije na bol zuba, a naučno je dokazano da su otpornije na dejstvo anestezije. Zbog toga je potrebno da se njima poveća doza za 20 procenata.

velike-grudi-su-znak-visoke-inteligencije-kve-tajne-otkriva-fizicki-izgled-zene-6.jpg

5. Žene sa velikim grudima imaju viši IQ.

Suprotno stereotipima, dame sa bujnim dekolteom postižu 10 poena više na testovima inteligencije. I ranije je utvrđena uslovna veza između veličine grudi i koeficijenta inteligencije, a pretpostavlja se da su glavni „krivci“ hormoni.

velike-grudi-su-znak-visoke-inteligencije-kve-tajne-otkriva-fizicki-izgled-zene-7.jpg

6. Dugonoge žene imaju manji rizik za razvoj šećerne bolesti.

Prema naučnim studijama, postoji veza između dužine nogu i rizika za pojavu dijabetesa tipa 2. Sa svakim santimetrom ispod proseka, rizik raste za 19 procenata kod žena. Za dugonoge dame generalno postoji mišljenje da vode zdraviji život od onih sa kraćim nogama.

velike-grudi-su-znak-visoke-inteligencije-kve-tajne-otkriva-fizicki-izgled-zene-8.jpg

7. Žene sa punim usnama ređe varaju.

Verovale ili ne, žene sa punijim usnama imaju 57% više šansi da opstanu u vezi. Rumene i pune usne su simbol mladalačkog izgleda. Čak i kada imate bore, podočnjake i sede u kosi, pune usne čine da izgledate mlađe, pokazuju rezultati istraživanja. Muškarci ih smatraju privlačnijim, pa pripadnicama nežnijeg pola pune usne predstavljaju „garanciju“ za vernost partnera.

velike-grudi-su-znak-visoke-inteligencije-kve-tajne-otkriva-fizicki-izgled-zene-9.jpg

8. Žene sa figurom peščanog sata su plodnije.

Devojke koje imaju najpoželjniju figuru lakše ostaju trudne, a osećaju i manju bol prilikom porođaja. Kod njih je prisustvo polnih hormona povećano za 37 procenata. Ujedno, žene sa krupnijim zadnjicama rađaju inteligentniju decu zato što se masti iz ovog dela tela koriste za formiranje mozga kod beba.

velike-grudi-su-znak-visoke-inteligencije-kve-tajne-otkriva-fizicki-izgled-zene-10.jpg

9. Žene sa većim nosem se ređe razboljevaju.

One udišu oko 7 procenata manje grinja, zagađivača i polena, jer imaju delotvorniji „filter“. Pored toga što služi za udisanje ovakvih čestica, nos služi i kao barijera koja sprečava da bakterije dospu u grlo zbog čega žene sa velikim nosem ređe pate od alergija, prehlada i gripa.

velike-grudi-su-znak-visoke-inteligencije-kve-tajne-otkriva-fizicki-izgled-zene-11.jpg

10. Мuškarci preferiraju žene sa dugim rukama.

Nije poznato zašto postoji takav efekat, ali pripadnici snažnijeg pola smatraju da su privlačnije žene sa dugim rukama, doživljavajući ih kao bolje partnerke.

velike-grudi-su-znak-visoke-inteligencije-kve-tajne-otkriva-fizicki-izgled-zene-12.jpg

M. A. | CRNOBELO.rs / foto: unsplash.com

Možda vas zanima:

Svoje dete je nazivala tumorom i odbijala je da ga doji - Šta se desilo sa sinom Brižit Bardo? Čim je 25-godišnja glumica Brižit Bardo saznala da je trudna, odmah je pokušala ...
Pijete gorku kafu? Evo šta to govori o vama Naučnici sa Univerziteta u Inzbruku su sproveli studiju u kojoj su istraživali d...
Nikola simbolizuje „pobedu naroda“, a ljudi sa ovim imenom su dinamični, kreativni i neumorni Originalni oblik imena je: Νικόλαος, a Nikola je ime grčkog porekla: νίκη - pobe...