Emotivno pismo: „Fejsbuče i Instagrame, muči me zašto sam postala vaš rob?“

Da li ste i vi stalno ulogovani i razgledate novosti na društvenim mrežama? Da li se stalno fotografišete kako biste prikazali da vam je život predivan?

emotivno-pismo-fejsbuce-i-instagrame-muci-me-zasto-sam-postala-vas-rob-1.jpg

Prednosti modernog društva su velike, ali ipak postoje i mnoge negativne strane. Loše je to što smo postali robovi tehnologije, robovi društvenih mreža.

Pismo devojke koja ima anksioznost od korišćenja društvenih mreža kruži Internetom.

Ona se obraća društvenim mrežama:

„Mrzim što vladate mojim životom. Kao da vi vučete konce u mom životu. Kako ste postali moj gospodar, a ja vaš rob koji svake sekunde zavisi od vas? Želim da budem slobodna, da više nemate moć nada mnom.

Žrtva sam svojih sopstvenih ruku. Nikada nećete razumeti frustraciju koju ja osećam. Anksiozna sam.

Nećete shvatiti zašto sam ponosna kada ustanem iz kreveta i ne uzmem odmah telefon da se ulogujem. Ponosna sam kada izađem sa prijateljima i zaista razgovaram sa njima, umesto da ostanem kod kuće prikačena na društvene mreže stvarajući tamo lažnu sliku o sebi.

emotivno-pismo-fejsbuce-i-instagrame-muci-me-zasto-sam-postala-vas-rob-2.jpg

Osećam da sam zloupotrebljena i želim da izađem iz ovog začaranog kruga. Svaki dan pravim nove male pobede. Jedan sat bez telefona, pa tri sata, pa celi dan.

Teško mi je jer su svi oko mene navučeni, ali ja ne mogu više ovako. Jednoga dana ću se izboriti i više neću biti vaša žrtva.

Jednoga dana ću biti slobodna.“

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: unsplash.com